"Principele" Radu Duda...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Cam asa-mi aminteam si eu, ca el n-ar avea mare rol oricum. Ce ma-ntristeaza (si-mi dau seama ca sint slabe sanse de indreptare) este ignoranta pe care majoritatea noastra o avem in privinta istoriei nationale. Amintirile -mi sint constituite din farimite de adevar si lozinci, iar dezgustul fata de programa istoriei Romaniei de prin anii 80 inca nu-l pot uita.
Asa se face ca n-am vazut nici un raspuns consistent si la obiect -excluzindu-l pe al tau- la intrebarea initiala.
Cind eram inca-n Romania, credeam ca monarhia ar fi fost o posibilitate de iesire din duhoarea de partid si de stat. Pe masura ce au trecut anii mi-a scazut entuziasmul, mai ales pentru ca nu pot fi o campioana a cauzelor pierdute. Generatia care a trait in timpul regelui se stinge cu fiecare an iar restul populatiei, cu rare exceptii, nu are nici un fel de atasament sentimental la ideea monarhiei. Deci, cine l-ar sustine pe rege la ora actuala ? Poate doar din dezgust pentru politicienii de doua parale ai Romaniei, dar nu cred ca asta este suficient.
In consecinta, ca persoana echilibrata si rationala ce sint, cred ca monarhia este o solutie mai onorabila decit multe dintre cele incercate in ultimii ani dar sint destul de lucida sa-mi dau seama ca votantii ar opta mai degraba pentru VC Tudor decit pentru monarhie. Ca, vorba aia, "e de-al nostru ".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

La cit de disperati sint azi romanii, daca monarhia de pe la noi ar fi dovedit ca este de viitor, ar fi oferit o iesire din criza in care tara se zbate, nu vad de ce nu ar fi iesit regele invingator?
Insa societatea romaneasca a ales mai degraba un model republican deoarece tarile europene, SUA sint republici.
-------------------------------------
Radu Duda, actor, absolvent al Universitatii de Arta Teatrala in 1984, a intrat in familia regala in 1996, prin casatoria cu Principesa Margareta, fiica cea mai mare a Regelui Mihai. In 1999, Radu Duda primeste titlul de Principele Radu de Hohenzollern Veringen. In 2002, devine reprezentant special al guvernului pentru integrare si cooperare. Apropierea familiei regale de actuala putere, inclusiv prin aceasta functie guvernamentala, a stirnit nemultumiri printre monarhisti, care il acuza pe Rege ca s-a lasat acaparat de PSD. (...)

Numirea dvs. ca reprezentant al guvernului nu este vazuta cu ochi buni de monarhistii din Romania. Mai conteaza imaginea pentru Casa Regala?
-Conteaza. Au dreptate sa nu o vada bine

De ce?
-Pentru ca un monarhist este cineva care, prin definitie, se plaseaza militind pentru o idee exclusiva. Diferenta dintre monarh si monarhisti este diferenta dintre rege si sustinatorii lui. Acuma, de inteles, ii inteleg, asa cum ii inteleg si pe republicani, care sint ingrijorati ca cineva din familia regala capata un profil prea inalt.
Eu cred ca familia regala sau regalitatea nu se suprapun peste monarhie.
(...)

http://www.evenimentulzilei.ro/politica/?news_id=144239
-----------------------------

Iata ce i se reproseaza:
http://www.stireazilei.ro/view.php?id=5220

Si uite inca un scandal in care Romania este iar prezentata prost in mass-media straina!
Daca Duda nu se intelegea cu presedintele Iliescu si cu premierul Nastase era rau, daca se intelege iar e rau...

Traiasca republica ...principiala!

"Secolul 21 va fi religios sau nu va fi deloc" -Andre Malraux

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Lista acuzatiilor aduse lui Radu Duda de catre reprezentantii Casei de Hohenzollern

1. Conform unor declaratii ale uneia dintre surorile printesei Margareta, Radu Duda ar folosi fondurile Fundatiei „Principesa Margareta“ in scopuri personale. Aceasta teza, extrem de grava, ar insemna ca Duda deturneaza fondurile provenite din donatii, putandu-se ajunge chiar la evaziune fiscala.
2. Documentul care atesta „calitatea“ de print a lui Radu Duda ar fi un fals, dat fiind ca legea germana nu permite acordarea acestui titlu altfel decat in urma adoptiei.
3. Duda ar vrea sa vanda titluri princiare.
4. Duda nu ar fi luat in serios in SUA, personalitatile de peste Ocean refuzand sa-l accepte in cercurile selecte.
5. Cu toate acestea, Duda a reusit sa poarte discutii cu o serie de responsabili politici din SUA si UE, dar a pus in pericol secrete NATO prin faptul ca nu are nici o calificare pentru a discuta chestiuni ce tin de statul roman si de integrarea sa euro-atlantica.
6. Deoarece Mihai I si-ar fi pierdut calitatea de rege in urma abdicarii, nici Radu Duda nu ar putea fi print.
7. Duda ar fi sustinut in cercurile americane ca sotia sa, principesa Margareta, va mosteni tronul Romaniei.
8. Conform declaratiilor celor doi, o carte aparuta in SUA dezvaluie faptul ca regele Mihai ar fi primit sume imense de bani de la statul comunist in schimbul tacerii sale complice.

Mie, personal, toate acuzatiile astea mi se par penibile, mai putin prima, care ar trebui luata in serios, cu atit mai mult cu cit se poate rezolva foarte usor!!! Un control financiar ar infirma sau confirma aceasta acuzatie. Celelalte nu au nici o noima. Ar fi aberant ca insasi Casa de Hohenzollern sa spuna lucrurile astea (6,7 si 8) despre proprii membri..si, mai ales cind??? La aproape 47 de ani de la abdicarea Regelui Mihai, sa-l pirasca de faptul ca fost mituit de regimul comunist...Cit despre punctele 4 si 5 mi se par copilaresti...deci nimeni nu-l ia in serios pe Duda, in schimb e primit de cercuri inalte si i se mai incredinteaza si secrete NATO!!! Scandalul nu are absolut nici o logica, nici macar electorala....Prosti au fost insa Duda si consilierii Casei Regale, care l-au facut sa accepte slujba lui Nastase!!! Astept insa reactia Casei Regale la toata mascarada asta!!!

pozulici

Mergi la inceput