Atitudini impotriva unui fenomen mult discutat
Raspunsuri - Pagina 2
mariagi spune:
am vazut spotul.excelent realizat!laudabila ideea,dar cum cu o floare nu se face primavara..
Maria
milenadinu spune:
Mie mi se pare extrem de interesant cum intr-o societate care a facut din coruptie politica de stat, unde se fura miliarde, traficul de influenta e la el acasa,justitia la cele mai inlte nivele este vanduta ,directorii marilor spitale incaseaza sume fabuloase ca sa favorizeze achizitionarea echipamentelor medicalede doua ori mai scump si isi trimit bolnavii sa cumpere medicamente din farmacii,parlamentul , primariile , guvernul sunt pline de afaceristi onerosi,iata ca apare o reclama anti-coruptie care scoate in fata oprobiului public niste categorii sociale ( nu spun fara vina ) care se lupta in general cu mizeria cotidiana , care in virtutea conditiei de bugetar sunt constransi sa traiasca din salarii rusinoase, mai ales ca e vorba de sectoare vitale :sanatate, protectie , invatamant.Nu am auzit ca la gravele profesorilor au participat si parintii, care poate au meserii mai banoase (vorbeati aici ca-i nevoie de 1000 de euro pe luna sa te descurci decent, eu cred ca o familie de profesori n-o sa ajunga la acesta suma nici cu doctorat pentru ca in Ro nu se platesc neaparat studiile , ci domeniul de munca ). Ca sa nu mai vorbim ca medicina necesita ani intregi de studiu si eforturi financiare, ca apoi sa nu te poti descurca dintr-un salariu .
Nu vreau sa ma intelegeti gresit, urasc spaga la orice nivel ,sunt indignata cand aud astfel de cazuri,poate unul din motivele care ma fac sa ma simt bine aici unde sunt, este exact lipsa acestui fenomen cand e vorba de servicii de orice fel, medicale inclusiv.
Mi se pare insa ca miroase mult a manipulare acest spot, tocami cand unul din dosarele care pune in pericol candidarura Romaniei la UE e dosarul coruptie ( dupa Albania suntem tara cea mai corupta din Europa), cand se intra in campanie electorala,candidatii nostrii nu-s niste usi de biserica,hai sa ne legam de amaratii aia de politisti, asistente, profesori, ca din cauza lor suntem o natie corupta, din cauza ciocolatei pe care le-o strecuram in buzunar, nu o sa fim noi admisi in sanul natiunulor civilizate. Iarasi ma socheaza asimilarea politistilor, asistenteloer cu profesorii. Echivalentul la nivel de pregatire profesionala erau medicii , ofiterii, judecatorii, dar de aici deja nu mai discutam de flori si ciocolata, trecem la categoria spagilor importante, a persoanelor cheie, cu care nu e bine sa ne jucam ca nu se stie niciodata peste cine dam, asa ca ne facem ca nu stim.Las ca profa de la scoala din colt n-o sa vina nici sa ne sparga usa , nici n-o sa ne tarasca in justitie pentru defaimare si nici n-o sa se faca ca nu ma vede cand o sa ma operez de polipi.
Eu as fi preferat un spot anti coruptie de exemplu cu imaginea responsabilior de la FNI, sau altii ca dosare fierbinti sunt cu sutele.Fiindca, dragele mele, oricat am arata cu degetul spre cei mici, dupa vorba romaneasca "pestele de la cap se-mpute"
Oana spune:
quote:
Originally posted by iren
Vreau si eu sa vad clipul, il gasesc pe www.iqads.ro? Ca l-am cautat, da sint o gramada...
Iren burticoasa& Bogdanelu nazdravanu
Iren nici eu nu l-am gasit pe siteul iqdas.ro, probabil ca este mai proaspat si nu l-au bagat inca la ei. Dar pe tv nu poti sa-l vezi? Ce posturi romanesti aveti voi acolo?
korinna spune:
milenadinu...ai pus punctul pe i.Este ceea ce as fi spus si eu!Toata treaba e de sus..si astia fura de rup...senatosii,guvernantii..niste hapsani!!!
Corina mamika de 2 baietzi !!!
http://community.webshots.com/user/korinnay
iren spune:
quote:
Originally posted by Oanaquote:
Originally posted by iren
Vreau si eu sa vad clipul, il gasesc pe www.iqads.ro? Ca l-am cautat, da sint o gramada...
