rog sfat practic casuta!
Raspunsuri - Pagina 8
Saso spune:
dämmung= izolatie
trevin cu zidaria portanta ...sper azi!
Nathalie si Sofi
http://www.nathalie.net.ms/
Laura T spune:
Desi am terminat constructia casei de un an, tot am stat si v-am citit, ca tare am visat si eu ani la rand despre cum va fi casa, si pot sa va spun ca oricum ati face-o, tot veti zice apoi ca ar fi fost mai bine asa...sau asa...Eu in general sunt multumita de ce a iesit, in sensul ca nu am vrut o casa prea mare (terenul are doar 240mp), dar nici mica, ci doar strictul necesar (are 90mp pe nivel, P+E, plus 20mp subsol). Gandacelule, la noi se intra direct de afara in living, si nu sunt probleme, doar ca acolo unde intri am pus gresie, iar in livingul propriu-zis (care e rotund, cca 40mp), avem parchet de fag (e deja zgariat de la tocuri, de la atatea chefuri...). Tot jos avem si bucataria, nedespartita prin zid, ci doar printr-un bar, care pe partea dintre living are scaune de bar, iar pe partea dinspre bucatarie are scaune normale. Pentru ca intre living si bucatarie e o diferenta de nivel de 40cm, adica 2 trepte. Bucataria are 3.6 * 4 m, plus o nisa pentru frigider. Apoi vine baia de jos, de 2*4m, cu cabina de dus, WC, chiuveta si masina de spalat. Cam asta e parterul, fara pereti (doar spre baie) si fara usi (doar cea de la intrare si cea spre pivnita), plus o incapere separata, de fapt o magazie, in care se intra doar de afara, si acolo e si centrala termica. Bineinteles, tot de jos pleaca si scarile spre etaj, unde exista singurul hol din casa, cu o forma mai ciudata, de unde se intra in cele 3 dormitoare (al nostru, al copilelor si biroul) si in baia de sus (putin mai mare ca cea de jos). Fara balcoane (de asta imi pare rau, nu pt utilitate, ci pentru estetica).Iar dormitorul nostru e semirotund, e deasupra livingului. Geamurile lui sunt in nr. de 4 (ca si la living), dar pana jos, ceea ce-l face f.luminos (pe S-V). Soclul casei are 50cm, iar inainte de intrarea in casa avem o terasa de 3*4m aprox, trapezoidala, unde avem masa cu scaune si umbrela, plus multe flori, o arteziana etc.
Oricum, eu cu traditionalul nu prea ma impac, prefer stilul modern si atipic, bine zicea cineva ca "frumusetea e relativa"...
Am uitat sa-ti zic ca a noastra casuta e facuta din caramida eficienta, izolata la exterior cu polistiren (si nu avem probleme cu frigul si caldura), iar peste placa de beton de la etaj (nu e mansarda) e izolata cu vata minerala spre pod. Geamurile sunt termopan cu tamplarie de aluminiu, asta nefiind cea mai buna alegere. Am contruit-o in fix un an, cu firma pana "la rosu" si meseriasi la finisari, si a costat 45000 $.
Oricum, iti doresc sa-ti construiesti cat mai repede casuta de vis!
Laura si bebitele: Bianca (5 ani si 3 luni) si Ramona (2 ani si 2 luni)
http://community.webshots.com/user/lauratenea
iuliacm spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
fetele, mi-ati dat de lucru azi! cand am avut cea mai plina zi!... sa incerc sa raspund pe indelete!
...
saso
ca la fel am patit si cu tavanul din lemn, despre care mi-ai explicat in privat… e mai ieftin dar… exista un dar…
...
2.pg.photos.yahoo.com/ph/a_lustanciu/album?.dir=/7ffc&.src=ph
Gandacel, saso, vres si eu sa stiu despre tabvanul din lemn, va rog! Eu am tavan din lemn si as vrea sa stiu ce probele sunt ca sa pot sa le previn.
Iulia
CRIXIA spune:
LauraT, te intreb, casa pe exterior cum ai facut-o ? In ce culoare si ce fel de tencuiala? Dar interiorul, este tencuit sau ai pus pereti falsi?
Alexia
si
Cristina
CriXia
ponicid spune:
Sunt in faza de constructie a unei case si am intrat in panica. Am vazut din discutiile voastre ca la parter izolati termic placa din beton si apoi puneti gresia sau parchetul. In proiectul meu nu este prevazut asa ceva. Va rog frumos spuneti-mi cum este cel mai bine sa izolezi termic placa astfel incat sa nu inalti prea mult dusumeaua (tinand cont ca zidaria la mine este deja ridicata iar locasurile pentru geamuri si ferestre sunt deja facute deci daca acum am cam 2.10 m pentru o usa, atunci cand inalt pardoseala poate mai raman 2 m).
Daniela, mamica de Ana-Maria
CristinaT spune:
Buna, va doresc sa vi se indeplineasca visul cu casuta!
Acum sa zic si eu ce ma doare, as vrea sa construim si noi o casuta, dar nu ma pot hotara in ce zona a bucurestiului sa ma mut ... voi cam ce zone ati ales din Bucuresti?
4 ani - februarie 2004
http://community.webshots.com/user/cristinat7
peca spune:
quote:
Originally posted by iuliacmquote:
Originally posted by gandacelu
fetele, mi-ati dat de lucru azi! cand am avut cea mai plina zi!... sa incerc sa raspund pe indelete!
