Pisica si bebelusul

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Da, in parte aveti dreptate, numai ca fiecare om este liber sa faca cum crede. Fiecare e constient de anumite riscuri, dar daca si le asuma atunci nu putem noi sa venim sa-i spunem ce ar fi bine si ce nu.Optiunea prietenei noastre Mickyyy a fost sa aiba un animal in casa si de asemenea sa-l pastreze pe mai departe , acum cand a aparut bebe.
Sunt sigura ca nu si-ar supune copilul la pericole si sunt sigura ca au vaccinat si deparazitat pisica regulat.
Nu vreau sa polemizam problema, deja am transformat-o in avantajele si dezavantajele detinerii unui animal.Deci , poate ar fi fost bine sa ne rezumam la intrebarea care a determinat-o sa deschida topicul si anume cum ar putea rezolva problema aparuta in conditiile date.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Micky nu stiu ce sfat sa-ti dau in legatura cu viitorul pisicii la voi in casa. Eu am dus pisica la mama (in alt oras) in a 5-a luna de sarcina desi mi-a fost teribil de greu. A lasat si lasa mult par in urma si pana la aparitia bebelinei avem dupa cine sa facem curat. Referitor la comportamentul ei - noi am fost plecati la mare anul trecut si au ramas niste rude (pe care nu le suporta) sa aiba grija de ea. Cu toata grija, cand ne-am intors, patul nostru era plin de kk si pishu de pisica desi ea nu mai facuse asa ceva in viata ei. Plus ca a fost straina de noi vreo doua saptamani desi am incercat s-o impacam. Am fost socata atunci si n-am vrut sa se mai repete scena. Nu sunt experta in psihologia lor dar am constatat ca pot fi foarte dificile, mai dificile decat un bebelus. Acum e greu sa impaci si capra si varza dar va trebui sa gasesti o solutie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Mikisor, eu am caine. Cred ca e o diferenta mare intre caini si pisici din punctul asta de vedere. Bineinteles ca a suferit si catelusa la inceput, cand am venit cu bebe acasa si nimeni nu-i dadea atentie, dar acum parca s-a mai obisnuit. Mai mult decat atat, cand plange aia mica incepe si ea sa se miorlaie (cu alte cuvinte ce-i facem noi la fetita de plange, s-o lasam in pace). Cred ca o rezolvam pana la urma cu gelozia.
Cu pisicile insa nu cred ca-i asa. Am avut un motan (a murit acum un an, de la o anestezie). Daca apuca sa-i fie ciuda pe ceva, ala erai. Pisicile tin in ele sentimentele astea negative, nu le trece asa usor. Si pot sa te tina minte toata viata.
Parerea mea este sa nu-ti lasi niciodata fetita nesupravegheata, chiar daca ti se pare ca pisica s-a obisnuit cu ideea. Si incearca sa eviti contactul intre pisica si lucrurile copilului, fetele au dreptate. Nici nu stiu in ce conditii ai mai putea folosi scutelecele pe care zici ca le-a "marcat" (cred ca trebuie sterilizate foarte atent- poate ar putea cineva sa te sfatuiasca cat timp sa le fierbi ca sa fii sigura, daca nu aruncate; la fel si lenjeria patului in care a dormit pisicuta).
In acelasi timp incearca sa-i acorzi si pisicii ceva atentie; nu cred ca o sa ajute prea mult, dar oricum.
Greu, sa stii...daca n-as avea si eu animal poate as zice si eu "arunca pisica", ca stiu cate riscuri sunt, dar nu pot...stiu ce inseamna sa te atasezi de un animal...

Adina+ bebe Olivia Karla 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Normal ca totul a fost curatat in urma ravagiilor pisicii, patutul schimbat si scutecele fierte. Si nici pe Malina nu o las in preajma pisicului nesupravegheata, mai ales ca Tasha e albastru de rusia, o rasa mult mai salbatica decat marea majoritate a pisicilor de casa si stiu ca are de multe ori un comportament impulsiv.
In ultima vreme a primit mult mai multa atentie ca de obicei si parca parca o schimbare se vede, a inceput sa manance ceva mai bine.
Dar tot trebuie sa merg cu ea la veterinar la un control mai ales ca spre sfarsitul lunii trebuie sa-i fac din nou vaccin.

