Pisica si bebelusul

Pisica si bebelusul | Autor: Mickyyy

Link direct la acest mesaj

Sau ce ne facem cand pisica e geloasa....

De cand am venit de la maternitate cu galusca mica, Tasha (pisica mea) a trecut automat pe planul al doilea. Camera Malinei a devenit un teritoriu interzis pentru ea iar atentia de care se bucura inainte a scazut simtitor. Chiar daca tati are grija sa o bage in seama in fiecare seara si isi rezerva timp special ca sa se joace cu ea, eu nu mai o rasfat ca inainte. Pe de o parte ii pica destul de mult par si mi-e teama sa nu ii fac rau bebitei iar pe de alta nici nu mai am timp de ea prea mult.
Si normal ca Tasha simte ca nu mai e in centrul atentiei si sufera. Prima schimbare care am remarcat-o la ea a fost faptul ca a slabit foarte foarte mult, e aproape numai piele si os, refuza sa mai manance, ea care manca o conserva odata, acum abia o manaca intr-o saptamana. Nici hrana uscata nu are mai mult succes (desi ii cumparam numai bunatatzuri, crontonele pentru pisici mofturoase, etc), in schimb a inceput sa fure de pe masa sau chiar si din gunoi, dupa care isi ia tacticos osul sau bucata de carne pe care a furat-o si vine cu ea in mijlocul camerei si isi serveste masa alaturi de noi. Ea care era un exemplu de cumintenie .
Iar descoperirea care am facut-o saptamana trecuta ne-a lasat masca. Intuiam ca e geloasa, desi cand eram si noi de fata nu facea nimic rau si nici fetitei nu-i facuse nimic niciodata. Dar a trebuit sa plecam vreo 4 zile din Bucuresti si am lasat-o singura acasa si i-am lasat cheile cumnatului meu sa treaca sa-i dea sa manance cat suntem noi plecati. Nu era prima oara cand ramanea singura in casa, asa ca nu ne-am facut probleme. Dar cand ne-am intors acasa, surpriza!! Cumnatul lasase din greseala usa de la dormitor deschisa, asa ca matza a profitat si ne-a aratat din plin cine-i "stapanul": exact langa patutul Malinei a facut kk si pe multe din scutecelele fetitei am gasit urme de pipi. A fost modul ei de a-si marca teritoriul, numai ca de atunci a prins "gustul" pentru scutecelele si hainutele fetitei si cum ne scapa ceva nesupravegheat, cum il gasim patat de ea. N-am certat-o pentru ce a facut in lipsa noastra (ni s-a parut tardiv, oricum ea n-ar fi stiut pentru ce-i certata) si nici n-am prins-o asupra faptului ca sa ii dam de inteles ca nu are voie asta.
Nu se pune problema sa o dam altcuiva, dar nu mai stiu ce am putea face sa o dezvatam de proastele obiceiuri. Daca vede ca se deschide usa la dormitor, o zbugheste repede sub pat si sta cuminte (in caz ca n-am vazut-o) pana iesim din camera dupa care isi face de cap acolo. Nu vreau sa o cert si in nici un caz sa o bat dar nu stiu cum sa-i dau de inteles ca ce face ea nu e bine si mai ales ca si pe ea o iubim in continuare, dar ca va trebui sa accepte ca nu mai e singurul suflet din viatza noastra.
Stiu ca va fi mult mai greu dezvatul decat invatzul, o vad ca sufera dar nu stiu cum sa o ajut, nu stiu cum sa o fac sa inteleaga ca n-are de ce sa se teama. Degeaba o rasfat eu acuma, nu mai are nici o valoare . Si in continuare refuza sa manance. Nu mai stiu ce sa fac sa fie bine

Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)

http://community.webshots.com/user/mickyyyy

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sobo spune:

Chiar daca nu o bati poti sa-i arati ca a gresit si ca nu e bine in felul urmator: o duci acolo unde a facut prosti si cu ton rastit ii spui ca nu e bine apoi o duci la tavita ei unde trebuie sa faca, si o mangai si-i spui ca acolo e bine. Repeti faza asta de cateva ori si ea o sa inteleaga. Oricum stie si ea ca a gresit ca doar intentionat face asta.
Ea de cine era mai atasata de tine sau de sotul tau? Sunt intradevar destul de geloase si sensibile. In privinta asta nu stiu ce sfat sa-ti dau. Poate ca in timp o sa inteleaga. Eventual incearca si cu niste vitamine, poate ii revine pofta de mancare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Eu una, nu as tine pisica si copilul in casa, macar 1 an! Si nu cat de boli (pisica transmite boli omului) cat de faptul ca pisicile sunt foarte imprevizibile si nu stii ce poate face in secunda urmatoare. In plus sunt foarte rapide!!!
Daca nu puteti renunta la ea, cred ca ar trebui sa nu ii mai interziceti camera copilului si sa ii faceti cunostinta cu bebe, sa ajunga sa il priveasca ca pe un membru al familiei si nu ca pe un intrus. Sa o laudati daca sta pe langa copil cuminte si sa o mangaiati cand pe ea cand bebe-ul...
Sinzi si David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

