Jocuri cu carte (partea a 2-a)
Raspunsuri - Pagina 7
lilanda spune:
Chiar sint curioasa sa aflu care-i cartea!!! Stilul descris imi sugereaza ca autorul ar putea fi Andre Breton, ca ala era suprarealist tare, dar despre carte n-am nici cea mai vaga idee, semn ca n-am citit-o!!!
annie_xtreme spune:
Gata m-am prins! E Boris Vian - Spuma zilelor...trebuie sa fie asta...tiparii care curg din robinet shi dragoste multa ciudata....
Sau am visat undeva...
Irimell spune:
La Boris Vian m-am gindit si eu, dar Ileana a zis ca autorul e francez. Sau Boris Vian e francez? Dupa nume, nu pare.
Irimell spune:
Da, Boris Vian e francez! Nu stiam...Acum am aflat ca a fost si actor, compozitor, poet, canta jazz la trompeta, scria versuri pentru cintece, era si inginer si a trait si doar 39 de ani...timp in care a scris 10 romane, 42 nuvele, 7 piese de teatru, 400 de cantece, 4 colectii de poezii, 6 librete de opera, 20 de traduceri de nuvele si romane si 50 de articole.
iileana spune:
quote:
Originally posted by annie_xtreme
Gata m-am prins! E Boris Vian - Spuma zilelor...trebuie sa fie asta...tiparii care curg din robinet shi dragoste multa ciudata....
Sau am visat undeva...
Annie,!
Este rindul tau.
annie_xtreme spune:
uau ce ma bucur :)
O planeta ciudata unde animalele devin plante e colonizata de cateva familii de pamanteni...Planeta e casa perfecta pentru o alta specie ostracizata cu ani in urma din cuibul ei.
Singurul SF pe care l-am citit..
iridriel spune:
Ursula K. Leguin cumva? parca "Lumii ii spuneau padure"... sau cartea a doua din seria lui Ender a lui Orson Scott Card "Vorbitor in numele mortilor"
lilanda spune:
Bag sama, aici e mai complicat ca este o varianta (ma rog, doua) de raspuns si habar n-am daca este corecta ori..ca eu la SF-uri sint bita. Pe de alta parte, iar iileana a fost penultima care a pus ghicitoare...vedeti vreo solutie??? Poate cineva sa confirme raspunsul lui iridriel???