Deocamdata nu se pune problema sa o dam, mai ales ca greu a trecut, am avut noroc pe parcursul sarcinii si vad ca si primele luni din viata Malinei au trecut fara incidente majore. Stiu, o sa-mi spuneti ca ulciorul nu merge de multe ori la apa, dar repet, mi-am asumat riscurile. Si nu condamn pe fetele care nu's de acord cu crescutul pisici in preajma bebelusului, poate ca si eu daca as fi fost in locul lor si n-as fi avut-o langa mine pe Thasha dinainte de a ramane gravida as fi gandit la fel.

Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)

http://community.webshots.com/user/mickyyyy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Fara nici o legatura cu topicul - si noi de dorim o pisica (Monica are aproape 2 ani si mangaie frumos pisicile, fara a le "smotoci") iar rasa albastru de rusia e superba - pisiscuta ta nu face pui?

Adica tu nu te descurci cu o pisica si eu te intreb daca nu vrei sa ai vreo 6 .

Dupa parerea mea - desi e greu pt. tine - fereste copilul cat poti inca vreun an - dupa care vor deveni bune prietene. Pisicutza idem - adica in vreun an se vor rezolva problemele, pisicutza va avea un nou prieten.

Noi am dat pisica (si am plans dupa ea, desi am dat-o unor iubitori de pisici, care au iubit-o de cand au vazut-o si au grija de ea). Am dat-o cand Monica avea 4 luni pt. ca am vazut-o dandu-i o laba (si nu in joaca) copilului. E drept ca incepuse copilul dar .... Oricum pisica noastra era siameza si f. rea. Dupa ce Monica a facut 1 an si am vazut-o cat de mult iubeste pisicile (ale vecinilor, prietenilor sau chiar vagaboande) si cat de frumos le mangaie, a inceput sa-mi para rau ca am dat pisicutza.
Asa cum ziceam o sa ne luam o pisicutza, daca nu anul acesta, sigur la anul.
Dupa parerea mea e bine pt. copil sa aiba un animal in casa. Sigur, vorbesc despre un copil mai marisor, nu despre un bebelus.

Monica si Sorana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

sorana, s-ar putea sa faca si pui, daca nu ajungem sa o castram mai repede ...mai ales ca de vreo 2 zile e in calduri saracutza. Nu zic nu, mi-ar place, dar acum cat e tzusca mea mica asta ar mai lipsi, inca 4-5 pisicute mici pe langa ea .
Asa ca daca pana la anu scapa necastrata, cine stie .....

Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)

http://community.webshots.com/user/mickyyyy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Buna fetelor
eu una n-as tine o pisica in casa, mai ales aproape de bebe
pisicile de rasa sunt foarte geloase
Mickyyy daca ai vedea ce mi-au vazut mie ochii, i-ti spun ca nu ti-ai mai dori sa ai pisica prin preajma
eu am lucrat la un cabinet de oftalmologie si crede-ma ca nu era luna in care sa nu vina o mamica cu bb zgariat pe ochisori (pleoape) si fata de pisica
cel mai greu mi-a fost cand am vazut un bb de vreo 3 luni pur si simplu mutilat de pisica, daca vedeai pleoapele copilului te ingrozeai (in momentul acela mi-am jurat ca nu o sa tin pisica in casa nici sa-mi dai bani)
va spun cu mana pe inima ca-m plac foarte mult pisicutele, si ma joc cu ele, si cateodata parca as vrea una dar ma razgandesc imediat cand i-mi aduc aminte ce mi-au vazut ochii

aveti mare grija de bebelusi ca nu se stie niciodata (pisicile sunt extrem de geloase si asta o spun fara sa exagerez)

Mergi la inceput