Mickyy io am doi motani in casa... si ai mei au slabit vazand cu ochii. Unul era preferatul meu, era toata ziua in brate, manca cot la cot cu mine, dormea cu mine, daca io ciuguleam ceva primea si el instant. El a suferit cel mai mult.. si sufera si acum, desi Alexa are aproape 1 an. Ce am facut: le-am dat voie cand am venit de la spital sa intre in camera ei... cum se apropiau de pat ii pedepseam... si tot asa cateva zile pana am ajuns la pragul usii... nici acum nu au curajul sa il treaca daca Alexa e in camera. In schimb pe preferatul meu l-am lasat sa o "cunoasca" pe Alexa.. si fimea a fost mai bucuroasa ca el... l-a lasat fara par la gat si in varful cozii de atat dragoste.. dar ea avea 9 luni. Si da am spalat-o pe maini si toate cele dupa jocu cu pisica.

Ei tot nu au voie la ea in camera.. mai impart camera de zi cu copilul dar rar, si doar daca Alexa e in premergator.

Au camera lor motanii, au patul lor... dar si eu i-am prins facad prostii cu hainele copilului si i-am amenintzat ca ii castrez. PAana acum ala mai batran a fost castrat, preferatul meu e pe lista la prima prostie.

Freia si Alexa

http://community.webshots.com/user/freia_ro
http://community.webshots.com/user/freia_ro_capsunika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Sobo, initial a fost atasata de mine, eu mi-am dorit foarte mult pisica si am facut tot posibilul sa fac rost de una. Eu ii dadeam sa pape, eu ii faceam curat, vreo 7-8 luni de zile eu am fost favorita. Dar dupa ce-am ramas gravida si-am aflat eu cam care's riscurile legate de pisica, "atributiile" i-au revenit taticului, si odata cu ele si Tasha a inceput sa fie mai apropiata de el. Cu toate astea, pe el il respecta, il asculta cand o cearta (eu pot sa-i zic orice ca tot degeaba) dar parca tot cu mine ii place sa se rasfete mai mult.
Si din prima zi cand am luat-o pana saptamana trecuta pisi al meu si-a facut intotdeauna nevoile la laditza, ba chiar eram uimita cat de mult rezista atunci cand dintr-un motiv sau altul nu avea acces la ladita ei. Asa ca ceea ce face acum e clar din razbunare pentru ca ea continua sa foloseasca laditza dar daca i se iveste ocazia sa-si "marcheze" teritoriul, nu ezita sa o faca. Oricum, o sa incerc si varianta ta, poate va avea efect.

sinzi_ana, i-am facut cunostinta cu bebe imediat ce am venit de la maternitate, dar nu in dormitor, intr-adevar. Si daca pana acum o saptamana puteam sa bag mana in foc ca nu-i va face vre-un rau fetitei, acum nu mai sunt atat de sigura. Stie ca bebe e un membru al familiei, cand venim de la plimbare si o lasam putin pe Malina singura in carucior sau cosulet se apropie de ea, o miroase si trece mai departe, ba chiar le-am lasat singure in aceasi camera si am supravegheat-o pe ascuns pe Tasha si nu i-a facut nici un rau Malinei. Din contra, o miroase, ba chiar a mangaiat-o usor cu labutza de cateva ori pe mana, dupa care isi vede de treaba ei.
Am incercat chiar sa-i dau voie in dormitor, dar primul lucru pe care vrea sa-l faca atunci cand intra e sa sara in patutul fetei (chiar m-a pacalit o data si s-a strecurat in camera fara sa o vad iar cand ne-am intors noi de la plimbare ea dormea bine-merci in patut). Si oricat i-am explica noi ca acolo nu e voie, tot asta vrea sa faca si data urmatoare cand ajunge in camera.

