Fiecare copil se naste cu bucata lui de paine
Raspunsuri - Pagina 2
Dena spune:
Sobo, ai dreptate in sensul ca un copil te responsabilizeaza. Te maturizeaza subit. Gandesti mai clar, lasi de o parte multe maruntisuri inutile care iti preocupau viata pana la venirea lui. Te organizezi mai bine cu banii si frica de viitor dispare, subconstientul actioneaza constructiv. Venirea unui copil in viata unui om (nu conteaza daca l-a facut sau l-a adoptat) e un botez al focului, te caleste. Altfel risti sa copilaresti pana la pensie. Desigur ca toate rezultatele tin de contextul social pe care se grefeaza viata individului. Sa stii ca Andrada are dreptate! Sunt perimetre (cum ea a dat exemplu Madagascarul) in care proverbul amintit de tine e anihilat de nivelul scazut de trai. E dureros, dar adevarat. La fel se intampla si cu paturile sociale cu nivel de trai ft scazut, indiferent de societate... ei au o sansa mai mare sa sparga gheata , e drept, dar nu e o regula... in general saracia e un clopot de sticla. Noroc cu sistemele sociale (pe unde sunt) care le mai da cate ceva in plus la fiecare copil venit in familie.
Dar intr-o societate normala proverbul pe care tu l-ai invocat are aplicabilitate si ...da! E un mecanism care lucreaza subliminal.
Sa nu uitam deci ca le suntem datori parte din reusitele noastre existentei copiilor nostri. (Poate ar trebui ca cineva sa aminteasca asta si parintilor nostri) :)
Traiasca-ne copii!
Denisa si bebica din burtica - 24 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi
SimonaR spune:
quote:
Originally posted by Dena
Sa nu uitam deci ca le suntem datori parte din reusitele noastre existentei copiilor nostri. (Poate ar trebui ca cineva sa aminteasca asta si parintilor nostri) :)
Ca bine zici ! Mai ales acelor parinti care, in incercarea de a ne manipula, nu stiu decit sa ne reproseze cit de mult s-au sacrificat ei pentru noi ...
Anca Wish spune:
quote:
Originally posted by ankalaura
Si la noi la fel.
- iunie 2002, ne-am cuoscut;
- septembrie: ne iubeam cu adevarat;
- octombrie: am decis sa avem un copil;
- decembrie: am ramas insarcinata, tot in decembrie ne-am gandit la a avea o casa a naostra;
- mai 2003 am avut-o!
- august 2003 am nascut;
- decembrie 2003 am cumparat masina;
- ianuarie 2004 mi s-a dublat salariul;
In acesti doi ani am realizat totul, si stiu ca ne-a ajutat Dumnezeu!
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
V-ati miscat repede, Anca. Nu ati pterdut timpu. Felicitari!
Eu, care sunt o aspiranta de doi ani la "meseria" de mamica si am 27 de ani, urasc cand mi se zice "ei, lasa ca aveti timp. Distrati-va, ca daca vine un copil...adio viata".
Suna infiorator. Mie mi se pare ca nu traiesc, acum, cand il astept sa vina...si mi-a ramas doar speranta.
Cand va fi cu noi, vom face din fiecare zi o sarbatoare.
Bubbles spune:
quote:
"ei, lasa ca aveti timp. Distrati-va, ca daca vine un copil...adio viata".
Suna infiorator.
Asa spun multi si despre casatorie, si uite ce bine este sa fii iubit(a), casatorit(a) si fericit(a)! Idem bebei.
Bubbles spune:
quote:
Sunt perimetre (cum ea a dat exemplu Madagascarul) in care proverbul amintit de tine e anihilat de nivelul scazut de trai.
Cunosc in Romania un cuplu cu 2 copilasi mici. Contrar proverbului, ea nu a mai fost primita inapoi la serviciu dupa primul concediu de maternitate, multe locuri de munca desfiintindu-se. Cu chiu cu vai si-a gasit in alta parte, dar dupa citeva luni a ramas iarasi insarcinata, a nascut intre timp, si acum este acasa cu bebeul. Ce va urma, sper sa fie de bine...
Neavind un apartament al lor, locuiau intr-un loc al rudelor, care intre timp s-au reorientat si folosesc spatiul cu pricina pentru ei insisi, iar tinara familie a trebuit sa se mute cu chirie.
Tot salariul lui se duce pe chirie si mincare, atita tot, nu-si permit nimic altceva, decit sa viseze.
Este trist, dar extrem de adevarat.
Sunt si eu de acord cu proverbul in general, dar e bine sa fim realiste si sa apreciem lucrurile atunci cind merg pe un fagas lin si cu happy end. Pentru ca, vedeti, se poate mult mai rau...
bibi spune:
Ei uite eu sunt printre cele ale caror venituri au scazut simtitor dupa nasterea copilului. Acum, cand David are un an si o luna si la 8 luni dupa ce am reinceput serviciul pot sa jur cu mana pe inima ca veniturile mele sunt de 3 ori mai mici. Si credibilitatea si increderea de care ma bucuram mi-au fost stirbite caci clientii nu uita niciodata ca am o gagalice mica acasa la care trebuie sa ajung acasa pana in ora 19.00. Sper sa recuperez din handicapul artificial creat de mintea lor obtuza si nedreapta...dar parca nu chiar asa de nedreapta avand in vedere ca acum prioritatea mea numarul 1 este David si nu problemele lor curente.
Dar, asta e! In viata nu poti sa le ai pe toate!
Noi sa fim sanatosi!
Bibi si
David