Jocuri cu carte (partea a 2-a)
Raspunsuri - Pagina 8
iridriel spune:
Ei bine, povestea originala apartine Ursulei K. Leguin. Apoi, Orson Scott Card a reluat ideea mamiferelor rationale care se transforma in copaci-tata (mai departe povestesc doar curiosilor ) si a integrat-o in volumul II al trilogiei lui Ender.
Primul contact cu subiectul l-am avut prin Card, apoi am citit Leguin si mi s-a parut evidenta preluarea. Are cineva o alta parere?
iridriel spune:
ghicitoarea-mi:
el - pleaca in Franta sa-si toace mostenirea. da peste ea, ingerul (cazut) cu ochi de azur, care-l distruge. dupa moartea ei, el se intoarce pe plaiurile mioritice si traieste in mizerie. este salvat de un savant genial (sau nebun, dupa gusturi) care doreste sa recreeze spectacolul vietii prin spectacolul unor automate. automatele se intorc impotriva creatorilor.
lilanda spune:
quote:
Originally posted by iridriel
Are cineva o alta parere?[/blue][/font=Century Gothic]
Eu nu te contrazic, din motive evocate mai sus!! Te astept, insa cu enuntul...insa am o rugaminte, daca e tot SF precizeaza!!!
conchita spune:
quote:
ghicitoarea-mi:
el - pleaca in Franta sa-si toace mostenirea. da peste ea, ingerul (cazut) cu ochi de azur, care-l distruge. dupa moartea ei, el se intoarce pe plaiurile mioritice si traieste in mizerie. este salvat de un savant genial (sau nebun, dupa gusturi) care doreste sa recreeze spectacolul vietii prin spectacolul unor automate. automatele se intorc impotriva creatorilor.
ma tot chinui sa-mi amintesc titlul cartii si nu reusesc. mie imi suna a Cezar Petrescu, ceva cu papusile mecanice...
noi nu suntem normali, noi suntem trimbulinzi
iridriel spune:
imi cer scuze, Lilanda, am vazut mesajul tau dupa ce am postat. da, atat "Vorbitor in numele mortilor", cat si "Lumii ii spuneau padure" sunt SF-uri.
recomand mai mult decat calduros seria lui Ender, compusa din "Jocul lui Ender", "Vorbitor in numele mortilor" si "Xenocid".
lilanda spune:
quote:
imi cer scuze, Lilanda, am vazut mesajul tau dupa ce am postat.
Cred ca postam amindoua in acelasi timp!!!
conchita spune:
quote:
, Conchita! Cezar Petrescu, "Baletul mecanic"
asta e!! m-a stressat toata ziua baletu lu peste! imi venea in cap numai portocala mecanica, prin asociere :) am citit cartea acum o suta de ani, mai precis fo 15, sunt iertabila, nu? :))
ea ii decoreaza apartamentul in stil cubist. el le are cu avioanele. o zi descrisa in roman-in care el se afla in casa unei actrite mediocre si citeste scrisorile de dragoste trimise acesteia de un intelectual care s-a sinucis, zice-se, din cauza artistei.
--------------
noi nu suntem normali, noi suntem trimbulinzi
buli spune:
patul lu procust
Anca si bebitza Matei (data nasterii - 1 ianuarie 2004)
http://community.webshots.com/user/ancutza124
buli spune:
sa zic si autorul. camil petrescu
Anca si bebitza Matei (data nasterii - 1 ianuarie 2004)
http://community.webshots.com/user/ancutza124