Avem banuti-ce facem cu ei? Investitii financiare.

Avem banuti-ce facem cu ei? Investitii financiare. | Autor: ellaalba

Link direct la acest mesaj

Ma tot gandesc, citesc si ma informez vizavi de ce se poate face cu micile economii ( sau cu marile - pentru cui ii da mana ).Am studiat oferte de depozite, de fonduri de investitii, de valute. Ba chiar mam gandit sa fac un credit sa investesc in apartament. Voi cum va manageriati finantele?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Mai, noi n-avem, da' daca am avea, ne-am cumpara un teren. Si cand am putea, ne-am face si o casuta.

Anca si papusica Eliza (26.august.03)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craluca spune:

cred ca ideea de a cumpara un apartament este cea mai buna
si noi intentionam sa cumparam 2 apartamente pe care sa le inchiriem, sa strangem banii pentru copii, iar mai tarziu casele sa ramana ale lor

Mama Raluca, baiat Alex si bebita mica Ioana
http://community.webshots.com/user/craluca100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Eu una, n-aș mai investi în urîciunile ălea de apartamente de bloc ! Au ajuns să aibă niște prețuri nejustificate, indiferent de zona în care se află (vorbesc de București).
Si apoi, cît credeți că o să mai țină ?! Toată lumea care-și permite cît de cît o rată lunară, decît să plătescă chirie – mai bine cumpără o casă pe pămînt sau un apartament într-un bloc (viluță) modern. Cine o să mai plătescă chirie la nivelul așteptărilor ca să poți scoate investiția ? Și peste 15-20 ani ce mai faci cu ele, în condițiile în care acum arată cum arată și nu sunt întreținute așa cum trebuie ?!
Mult mai bună mi se pare investiția în terenuri/obiecte de artă/alte imobile decît bloc (dacă ai bani mai mulți) sau în polițe de asigurare la companii serioase (mai la îndemîna tuturor).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Investitia in terenuri este cea mai buna ,fara discutii.daca ai noroc sa fie terenul in zona buna ,intr-un an poti castiga dublu ,daca nu si mai mult.
noi am cumparat un teren ,anul trecut era 15 euro mp, anul acesta a ajuns intre 45-60 euro mp, dar la anul ce va fii?

Eu ,clar ,in terenuri as investi.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acina spune:

Eu in terenuri as investi daca as avea banuti...terenurile au fost si au ramas cea mai buna investitie pe termen lung.

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellaalba spune:

Eu cred ca trendul pozitiv la preturile terenurilor nu va mai tine mult. Pentru ca nu vor mai fi terenuri in zone bune....si-atunci...
Sa mai auzim pareri...si mai studiem si piata..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Haidetzi sa va povestesc si eu cum este cu investitziile.
Am gasit un anuntz de pe Internet, vindem 100 ha, am gasit si un baiat absolvent al Univ. de zootehnie care vroia de lucru, baiatul s-a interesat de tot, ne-am intzeles cu proprietarul la pret, asa ca simbata dimineatza ne-am urcat in masinutza si la drum spre Romania. Am stat la familia tinarului absolvent, niste oameni minunatzi, a venit proprietarul terenului - am vazut terenul, asa ca luni dimineatza am trecut la afaceri. Am mers sa deschidem o SC cu capital strain ne-a ajutat proprietarul terenului (cica e persoana importanta in localitate). In sfirsit iata-ne la notar, prima minciuna a proprietarului:
* 80 ha intr-un loc 20 ha in altul, asa a spus la telefon, la fatza locului erau asa: 40 ha despartzitzi de padure apoi 36 ha
* 23 de ha care a spus ca sint in alt loc: erau cam asa 3 ha - 10 ha - 7 ha - 3 ha, bucatzile astea de teren erau despartzite de padure, deci nici nu se punea problema sa facem o bucata mai mare, asa ca am scazut pretzul.
La notar, am aflat ca de fapt proprietar nu era doar el ci erau inca trei persoane, iar individul avea o procura. Am spus bine, mergem inainte.
Trebuia sa-i dam 10.000 Euro avans sa blocam vinzarea terenului la alta persoana pina erau gata documentele firmei.
Acum va scriu clauzele care le-a trecut el:
* primesc avansul si blochez terenul timp de 60 de zile
* asta e interesanta "daca renuntzati la infiintzarea firmei eu ramin cu cei 10.000 Euro"
Am fost de acord, dar acum trebuia sa trec si eu o clauza:
* daca in acest timp el vroia sa vinda terenul la alta persoana trebuia sa plateasca dublul sumei pe care i-am dat-o.
Nu cred ca ar trebui sa va mai spun cum a reactzionat A zis ca trebuie sa avem incredere in el ca e persoana importanta, la care i-am raspuns ca poate unul dintre proprietari se razgindeste si nu mai vrea sa vinda terenul.
A reusit sa convinga notarul (cu banutzi bineintzeles) ca nu e important daca nu trecem clauza respectiva, dar din documente nu reiesea ca noi ne mai primim banii. Asa ca nu am mai facut afacerea.
Stitzi ce mi-a spus dupa: ca el ar fi putut aranja cu administratorul nostru sa renuntze la infiintzarea firmei si el sa puna mina pe bani, numai ca procura pe care noi o faceam pentru administrator, spunea destul de clar ca el nu putea sa faca acest lucru fara consimtzamintul nostru.

Ufff, cel mai bine e sa investesti in teren, dar vedetzi bine cine e proprietarul, daca documentele sint in regula si de ce calitate este terenul respectiv.

Ufff, v-am facut capul calendar, nu stiu daca avetzi rabdare sa cititzi tot, dar acum am intzeles de ce nu fac strainii investitzii in tzara noastra. Eu merg mai departe cu afacerea, ca de asta am infiintzat societatea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Si eu cred ca investitia in apartamente e buna dar nu foarte buna decat din perspectiva faptului ca iti pot aduce un venit constant (chiria), insa pretul lor nu va mai creste spectaculos. Investitia in terenuri nu aduce un venit lunar dar poate avea ca rezultat dublari ale sumei initiale. Sfatul meu e sa cauti zone unde terenul nu e foarte scump si au perspective bune, pentru ca asa cum spui tu terenurile centrale se imputineaza (asta nu inseamna ca le scade pretul, ci, dimpotriva le creste) si tot mai multe zone noi sunt considerate rezidentiale, ducand la cresteri spectaculoase ale pretului terenurilor. Desigur pentru asta trebuie multe informatii si.... fler.

Succes !

Lali si licuriciul ei 17+
Dr. Anca, Municipal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubbles spune:

Eu investesc in calatorii de suflet... Cu astea ramin cu adevarat, amintirile alaturi de cei dragi nu mi le poate lua nimeni si au o valoare incomensurabila. Mai investesc in educatie si potential, in sport si sanatate. Serios

Si-n fondul de pensii privat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica spune:

Danelutza, te-ai legat la cap....si acum te doare, sau o sa!
Din pacate asa stau treburile pe aici.
Cunosc pe cineva din vest care acum si daca nu i-as fi spus....

Mergi la inceput