Jocul cu filmele (partea a 4-a)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

iupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

un iconar calugar nu putea picta Judecata de Apoi pentru ca Dumnezeu e dragoste...
ca sa salveze o femeie, ucide un om... si ia votul tacerii... pana in ziua cand intalnirea cu un copil genial sau nebun ii schimba viata...

e filmuletul meu preferat! si e cu un clopot!!!

io, ioachim (dpn 29 nov 04) & ileana (4 iulie 02)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/a_lustanciu/album?.dir=/7ffc&.src=ph

Mergi la inceput

calugarul e ucenicul lui teofan grecul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irimell spune:

Stiu ca Andrei Rubliov a fost ucenic....dar filmul nu l-am vazut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Chiar asa se numeste filmul "Andrei Rublev"...e al lui Tarkowski...si clopotul ala din final!! da...frumos, frumos...da' l-am vazut acum o suta de mii de ani :-)
Bravo Irimell!

Mergi la inceput

Mai sa fie...cind aveam in facultate abonament la Cinemateca am vazut multe filme .....dintre cele ale lui Tarkovsky stiu ca m-a impresionat Oglinda...Solaris...dar asta mi-a scapat!

Lilanda, mai zi-mi ce e cu clopotul ala de care vorbea Gandacelu, ca m-a facut curioasa...zicea si ceva de o pictura cu Sfantul Gheorghe si Balaurul. Si cine e copilul?

Vorba ta, parca a trecut o suta de mii de ani...

Mergi la inceput

Filmul e mai greu de povestit ca e facut din mai multe capitole..parca vreo 7. Asta cu clopotul, chiar asa se numeste capitolul, e o metafora despre viata artistului...ca trebuie sa minta (asta referitor si la epoca in care a fost facut filmul) pentru a se impune, pentru a i se recunoaste talentul. Baiatul era, de fapt, fiul faurarului de clopote care murise, numai ca atunci cind a primit comanda de clopot de la voda, a mintit spunind ca el stie secretul fauririi clopotului...a muncit vreo citiva ani buni, constient fiind ca daca acest clopot nu o sa mearga, i se va taia capul. Atunci cind clopotul a fost inaltat si a mers, a izbucnit practic in lacrimi, iar Rubelov, care nu mai picta de mult, i-a zis ceva de genul: "tu vei face clopote, eu am sa pictez"...asta e asa...din memorie!!! :-)

Mergi la inceput

Lilanda, e rindul tau...eu nu am vazut filmul!

O zi buna,
Irimell

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Irimell

Stiu ca Andrei Rubliov a fost ucenic....dar filmul nu l-am vazut!

bingo!

randul tau!

Mergi la inceput

eu zic sa fie randul lui Irimell, ca si ea mi-a dat randul… cat despre clopot, e o metafora pentru altceva, daca ne gandim la toate subiectele profund religioase ale lui Tarkovschi : eu zic ca e vorba de harul divin care vine acolo unde nu te astepti, sufla peste cei nevrednici si-i indumnezeieste… asta a inteles si Rubliov si, vazand minunea (momentul cheie, cand il imbratiseaza pe copilul socat ca a reusit sa creeze clopotul si-l intreaba « de ce plangi » iar copilul, printre suspine : « …dar eu nu stiu mestesugul fauriirii clopotelor!... ») s-a reapucat de pictura si… vorbit!

l-am vazut de vreo 50 de ori, fara exagerare, si de fiecare data inteleg altceva din capodopera asta;) – mi se pare cel mai total film facut vreodata…

Mergi la inceput

Da, e rindul lui Irimell (eu oricum n-o sa intru des in week-endul asta pe DC). Gindecelu, da- clopotul este har divin, eu ma referam la metafora intregului capitol, care dn cite tin minte chiar "Clopotul" se numeste...si incheie cumva filmul care incepe cu scena balonului, si care este tot o metafora despre conditia artistului...ma rog, eu asa am vazut filmul...dar ai dreptate ca la fiecare vizionare o sa descoperi noi intelesuri!!! Ce-i drept eu, insa, n-am vazut filmul chiar de 50 de ori ca tine!!!
Va pup si un weekend placut!!

Mergi la inceput