Hai ca s-a pus fie-mea pe tipat....acum se cearta cu niste jucari, dar faza urmatoare e izbucnitul in plans asa ca am sters-o de pe net sa o impac.
si merci de raspunsuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Nu vreau sa supar pe nimeni si nici sa starnesc polemici inutile si care nu-si au rostul.
Pisica nu se ataseaza de stapan cat se ataseaza de LOC, teritoriul unde locuieste si de unde primeste mancare si atentzie.
Eu cred ca in mod normal pisica nu ar avea ce cauta langa bebelus, parul pisicii e foarte periculos si odata inhalat nu mai iese afara.Ca sa explic foarte simplu, privit la microscop firul de par de pisica arata ca o sageata.Odata fixat nu mai iese.
Inca o data sunt o iubitoare de animale dar desigur nu o sa intzeleg niciodata oamenii care se expun unor riscuri inutile de dragul unei matze.
Sunt dragutze, sunt jucause dar locul unei pisici nu este langa un bebelus.Si apoi pisicile sunt geloase si foarte imprevizibile.Nu cred ca pisica a slabit din lipsa de atentzie.Poate e suferinda, in nici un caz o pisica nu refuza mancarea din gelozie, hai sa fim seriosi.

Alina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Slajke, o parere diferita de a mea nu poate fi in nici un caz un motiv de suparare . Dar probabil ca ceva polemici se vor starni.
Nu stiu daca tu ai sau ai avut pisica, dar eu am copilarit la tara si am crescut inconjurata de matze si stiu cum se comporta si in libertate si atunci cand le cresti intr-un apartament de bloc. Nu zic nu, se ataseaza si de loc (asta e valabil mai ales la pisicile crescute in libertate) dar cel mai mult tot stapanul conteaza. Si crede-ma ca si o pisica e un animal inteligent care simte mult mai multe decat ne imaginam noi. Cel putin Tasha mi-a dat o gramada de dovezi pana acum si nu cred sa fie doar pura intamplare.
Cat despre riscuri, le stiu si mi le-am asumat din primul moment cand am aflat ca's gravida. Oricum, tot timpul vor exista riscuri pentru bebelus, eu n-am de gand sa-l cresc intr-o cupola de sticla. Dar deja am deviat de la subiect.
Stiu ca e doar o pisica si poate o "supraevaluez", dar tie nu ti s-a intamplat nicidata sa fi atat de deprimata sau de suparata incat sa nu mai ai chef sa mananci? Mie mi s-a intamplat de multe ori....

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Mickyyy

Slajke, o parere diferita de a mea nu poate fi in nici un caz un motiv de suparare . Dar probabil ca ceva polemici se vor starni.
Nu stiu daca tu ai sau ai avut pisica, dar eu am copilarit la tara si am crescut inconjurata de matze si stiu cum se comporta si in libertate si atunci cand le cresti intr-un apartament de bloc. Nu zic nu, se ataseaza si de loc (asta e valabil mai ales la pisicile crescute in libertate) dar cel mai mult tot stapanul conteaza. Si crede-ma ca si o pisica e un animal inteligent care simte mult mai multe decat ne imaginam noi. Cel putin Tasha mi-a dat o gramada de dovezi pana acum si nu cred sa fie doar pura intamplare.
Cat despre riscuri, le stiu si mi le-am asumat din primul moment cand am aflat ca's gravida. Oricum, tot timpul vor exista riscuri pentru bebelus, eu n-am de gand sa-l cresc intr-o cupola de sticla. Dar deja am deviat de la subiect.
Stiu ca e doar o pisica si poate o "supraevaluez", dar tie nu ti s-a intamplat nicidata sa fi atat de deprimata sau de suparata incat sa nu mai ai chef sa mananci? Mie mi s-a intamplat de multe ori....

Desigur Micky sa nu-tzi imaginezi cumva ca eu iti spun cum sa-tzi cresti copilul, Doamne fereste, fiecare face ce crede de cuviintza.Fiecare isi asuma propriile riscuri si daca tu consideri ca e bine sa lasi pisica sa umble langa copil si pe lucrurile copilului asa faci.
Sper ca nu te-am suparat cu postarea mea, dar nu m-am putut abtzine sa nu raspund la topicul tau.Intr-un cuvant mi-am spus parerea.Sper ca nu te asteptai numai la raspunsuri de genul: vai saraca pisicuta,scumpa de ea, etc.
Deci inchei cu raspunsul meu: "sau ce ne facem cand pisica e geloasa" : i-as da drumul de la casa.
Oricum eu nu sunt de acord cu tzinutul unei pisici in casa si nu as dormi in pat cu pisica pentru nimic in lume.Sa o las langa copil cred ca nici nu se mai pune problema.Si da...le consider dragutze doar ca locul lor nu e in casa.

