Provocari...decorative

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

La mobila aleasa de tine, Sanca, as alege stilul contemporan.
O perdea ar fi mult mai simplu, iar peretii vopsiti intr-o nuanta deschisa. Cum a spus si altcineva ar merge si culoarea cocosului.
Covorul sa aiba niste modele anstracte, nicidecum cu floricele ca ar ingreuna atmosfera.
Deci eu, personal, optez pentru stilul contemporan la mobila aia.
Numai bine,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irimell spune:

Gandacel, esti draguta ca mi-ai explicat asa pe puncte. Multumesc pentru lectie...Suna simplu dar nu cred ca imi va fi usor...cel putin la inceput.

Am o pasiune pentru vitraliile catedralei din Chartres, pe care am reusit in sfarsit sa o vizitez si eu anul asta. Mi-am cumparat o carte cu vitraliile povestite si explicate (sint scene din natura, din vietile sfintilor si din Biblie) si as incerca sa copiez citeva lucruri de acolo. Deci negrul imi va fi conturul de baza...Asa ca daca imi cumpar tus, ai vreo marca preferata, sau mai bine zis ce calitati trebuie sa aiba?

Daca folosesc tempera si galbenus de ou, nu mai imi trebuie nici un fel de fixator? Pe mine m-ar tenta idea de a lipi un geam pe spatele picturii si atunci din cauza umezelii nu se va strica?

Sper sa nu te agasez cu intrebarile, dar acum daca te-am prins nu iti mai dau drumul...hihi...

Pupici si numai bine,
Irimell

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

laura! pupaciuni!
unde esti in canada? uite, tocmai mi-am amintit de o faza : puteti incerca pictura pe sticla pe veioze! am niste poze din casa unui tip din quebec, vi le pun (daca nu va socati de ipostaza in care ma veti vedea lol – mai eram si insarcinata dar nu aflasem inca;P)- sa stiti ca veioze d-astea o sa-ncerc si eu, noroc cu voi, ca uitasem de ele!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/a_lustanciu/album?.dir=c0bc

Irimell, foarte buna ideea cu geamul al doilea, m-am gandit si eu la o solutie aseara si tot la un geam dublu m-a dus mintea… repet, eu am un astfel de geam neprotejat de nimic, DE ANI DE ZILE, dar e undeva sus, la adapost, nu la umezeala

(sa stiti ca daca dispar o vreme, am plecat iar in vacanta si n-am net… desi s-ar putea sa am, dar asa, just in case! CAND VIN, VA FAC O POZA CU "VITRALIUL" MEU)

io, ioachim (dpn 29 nov 04) & ileana (4 iulie 02)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/a_lustanciu/album?.dir=/7ffc&.src=ph

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Gandacel!!!!

Esti un geniu. Ce idee buna cu pictura pe veioza. O sa incerc un proiect mai ieftin, La Pier Imports (un magazin in State si in Canada -cred) se gasesc niste mini "veioze" dar pentru tea-light lumanari. Mi se pare ca sant sub 5 dolari si vin in sticla de diferite culor - clara, verde, rosie. Asa ca o sa experimentez pe asa ceva. Abajurul e din sticla, si ma gandesc ca daca cumpar una clara, as putea sa o decorez cum imi vine inspiratia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina Stan spune:

Clar! Ma da barbatu afara din casa. Ca stau si iar stau sa citesc care ce stie si ce face de ieri de cand dadui de "Arte". Ca daca-mi dai o revista de Decoratiuni in mana, stau cuminte o saptamana...
Iar cum imaginatia nu prea vine la mine in vizita, o caut prin vecini. Asa ca ridic 2 degete si intreb: Ce pot face cu 2 fotolii vechi, dar in stare buna, care ar trebui deci imbracate? Am o canapea noua, culoare verzuie, stil...nu stiu, mai moderna, cu linii curbe. Covor in aceeasi culoare, cu ceva desene geometrice in bordo, albastru, bej. Ceva idei aveti? Ca n-am gasit nicicum huse care sa ma incante pentru ele. Pusilici la toata lumea.

Mergi la inceput

Ina,

fotoliile tale vechi se pot face ca noi daca apelezi la un serviciu de repholster (in romaneste se zice retapitzare?). Cauta in Yellow pages pe cineva in zona. Serviciul asta nu e ieftin, si pretul depinde si de materialul pe care il alegi... I-a si tu cateva estimate sa stii la ce te bagi. Eu nu l-am avut facut, o colega de servici avea 2 fotolii de care nu vroia sa se desparta si le-a retapitzat (sper sa folosesc cuvantul asta corect).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Pai, eu zic sa le imbraci (prin serviciul la care facea referire si Sanca, cred). Cu o husa arata ca si noi si ai avantajul ca husele le poti spala cand vrei, deci poti alege chiar si culori mai deschise sau mai sensibile la ”tavaleala”
Poti imbraca si nasturii daca alegi un model cu nasturi.

Mergi la inceput

Idea lui Adela e mai buna si iesi mai ieftin daca ti-ai face niste huse la comanda. Si curatatul ar fi mai usor ca doar le arunci in washer...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

Ina, am eu o idee, dar e mai exagerata… ce zici de niste huse la fotolii in dungi late, alb cu verde (culoarea canapelei noi)?! mie mi se pare ca dungile astea dau un farmec extraordinar oricarei canapele sau fotolii (dungi late, musai!)

cat despre pictoritele pe sticla, incercati intai sa va faceti mana pe niste geamuri luate de la geamgii, pe care ei le arunca de obicei, adica niste resturi de geamuri, care pot fi pana la format A4!… eu asa fac!
bafta!

io, ioachim (dpn 29 nov 04) & ileana (4 iulie 02)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/a_lustanciu/album?.dir=/7ffc&.src=ph

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina Stan spune:

Tot la dungi ma cam gandisem si eu, dar de obicei materialele astea (in dungi), au o textura ori rustica, ori matasoasa, iar canapeaua e mai catifelata ca sa zic asa. Se potrivesc oare ? Ca vechea tapiterie a fotoliilor e un fel de brocart galben si nu merge deloc!
Cum la croitorie ma mai pricep, tare ma bate gandul sa iau taurul de coarne, ceva draperii de la vechituri, si sa exersez pe ele sa vad ce iese.
Multumesc la toate pentru idei. Ma duc sa vaz ce gasesc in magazine, si reviste. Dulci pupici

Mergi la inceput