Voi fi in stare sa iubesc la fel?

Voi fi in stare sa iubesc la fel? | Autor: iuliana

Link direct la acest mesaj

Ne dorim mult 2 copii. O avem pe Emma de 1 an si o saptamina si incercam sa facem si al doilea bebe. Intrebarea pe care mi-o pun (si uneori imi pun problema daca nu e din pur egoism) e daca voi fi in stare sa il iubesc si pe al doilea copil la fel. Imi doresc ca si bebe nr.2 sa aiba parte de aceeasi afectiune din partea noastra, sa fim in stare sa nu facem comparatii si sa le oferim amindorura tot ce au nevoie in aceeasi masura. Voi fi oare capabila sa ii iubesc pe amindoi la fel? Mamicile care au 2 sau mai multi copii, aveti vreo preferinta pentru unul din ei?

http://community.webshots.com/user/emma_ana
http://community.webshots.com/user/emma_ana_musat

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Nu-ti face griji. Nici eu nu ma gindeam cum va fii cind il voi avea pe Alex dupa Nick dar cred ca daca as avea si 10 copii tot la fel i-as iubi pe toti.

Dragostea de mama nu este un lucru finit.

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex3.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick3.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

Eu o sa iti raspund cat de curand ...cert este ca si pe al doilea bebe mi l-am dorit nespus! Rares a fost un luptator(norocul nostru!), iar Lucas a iesit dupa lupte corp la corp intense......dar sentimentul in sine inca nu il incerc ....am o nerabdare insa sa imi cunosc a doua mutrita teribila...de fapt ceea ce vad eu in imaginatia mea e inca o samanta cu mutrita sotului meu pe care il iubesc muuuuuuuult.asa ca ce poti sa iti doresti mai mult decat concretizarea unei relatii sufletesti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malina spune:

AM TREI BAIETI SI II IUBESC LA FEL . ASA E LEGEA NATURII
SA NE FEREASCA DUMNEZEU COPII DE RAU.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craluca spune:

iuliana, cand am ramas eu insarcinata cu Ioana, pe care mi-am dorit-o la nebunie, Alex, copilul cel mare, avea 9 ani. Alex a insemnat foarte mult pentru mine, am ramas doar noi doi de cand el avea 2 luni, l-am iubit si il iubesc enorm, mi-as da oricand viata pentru el si nu exista pe lumea asta nimic mai important decat el. Avem o relatie speciala, aparte.
Pe cand se apropia momentul nasterii Ioanei am inceput sa am indoieli, ma gandeam ca nu o s-o pot iubi ca pe Alex si ma simteam vinovata pentru asta. Treceam prin niste momente ingrozitoare, deja devenisem obsedata de asta. Cum sa imparti in doua dragostea? Nu puteam sa concep una ca asta. Apoi am inceput sa urasc fetita din burtica mea, o credeam pe ea vinovata de starile prin care treceam, din cauza ei urma sa imi iubesc mai putin primul copil. A fost greu, frustrant si nu puteam vorbi cu nimeni despre asta. Toata lumea m-ar fi considerat nebuna.
Dupa ce am nascut si am venit acasa, Alex ma astepta cu sufletul la gura, ii era dor de mine, ii era mila ca trecusem prin chinurile nasterii, ii era mila de fragila bebelusa pe care o vedea neajutorata si dependenta de noi, ceilalti din casa. Ca sa nu ne deranjeze, a ales singur sa stea la mama mea cateva zile. Seara venea si dormea cu sotul meu, in bratele lui, si crede-ma, primele saptamani nu mi-a cerut nimic ... nici de mancare, nici apa, nici macar o imbratisare sau un pupic. Stia ca surioara lui avea cea mai mare nevoie de mine. Doar atunci cand plangeam (depresia aia nenorocita de dupa nastere) venea langa mine, ma mangaia si imi stergea lacrimile de pe fata, fara sa ma intrebe nimic. Imi spunea doar ca totul o sa fie bine, ca el este langa mine.

Si atunci mi-am dat seama ca il iubesc infinit! Si cum infinit / 2 inseamna tot infinit ... deodata mi-a fost tare usor sa imi iubesc la fel de mult, tot infinit, si fetita.

