Pisici,caini si pisici....LA BLOC?
Raspunsuri - Pagina 2
country girl spune:
Excelent povestit!
Bine macar ca reusesti sa abordezi cu umor situatia si relatia.
Eu am o parere buna despre pisici, caini, papagali, pesti, hamsteri s.a. vietzuitoare. Chiar si in apartamentul de bloc. Cu o conditie: stapanul/stapanii sa aiba suficiente resurse de timp/materiale/afectiune sa le ingrijeasca asa cum merita fiecare.
Fiindca este crud sa stea un caine inchis in casa toata ziua, plimbandu-l scurt o data sau de doua ori pe zi. Este neigienic sa ai 5 pisici intr-un apartament de 2-3 camere, pe termen lung. orice ai face, pisicile lasa par prin casa, mai ales cand sunt 5 si oricat ai curata toate cele 5 litiere tot va mirosi in casa. Am avut pisica cu patru pui si pana am dat puii, dupa ce incepusera sa foloseasca si ei litiera, schimbam nisipul de 2 ori pe zi vara si tot mirosea.
Dar in cazul asta, m-as teme mai mult de legatura afectiva a stapanei cu pisicile ei decat de lipsa de igiena. Pisicile sunt geloase si prin comportamentul lor o pot determina sa-si schimbe stapana purtarea fata de tine ca sa "nu streseze pisicile".
Asta daca te obisnuiesti sa dormi cu si printre pisici in pat, sa faci dus cu pisicile, sa mananci la masa cu pisicile etc...
Mai bine v-ati intalni la tine acasa, daca e posibil
Eliza5 spune:
country girl, total de acord! Stapanii trebuie sa aiba destule resurse materiale, timp si mai ales spatiu ca sa le creasca intr-un mod civilizat.
Eu personal nu as tine caine in apartament nu pentru ca nu i-as iubi (de fapt i-as lua pe toti de pe strada si i-as ingriji) ci pentru ca ei au nevoie de mai mult spatiu si mai multa "prezenta fizica" a stapanului. Pisicile pot sa stea singure 2-3 zile daca au destula mancare si apa..
Cat despre par, exista vitamine! Eu nu am deloc par in casa dar le dau vitamine in fiecare zi.
Eliza - 22 saptamani
DPN 24 noiembrie - Dr. Anca - Municipal
Emirac40 spune:
quote:In trecut am imblanzit o pisica salbatica ,care apoi a nascut intr-un loc pe terasa casei mele.Am urmarit evolutia puilor si educatia data de pisica pana in momentul cand si-a respins puii.A fost o experienta unica,aveam mult timp la dispozitie si sincer am fost uimit de ceea ce se intampla sub fereastra mea.Acum Mitza a hotarat sa izoleze un dormitor numai ptr. noi dar ce te faci cu blestematul de par care apare parca din aer,si sa mai stiti ca pisicile au si o BONA care face curatenie dupa ele.Dar va rog sa ma credeti pe cuvant:tot miroase.Atata a pisica cat si a urina(CU TOATE CA MOTANII SUNT CASTRATI)EI ISI MARCHEAZA DIN CAND IN CAND cu o picatura mica,mica teritoriul.De,ce sa-i faci instinctele...In alta ordine de idei cu toate ca Mitza este o femeie foooarte curata (intotdeauna mentioneaza ca face un dus )inainte de-a pleca spre mine,vreu sa va spun ca si EA MIROASE sau hainele ce le poarta.Ce poate fi mai placut decat atunci cand iubita isi cuibareste capsorul pe pieptul tau in timp ce va plimbati linistiti prin parc iar din parul ei vine o adiere delicata de clor,pisica neagra,alba etc?
Originally posted by country girl
Excelent povestit!
Bine macar ca reusesti sa abordezi cu umor situatia si relatia.
Eu am o parere buna despre pisici, caini, papagali, pesti, hamsteri s.a. vietzuitoare. Chiar si in apartamentul de bloc. Cu o conditie: stapanul/stapanii sa aiba suficiente resurse de timp/materiale/afectiune sa le ingrijeasca asa cum merita fiecare.
Este neigienic sa ai 5 pisici intr-un apartament de 2-3 camere, pe termen lung. orice ai face, pisicile lasa par prin casa, mai ales cand sunt 5 si oricat ai curata toate cele 5 litiere tot va mirosi in casa. m-as teme mai mult de legatura afectiva a stapanei cu pisicile ei decat de lipsa de igiena. Pisicile sunt geloase si prin comportamentul lor o pot determina sa-si schimbe stapana purtarea fata de tine ca sa "nu streseze pisicile".
Asta daca te obisnuiesti sa dormi cu si printre pisici in pat, sa faci dus cu pisicile, sa mananci la masa cu pisicile etc...