...
saso
ca la fel am patit si cu tavanul din lemn, despre care mi-ai explicat in privat… e mai ieftin dar… exista un dar…
...
2.pg.photos.yahoo.com/ph/a_lustanciu/album?.dir=/7ffc&.src=ph
Gandacel, saso, vres si eu sa stiu despre tabvanul din lemn, va rog! Eu am tavan din lemn si as vrea sa stiu ce probele sunt ca sa pot sa le previn.
Iulia
si pe mine ma intereseaza chestia cu tavanul de lemn....daca va raferiti la panelele alea cu ce se imbraca tavanul.
gandacelu spune:
fetele, cat despre tavan, pentru mine ar fi fost o solutie buna tavanul din lemn, si ca pret, si ca stil… o las pe sofi sa va dea amanunte, ca sa nu fac vreo greseala… e o chestiune de rezistenta, mai ales daca deasupra nu e pod, ci etj sau mansarda…
in acelasi timp, e o chestiune controversata… parintii unei prietene foarte bune stau intr-o casuta construita acum vreo 100 de ani, in centrul capitalei, care are tavanul din lemn si a rezistat impecabil!!!
cristina, eu iti recomand primaverii;))))))))) serios! e una dintre cele mai frumoase zone! cati bani ai?;)
ai idee cam cat costa un teren in bucuresti? sau chiar cele de langa bucuresti : baneasa, sau chiar mai indepartatul otopeni?
aici nu e o chestiune de alegere : am ales baneasa pentru ca e mai misto, ci : am ales cucuietii din deal pentru ca acolo mi-am permis sa-mi iau…
in bucuresti nu prea ai cum sa te apropii, nici nu-mi imaginez ce preturi sunt… stiu ca in otopeni (la 15km de bucuresti, adica) s-a ajuns la 80 dolari mp… fa un calcul : 100mp=8000 dolari (sau euro, pardon!) dar cu 100mp nu faci nimic, iti trebuie cel putin 300mp, adica cel putin asa, ca sa faci pe 100 casa si restul acolo, o curticica… eu am 1400mp si tot mi se pare putin, fara sa fiu o fandosita… dar la mine ideea de spatiu are alte conotatii… in fine
asadar, in otopeni numai terenul te-ar costa 20.000euro… casa in jur de 50.000… cum spuneam, dupa posibilitati…;))
cat despre bca si bcu, stiam ca bcu e un bca mai subtire si mai ieftin… nu bag mana-n foc! Deci e o solutie mai ieftina si mai proasta!
fetele, revin, scuze, am o gramada de trebi!
pupici!
io, ioachim (dpn 29 nov 04) & ileana (4 iulie 02)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/a_lustanciu/album?.dir=/7ffc&.src=ph
gandacelu spune:
sper ca nu s-a inteles ca am 1400mp in otopeni!;)))))))))))) eu am un teren la 30km de bucuresti… (nu e cucuietii!!!
)
iar 80 euro mp e in zonele bune, poti gasi si pe la 30-40 euro… depinde de zone si utilitati!
scuze, iar m-a luat gura pe dinainte!!!
gandacelu spune:
laura, foarte faina descrierea casei tale!
sa inteleg ca nu ai un hol inchis, ci unul deschis? (bineinteles, separat de parchetul livingului prin cateva placi de gresie, asa voiam si eu, da ram inteles ca iernile nu sunt chiar… usoare! acuma… ce sa mai cred?! mai bine previn decat sa-mi para rau… sau io stiu?!;))
bucataria « sparta » : ce faci cu mirosul de sarmale?;)) stiam ca bucataria deschisa se practica la casutele stil american (sa zicem) unde nu se gateste prea mult, se ia mancare pre-gatita care se baga la microunde… ca daca faci ceva mai « traditional » ai umplut casa de fum!
apoi, separarea spatiilor (si eu le voiam « sparte!!! ») ar mai avea avantajul unei incalziri mai ieftine iarna… pe « zone »… cel putin asa am inteles…
nu stiu, iti spun ce-am auzit, acuma ramane sa aflu de la « sursa » - adica de la tine, de la cineva care chiar are asa ceva! care este adevarul!?!
cat are incaperea cu centrala termica? cati mc?
la mine ar veni, daca alegem varianta cu parter+etaj-semimansarda, jos living+dinning, bucataria separata (2 usi), hol (4 usi : intrare, hol spre baia de serviciu, pivnita si living) o baie mica si o debara
mai, din ce povestesti cred ca ai o casuta cu totul speciala si originala, cred ca e faina tare… dar eu tot spre traditional inclin… de gustibus!;))
geamurile vor fi termopan pe lemn stratificat, e mai ieftin si mai frumos pentru stilul ales de mine, nu?!
te-a costat destul de putin, mai, iti fac cinste ca imi dai sperante… a mea pare mai simpluta ca a ta, poate ies mai ieftin ca n-am atatia bani… oricum o facem in regie proprie… Doamne ajuta!
ai ceva poze cu casuta? cu niste unghere mai reprezentative, desigur, poate ne vin idei…;))
ce e caramida asta eficienta, cum se cheama in limbaj de specialitate?
multumim mult cu totii! a fost o descriere… pe cinste!
sa dea Dumnezeu sa ne facem toti casutele din vis…
!
ps : in ce zona e casuta? in bucuresti sau in afara lui, la cati km? pup!