Jocul cu filmele (partea a 4-a)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

dadadada! lilanda, ai dreptate, nu stiu cum am citit mesajul tau, am vazut doar faza cu « artistul trebuie sa minta… », dar asa este, colpotul e o metafora pentru viata artistului, miraculoasa… cu “minciuna” n-am fost de acord, pentru ca bietul copil, el insusi nu stia ca va reusi, dimpotriva, el a “mintit” de disperare, din instinct de supravietuire, acest detaliu netinand de ideea “conditiei artistului”, in mintea mea fiind mai legata de “harul” revarsat din belsug peste micul nebunatec… imi vine sa rad si acuma cand imi amintesc cum ii stresa pe mesteri sa munceasca, ca nu fac bine, ca lutul nu e bun!… si el habar-navea!

capitolul “Clopotul” e cheia filmului, se leaga si cu balonul de la inceput si cu mascariciul peresecutat pe parcursul filmului… si bineinteles, cu conditia artistului de geniu… adica a lui Rubliov… sunt mai multe variatiuni pe aceeasi tema, una mai tulburatoare ca cealalta (inclusiv aceea cu orbirea mesterilor, ca in “Mesterul Manole” a nostru”…)

Doamne, ce film! ma trec fiorii!

si Solaris, si Oglinda, si Nostalgia, si Sacrificiul… traiasca Cinemateca Romana!;))

m-a « amuzat » sa pun filmul ca pe o ghicitoare, pentru ca nu e un film pe care sa-l rezumi in 2 randuri, e chiar imposibil…;)

io, ioachim (dpn 29 nov 04) & ileana (4 iulie 02)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/a_lustanciu/album?.dir=/7ffc&.src=ph

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

revin, ca mi-a picat fisa cu intarziere : “minciuna” copilului este acel “cred, Doamne, ajuta necredintei mele” evanghelic, “saltul in gol” steinhardtian…

il n’y a point de lumiere dans un point de lumiere…

io, ioachim (dpn 29 nov 04) & ileana (4 iulie 02)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/a_lustanciu/album?.dir=/7ffc&.src=ph

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irimell spune:

Frumos, frumos fetelor...Mi-am adus aminte de vremurile in care chiuleam de la cursuri si fugeam la Cinemateca. Alt impact aveau asupra mea filmele vazute pe ecran acolo, decit acum pe casete video..Cu prima ocazie, o sa caut sa vad filmul!

Si ghicitoarea: Eroii nostri se casatoresc, dar vor fi separati de razboi. Crezind in faptul ca sotul ei este in viata, ea pleaca in cautarea lui...si il gaseste...dar casatorit si cu copil.

Numai bine,
Irimell

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYUMI spune:

Ne mai dai un indiciu?Te rugam...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

"Sunflower" cu Sophia Loren si Marcello Mastroianni...De Sicca ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irimell spune:

quote:
Originally posted by lilanda

"Sunflower" cu Sophia Loren si Marcello Mastroianni...De Sicca ???

Lilanda, esti la rind!

Mergi la inceput

De ziua lui, un prosper businessman, primeste de la fratele sau, in dar, un card. Il foloseste si viata lui ia o turnura mai putin fericita!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

The Game cu Michael Douglas?

Oana_B

Mergi la inceput

Oana...mai departe!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

citat din film:

quote:
-What is more exciting, having sex or stealing cars?
-Having sex while boosting cars

Oana_B

Mergi la inceput