"Principele" Radu Duda...
ar mai putea fi monarhia o solutie pentru Romania?
Ca niste persoane echilibrate si rationale ce suntem, acum, la 15 ani de la lovitura de stat din 1989 si la 57 de ani de la abdicarea regelui Mihai I, mai putem vedea in linia dinastica a lui Carol I o reprezentare credibila pentru Romania?
va invit la o dezbatere
Raspunsuri
Candy spune:
Eu una n-am crezut si nu voi crede niciodata in superioritatea unora prin nastere, mi se pare un criteriu cu totul anacronic si aberant!
Cat despre viitorul monarhiilor in Europa, eu cred actualele capete incoronate au zilele numarate! Monarhia engleza a demonstrat deja ca se clatina serios, iar Charles, cu toata educatia lui de elita nu mai poate personifica monarhia. Deja in casele regale europene s-a instaurat moda casatoriilor cu femei de alta stirpe decat regala/princiara, ceea ce e foarte normal: cazul printului Felipe de Spania, al regilor Suediei (Silvia fiind tot ziarista la origini), al Danemarcei, cazul Charles-Diana, acum probabil urmeaza Charles cu Camilla... Asa ca "sangele albastru" a devenit deja bleu deschis, cu marcate tendinte de decolorare in continuare...
Chiar nu mi se pare normal ca poporul sa nu aiba nici un cuvant de spus cu privire la cine-l conduce...
lily spune:
F bine zis Candy !
Mie monarhia mi se pare un sistem care nu mai poate fi o solutie pt Romania.
Cum poate un om sa se nasca "nobil"?
Da,un om insa devine nobil prin faptele si caracterul lui!
Nu vad de ce sa fii obligat sa respecti un descendent "nobil" numai ca provine dintr-o familie regala,priciara, iar acesta sa ajunga conducator al unei tari cu o armata de supusi pe baza de favoruri personale!
Cred ca de acolo a si inceput coruptia! De la toata adunatura de la curtile regilor, cu intrigile, inscenarile, traiul imbelsugat pe spatele celor multi si necajiti... o lume decadenta plina de drepturi obtinute prin nastere si fara obligatii...total anacronic!
In Biblie a existat perioada regilor/imparatilor, dar Dumnezeu in intelepciunea Lui a renuntat la acest mod de conducere lasat oamenilor.
Si cu Radu Duda ce or avea acum? "altetele regale" pot arunca vina pe el fara sa tina cont de nimic?!
ocebine spune:
De cind si pina cind s-a nascut Duda nobil?
Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex3.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick3.jpg
ocebine spune:
Stiu ca sint infantila dar ma distreaza teribil numele Duda. Scuzele de rigoare pentru restul lumii care se numeste asa.
Am respect pentru Regele Mihai dar Dl. Duda pare un oportunist feroce. L-am vazut mai demult intr-un articol in Vanity Fair si era impopotonat cu o uniforma militara alba fara nici o noima. Fel de fel de decoratii si brizbrizuri puse alandala. Plus ca isi luase o morga de seriozitate de ziceai ca acuma decide soarta lumii......
Inca o data scuzati-mi episodul de infantilism...nu ma pot opri din a chicoti cind zic numele Duda
Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex3.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick3.jpg
country girl spune:
Mai nou, Adrian Nastase i-a promis un fotoliu de senator. Pentru meritele deosebite in promovarea intereselor Romaniei in lume!
Si eu care credeam ca senatorii sunt alesi
N-ajunge ca s-asa imaginea Romaniei in exterior este asa cum e, acum promovarea ei depinde de unul ca Radu Duda. Pe care l-a numit Mihai I principe de Hohenzollern, drept rasplata ca a luat-o de nevasta pe Margareta.
Sa vezi ca apucam noi si ziua aia cu Mihai I presedintele Romaniei si Radu Duda senator
ralucami spune:
Chiar ieri a fost un reportaj despre Radu Duda, in care spunea ca reprezentantii casei Hohenzollern din Germania nu il recunosc ca fiind un membru al familiei susnumite. Ba chiar il acuzau ca a deturnat niste fonduri care apartineau fundatiei "Principesa Margareta". Bineinteles ca reprezentatul lui a negat absolut tot.
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
acina spune:
Bai ma lasi , de cand e Duda asta principe ?
Mie personal mi se pare ca profita de tot ce poate , nu are ce sa caute in senat ...pe ce criterii se acorda fotoliul de senetor?
Anca
amuleta spune:
Iertati-mi ignoranta dar care este regula ? Daca regele Mihai moare, Radu Duda ar fi regent sau rege ? Exista vreun copil baiat ?
Si iertati-mi francheta dar nu mi se pare ca Iliescu-i mai de soi si neoportunist si ne reprezinta bine-mersi de vreo...cinspe anisori. Plus ca mai costa si bani sa-l alegi.
lilanda spune:
amuleta problema succesiunii tronului e complicata tare, iar Radu Duda, n-are absolut nici o treaba in asta!!! Conform Constitutiei Romaniei din 1923, succesiunea la tronul Romaniei apartine exclusiv descendentilor masculini. In caz ca astia nu exista, dupa moartea Regelui devine rege, fratele mai mic al acestuia sau urmasii de sex masculin ai fretelui. Daca nu sint nici de astia, atunci tronul e vacant si regele, inainte de moarte, ar fi urmat sa indice succesorul dint-o dinstie suverana din Europa. In cazul Romaniei, prin absurd, Regele Mihai n-are nici un fel de succesori pe linie barbateasca. El a declarat insa, chiar aici in Danemarca, faptul ca ar dori ca succesori sa-i fie mai intii, Margareta si apoi nepotul sau Nicolae. Si-ntr-un caz si-n altul, trebuie modificata Constitutia din 1923, ceea ce este imposibil acum...Dar daca, iar prin absurd, ar fi modificata, si Margareta ar deveni Regina, Radu Duda, nu ramine decit print sau "principe" consort, asa cum e in Danemarca. Adicatelea numai consortul reginei...de unde legatura dintre el si tron este numai una matrimoniala si nicidecum reprezentativa....iar ca idee, familia Duda din Iasi are radacini aristocrate, iar tatal lui, Rene, Dumnezeu sa-l odihneasca, a fost un om de o mare noblete sufleteasca!!!