discutie delicata
Raspunsuri - Pagina 2
country girl spune:
quote:
Initial creeata de mariagi
dupa cum stiti,am lipsit de la birou 1 luna din cauza operatie.la intoarcere,in afara de teancul de acte si alte diverse documente care zaceau pe birou meu,am constatat cu stupoare ca mi s-au preluat din atributiuni.normal cat am lipsit ca trebuia sa-mi tina cineva locul,dar si mai normal sa-mi le predea la intoarcere.lucru care nu s-a intamplat.ce ma sfatuiti sa fac?sa merg sa am o discutie cu seful meu direct si sa-i expun problema sa vorbesc cu "colega binevoitoare"?nu este prima oara cand se intampla intamplari intamplatoare cum le numesc eu si nu este prima oara cand seful meu spune ceva si ea face altceva.
Maria, chiar daca situatia te deranjeaza, nu reactiona agresiv nici fata de colega, nici fata de sef. Eu sunt de parere sa adopti o atitudine colegiala, profita de faptul ca tocmai ai revenit din concediu si intreaba-ti colega daca nu e supraaglomerata si sa preiei tu din lucrari. Sugereaza-i sa finalizeze ea lucrarile in curs, incepute in lipsa ta si ai grija sa obtii tu noile lucrari sau alte sarcini. S-ar putea chiar s afie o oportunitate sa soliciti lucrari mai complexe, mai stimulative pentru tine si mai valoroase in ochii sefului.
dyana spune:
Buna draga mea,
Iti doresc multa sanatate !
Si sfatul meu este sa discuti cu seful. Restul de discutii nu isi au rostul, adica intre colegii de serviciu , pentru ca nu se rezolva nimic asa, mai mult se complica treaba.
Mult succes !
Diana
aniella spune:
sunt de acord cu celelate pareri...dar nu stiu in ce relatii te afli si cu seful si cu coleg ta....de prietenie sau strict legate de servici? o propunere ar fi, in functie de cum sunt ei pt ca numai u ii stii cel mai bine...o discutie in 3 in care fiecare sa spuna ce il doare si la o adika seful tot sef ramane si el ia ultima decizie....eu cred ca u o sa iei decizia corecta
cu prietenie
aniella
Maruta spune:
foarte interesant ! imi suna cunoscut !
pana la urma cum s-a rezolvat ?
Maruta
" Cind trupul iti patimeste alearga la doctor, iar cind sufletul iti patimeste cheama un prieten, caci dulcele glas al prietenii este cel mai bun leac al durerii."
I. Golescu
Dena spune:
Sunt de acord cu Countrygirl. Incearca sa iei pulsul situatiei, vezi daca poti sa preiei noi lucrari, daca nu , si e o evvidenta ca ceva e "putred" atunci mergi la seful... calm si hotarat si expune-i situatia... poate are alte planuri cu tine si, de ocupat ce este, nu a reusit sa ti le prezinte... poate nu e nimic personal. Daca vei constata ca problema se trage numai de la colega ta, invit-o la un "tete a tete", prezinta-i punctul tau de vedere si da-i sfatul tau pt viitor in astfel de situatii, dupa care poarta-te strict colegial cu ea. Va intelege care este perimetrul fiecariea si nu va mai incerca sa abuzeze de situatii. Succes si spune-ne cum s-a finalizat povestea.
Denisa si bebica din burtica - 23 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi
mariagi spune:
V-am urmat sfatul.si cum a aparut seful din concediu,l-am convocat in sedinta.i-am expus calm si la obiect doleantele mele.si ca de obicei.cum banuiam problema era de la colega,care cum spune si el,vrea sa le faca pe toate cu riscul de a o da in bara si a pasa pisica moarta la mine,cum s-a si intamplat.a facut putin scandal la birou,cum ca nu trebuia sa merg la sef direct si apoi a inceput sa-mi returneze lucrarile.dar ca in orice lucru bun exista si o parte mai putin frumoasa,mi-a servit o lucrare care trebuia facuta de ea.partea interesanta urmeaza din august,cand intra in concediu si cu siguranta isi va lua revansa..
va multumesc mult pentru gandurile si sfaturile voastre,
Maria