Mai bine v-ati intalni la tine acasa, daca e posibil
Eliza5 spune:
Pai si pana la urma ce-o sa faci? Oricum, mi-a placut teribil descrierea iubitei tale: "Miuta,profesoara,economista 30 ani divortata de 2 ori,proprietara unei dacii 1300" care pe deasupra mai si miroase a urina de pisica. Cred ca o iubesti enorm
Eliza - 22 saptamani
mariagi spune:
dragule,esti deliciossi mare iubitor cu toate piedicile de Mitza..
o varianta ar fi sa-ti iei si tu un motan care sa faca putina ordine intre pisicile alea si sa stati si voi linistiti.alta sa o pui sa aleaga intre tine si pisicile ei favorite.
ps:si daca alege pisicile ce te faci?!
toate bune si in caz de necesitate iti imprumut pechinezul meu imperial.uraste pisicile!
Maria
infofun spune:
Mie imi plac mult animalele, mai ales cand sunt mici, insa nu le-as suporta in casa! Apartamentele din Ro majoritatea sunt ca niste cutii de chibrituri, adica mici, abia am eu spatiu sa respir, da'sa mai am si nu stiu cate animale!
In blocul mamei mele este o vecina care sta cu sotul si cu doi caini lupi in doua camere semidecomandate! Va dati seama ce de par si mirosuri sunt in casa? Unde mai pui ca apartamentul e cu fata spre soare toata ziua asa ca...mirosuri "imbietoare"+caldura sufocanta+par=
cosmar!!!
Ma rog e alegerea fiecaruia, dar 5 pisici intr-un apartament mi se pare enorm de mult! Hai una mai e, cum mai e, doua treaca, mearga...dar 5?!!!!!
GabrielaHope
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"
Emirac40 spune:
Pai tocmai asta-i problema.Daca o iubesc pe ea trebuie sa-i iubesc si pisicile?Cred ca va ramane cu pisicile...fara suparare dar pur si simplu asa-i viata uneori...am mai spus-o candva:toti avem sanse egale de-a dezvolta o relatie,depinde numai de noi si de modul cum ne implicam,i-am dat de inteles ca nu-mi plac animalele in apartament,stie ca la mine-n casa este curatenie si se simte bine,dar cu toate astea nu concepe sa renunte MACAR LA UNA.Cica sarmanele animale nu s-ar descuca fara ea.De parca le-ar arunca la tomberon.Sunteti atatea care va doriti o pisica....pacat ca nu va pot eu oferi 6(sase)nici nu stiti cata fericire ati aduce in viata noastra!!!
Eliza5 spune:
Ei vezi? Ai ajuns la o concluzie, felicitari! Bineinteles ca nu esti obligat sa suporti toate animalutele alea si esti liber sa pleci, nu?
Suntem oameni liberi
Eliza - 22 saptamani
mariagi spune:
le iau eu.impreuna cu cei 10 caine din curtea interioara a blocului si directia casa de tolerarea a animalelor fara stapan.sau cu prieteni iubitori de iubitoare de pisici!
dadi_t spune:
Ma-ti omorat!
Sincer iubesc animalele aproape de orice fel , dar pana acum un an uram ...pisicile!!!
Sora mea are o singura fetita, drept pt. care i-a facut si indeplinit toate nazurile. De la papagali, hamsteri, canari,broaste, catei mai mici sau mai mari, care invariabil isi gaseau alt stapan pt. ca nepotica doar se juca cu ele de ingrijit....maman.Ultima achizitie cu mari rugaminti si juraminte a fost o pisicuta Cindy. Niciodata nu am fost de acord cu cresterea animalelor in casa. Dar....Timp de doi ani am vizitat-o pe sora mea si de fiecare data plecam cu un gust amar de la ea. Pisicuta era superingrijita-mancarica numai cu vitamine(bombonele) vaccinuri si alte cele. Cu toate acestea se simtea miros cand intrai in casa. Sora mea niciodata nu recunostea acest lucru. Acum un an am fost nevoita din motive de sanatate sa stau la sora mea. Am o rinita alergica si aveam impresia ca tot parul din casa se aduna la nasul meu....Dupa doua sap[tamani nu mai puteam sa ma despart de pisica si ea de mine(de unde morala ca pisicile sunt niste tradatoare!!!!)In perioada asta mi-era f. rau.Credeam ca de la caldurile din Bucuresti, dar de fapt eram insarcinata....si pisica a stiut, ca numai pe burta mea a stat!
Hai ca m-am intins, ideea e ca odata ce te atasezi de un animal ajungi sa suferi pt. el ca pt. un membru al familiei si cum animalele au viata scurta prefer ca fetitele mele sa fie scutite de astfel de suferinte!
Emirac, se zice ca cel ce iubeste animalele are suflet bun! Da-i circumstante atenuante iubitei tale. Ofera-i aceeasi dragoste neconditionata si demonstratia dragostei tale o va face sa aleaga de la sine pe cine prefera!
Tania= Anduta(14 sept'96)+ Bibi(14 febr'04)