Alina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Numai cine nu are un animal langa el nu stie cata bucurie si dragoste iti aduce o asemenea fiinta. Si nu e adevarat ca se ataseaza numai de casa. Nu stiu de unde regula asta, care intr-un fel le nedreptateste.
Spun asta , dupa ce in copilarie am avut cateva pisici, dar ele erau de-astea de curte. In ultimii ani, avand pisica in casa zi de zi langa mine, le-am putut observa comportamentul mai bine. Pisicile de apartement dezvolta alte tipuri de relatii cu stapanii. Ele nu stau pe afara cu alte pisici sau alte animale si atunci , singurele fiinte cu care interactioneaza, sunt oamenii.
Si nu numai ca se leaga de membrii familiei, dar am observat ca se comporta diferit si sunt capabile sa iubeasca diferit fiecare membru. Pisica mea actuala, ne stie f. bine reactiile , stie exact ce ne place la fiecare, cum ne place sa ne distreze etc. Pisicile , ca si cainii, au o capacitate emotionala foarte bogata si sunt perfect capabile de emotii si semtimente. Si sunt extrem de inteligente:invata si inteleg dupa tonalitatea vocii, prin observatie, stiu perfect ce au voie si ce nu etc. Sunt ca niste copii, carora trebuie sa le faci educatie si pe care trebuie sa-i inconjuri cu iubire. Si-ti raspund la fel.Si normal ca sunt geloase atunci cand nu mai sunt in centrul atentiei .
Pisica mea sforaie cand doarme, viseaza, plange in somn, ofteaza, ragaie, vorbeste mult si pe diverse tonalitati, e suparata sau are chef de joaca etc.Este ca un copil. Stiu dupa ochi cand este bolnava, cand vrea ceva face in asa fel incat sa inteleg etc. Se dezvolta un limbaj al ochilor, gesturilor, semnelor intre stapani si animal.Numai cine iubeste animalele de aproape stie cat de profunde si deosebite sunt relatiile cu un animal.
Asa ca, Mickyyy, probabil asta este modul ei de a protesta si de a atrage atentia. Crede ca nu o mai iubiti ca inainte, acum ca aveti un copil.Si incearca sa-si arate nemultumirea. E bine ca totusi nu face rau fetitei. Faceti ce v-au sfatiut fetele mai sus si poate mergeti si la un veterinar sa-i cereti parerea si in privinta slabitului (va asigurati ca nu este un substrat organic, o boala ceva)si in privinta depresiei. Depresia la animale este o afectiune cunoscuta, oricat ar parea de comic si probabil ca tot un veterinar v-ar putea indica si cele mai bune cai de rezolvare a problemei voastre.

Mergi la inceput

Delsim nu neaga nimeni faptul ca pisicile au sentimente, sau ca au personalitate aparte, sau ca sunt capabile sa-si manifeste intr-un anumit fel anumite trairi sau chiar si faptul ca se ataseaza de o anumita persoana, mai simplu:cunosc de stapan.
Dar asta poate face si o gaina, intzelegi, toate animalele au sufletzel si merita iubite e drept.
Dar pe de alta parte e foarte adevarat iar ca pisica e foarte periculoasa, pe de o parte fiind purtatoare de boli si avand un par extrem de periculos care odata inhalat nu se mai elimina , pe de alta parte pentru ca este felina si este imprevizibila.Adica o pisica cere atentzie mai mult decat iti da, daca mori pisica nu va refuza mancarea sa moara langa tine de suparere, ba din contra de foame poate incepe sa te devoreze.
Asta e adevarul nu stiu de ce trebuie sa atribuim unor animale mai mult decat e adevarat.
E foarte bine si frumos sa fii inconjurat de animale si sa le ai prin preajma, dar nu in casa.Locul acestui animal este afara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Si eu sunt de acord cu Slakje in mare parte. Si am copilarit intre o multime de animale (bunicul meu este veterinar) si am cunoscut o gramada de persoane care au avut de suferit in urma unui accident cu animalul preferat. Nu poti sa cunosti un animal pe deplin, sa nu uitam ca la ele primeaza instinctul si nu ratiunea!!!!!!
Oricat ne-ar iubi, si devotate ar fi, daca ele se cred in pericol vor actiona ca atare!
Este adevarat ca un copil are si de beneficiat de pe urma animalelor, este mai sociabil, comunica mai usor, dar este recomandat un animal in casa dupa ce copilul face 3 ani!
Si apoi din punctul de vedere al animalului nu este drept, pentru ca un copil mic nu stie sa se joace cu el, si il chinuie, streseaza si inghesuie in colturi!
Sinzi si DAvid

Mergi la inceput