Mama Raluca, baiat Alex si bebita mica Ioana
http://community.webshots.com/user/craluca100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Eu nu cred in iubire egala!!! Nu poti iubi la fel pe nimeni...
Pe fiecare il iubesti in alt fel, cu fiecare dintre ei ai o alta relatie, alte experiente si ii vei iubi diferit... Dar important este ca ii vei iubi!
Sinzi si David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crism spune:

Si eu am 2 copilasi la 2 ani si ceva diferenta intre ei. Ai sa ii iubesti pe amandoi LA FEL de mult dar diferit! Si dragostea iti va ajunge pentru amandoi! succes la incercat.

Cristina, sotia minunatului Sean, mamica la doi pitici frumosi, Connor Ryan 3 ani si Elena Maria 1 an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Sa-l iubesti mai putin?Nu exista!Fiintele astea fragile,micute si neajutorate te cuceresc iremediabil.S-ar putea sa ai surpriza sa simti ca-l iubesti pe cel mic mai mult decat pe Emma!Incredibil,stiu;dar si eu stiu ce spun!Oricat de multi copii vei avea,ii vei iubi pe toti;in mod diferit dar la fel de mult!Habar n-ai cata iubire incape intr-un suflet de mamica!

Irina,veve & croko

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Eu sunt mama si de fata si de baiat si crede-ma ca-i iubesc ca lumina ochilor,NU POT sa fac diferenta intre ei.

Avand in vedere ca sunt de sexe diferite,educatia este un pic alta,dar asta e alta poveste.
Ce cumpar pentru unu,la fel primeste si celalalt.

Dragostea nu se imparte!,o data cu venirea pe lume a celuilalt pui,o noua dragoste se naste cu el si aceasta dragoste se va uni cu dragostea primului pui si astfel vei deveni mai puternica si mai increzatoare in propriile tale forte.
Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Si noi ne iubim copiii la fel de mult! Nici eu si nici sotul meu nu avem vreo preferinta, suntem amandoi coplesiti de farmecul si puritatea lor. Pentru noi, Andrei si Victor sunt sensul vietii noastre, motivul pentru care ne luptam cu toate greutatile vietii si impreuna ne bucuram de tot ce ne rezerva viata!

Si daca mai ai indoieli, aceste se vor risipi atunci cand vei simti in burtica un nou ingeras, cand il vei strange in brate, totul va fi la fel de minunat ca si in cazul Emmei!

Noi am decis sa avem al doilea copil special pentru ca cel mare sa nu fie singur pe lume si ii multumim in fiecare zi bunului Dumnezeu ca ne-a dat gandul cel bun si putere sa reusim!

Zilele trecute, Andrei mi-a zis: "Stii, mami, eu te iubesc mult-mult-mult, dar cred ca cel mai mult pe lume il iubesc pe Victor!" E cel mai frumos gand pe care mi-l putea transmite si e una din dorintele noastre mari: sa fie mereu impreuna, sa se iubeasca si sa aiba grija unul de celalalt. Pana acum, am reusit!

Succes!

Nora, mamica lui Andrei-Mihai(20aprilie 1999) si a lui Victor-Alexandru(12 iulie 2001)
http://community.webshots.com/user/NoraCosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria m m spune:

Asta m-am intrebat toata viata:cum de mama ne iubeste la fel pe mine si pe sora mea.Nu-mi gaseam raspunsul,nu puteam sa intyeleg cum de nu ma iubeste pe mine mai mult,sau pe mine mai putin.
La 24 de ani am avut-o pe Miruna,si ma gandeam sa-i fac un fratior sau o surioara.Dar ma intrebam:ii voi iubi la fel?
La 36 am avut-o pe Paula,o minune de bebelus care ne incanta pe toti.Acuma pot sa-mi raspund la intrebare:Ii iubesc la fel ,pe fiecarein felul lui pt ca sunt persoane diferite,au caractere diferite,si cel mai important:SUNT LUMINA VIETII NOASTRE!

maria, de Paula si Miruna

Mergi la inceput