Iren burticoasa& Bogdanelu nazdravanu
Iren nici eu nu l-am gasit pe siteul iqdas.ro, probabil ca este mai proaspat si nu l-au bagat inca la ei. Dar pe tv nu poti sa-l vezi? Ce posturi romanesti aveti voi acolo?
Sint o gramada de posturi romanesti, dar eu nu am satelit inca...
Iren burticoasa
& Bogdanelu nazdravanu
marianad spune:
spaga la noi va fi eradicata la fel cum este eradicata prostitutia in lume>NEVER!
nu cred ca o data cu venirea uneor noi generatii se va schimba foarte mult situatia.pentru ca SUS vor fi copiii, nepotii, rudele apropiate ale celor de azi.iar sangele apa nu se face, iar ce naste din pisica tot soareci mananca! saracul popor roman, multe proverbe adevarate are! si tot degeaba!
as fi curioasa sa stiu cum este prin alte tari cu spaga!?
dar nu cred ca este chiar ca la noi. actul medical se face cu responsabilitate, oamenii stiu pentru ce platesc asigurari de sanatate, stiu pentru ce platesc taxe si impozite, nu cred ca se lovesc de indolenta celor de aici.citeam zilele trecute intr-un ziar national o faza extrem de caracteristica pentru modul in care sunt tratati oamenii la noi de catre functionarii pe care-culmea!-tot NOI ii platim.Coada mare la un ghiseu la care trebuiau rezolvate neste treburi.O batranica sta la coada de dimineata.Duduia din spatele ghiseului isi soarbe linistita cafeluta, mai barfi-barfi cu o coleguta.batranica incearca sa afle ceva date: -fiti draguta, duduie, ce ar trebui sa fap pentru...la care duduia ii raspunde : -poate sa fiu amabila, ca draguta m-a facut mama si programul este afisat, asa ca nu ma mai deranjati! vreti sa inchid si sa va chem pe toti maine!?
mai aveti ceva de zis? ca eu am crezut ca numai mie mi se poate intampla.si era o tipa de la un nivel inferior, nu o directoreasa sau mai stiu eu ce.
poate gresec eu, dar nu mi se pare chiar in regula ce se intampla.si atunci ne intrebam de ce vor tot mai multi sa plece afara?
stiti care e culmea ironiei? ca vor sa plece oameni de varsta parintilor nostri, la 40-50 de ani! e strigator la cer!
pe la voi , prin cele tari straine, cum este treaba?
cataghe spune:
Chestia cu "micul demiurg" din spatele ghiseului care poate sa inchida si ne poate trimite pe toti acasa este adinc inradacinata in mintea romanului! Acum citeva saptamini, cind m-am dus sa-mi scot pasaportul, m-am inghesuit si eu la coada impreuna cu vreo 20 si ceva de oameni intr-o camaruta de 2/3, fara nici un fel de aerisire, afara erau peste 30 de grade, acolo nu stiu cite grade erau dar nu puteai sa respiri. Ghiseul inchis, pe geamul mat un afis pe care scris "program 10.30 - 11.30; 13.30 -14.30. NU INSISTATI IN AFARA PROGRAMULUI!" Stam si stam, se face 13.30, se face 13.40, nimeni-nimic! 13.45... lumea deja incepe sa se foiasca, nu mai are rabdare... si cineva din spate striga: "cei din fata, bateti in geam, trebuie sa vina cineva, ca dup-aia ora de inchidere o vor respecta cu siguranta!!" La care cineva din fata ii raspunde: "nu batem, domnule, ca daca se infurie dupa aia si ne trimite pe toti acasa?"
Noi aia "toti" eram cetateni platitori de impozite la stat, care platisem in plus taxele pentru pasaport si asteptam sa ne ridicam pasapoartele.
No comment.
This is the first day of the rest of my life!
AC spune:
Maraianad pe la noi e civilizat. Coruptie exista la nivelele mari, bufneste cand si cand in ziare, ii mai ancheteaza, ii mai pedepsesc, ii mai scot cu basma curata, dar viata mea de om normal de zi cu zi nu e doar cinstita si corecta dar si demna. Simt ca sunt om si sunt tratata ca un om desi sunt straina in aceasta tara. Inainte am fost in Olanda si era la fel daca vorbeai limba, dar asta nu tine de coruptie.
Anne-Sarah
si mamica sa Andreea