Atitudini impotriva unui fenomen mult discutat

Atitudini impotriva unui fenomen mult discutat | Autor: Oana

Link direct la acest mesaj

Ati vazut spotul acela in care acasa la un elev vin o asistenta medicala, un politist si un profesor si fiecare iau cate ceva din casa, asistenta niste dolari, politistul o sticla cu bautura si profesorul ii goleste portofelul baiatului si apoi la privirile intrebatoare ale copilului si parintilor acestuia asistenta spune :” Ca sa treci clasa, draguta…”.
Si la sfarsit tatal ii da pe usa afara in suturi.
Morala : “Nu orice hot iti sparge usa. Spaga inseamna hotie. Nu te mai lasa furat.”
Si dau siteul : www.nudaspaga.ro
Am intrat pe el si pare intr-adevar o actiune bine organizata. Ce parere aveti ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Actiunea mi se pare laudabila!
Ar putea dupa acelasi model deschide si o campanie: nuluaspaga.ro

Pentru ca: nu e corect, poate fi periculos, iti ajunge salariul

Or fi dat spaga ca sa obtina finantarea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Da, si eu sunt fan spoturile publicitare cu morala...
Pe lista mea de preferinte este acela cu tiganii...pentru ca mi se par o natie foarte marginalizata si in suferinta...
Si imi mai placea acela cu violenta in familie (cu tipii de la puscarie care coseau...)
Sinzi si David
http://community.webshots.com/user/sinzi_ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Nu l-am vazut, dar imi place
Din pacate nu se poate aplica mereu in viata reala...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai182003 spune:

Este super spotul dar din pacate nu este de ajuns pentru a opri acest fenomen. Si nu cred ca se poate opri atat de usor!
Este groaznic ceea ce se intampla!
Si nu faptul ca daca nu dai spaga nu treci clasa ci pentru ca exista femei care se chinuie 24 de ore ca sa nasca un bb si nimeni nu le baga in seama deoarece nu au bani!
Pentru ca exista bolnavi care se sting in spitale fara asistenta pentru ca sunt saraci!
Nu spun ca toti sunt asa, poate exista doctori,asistente,profesori etc. care mai asculta si glasul inimii dar sunt depasiti(numeric) de cei care si-au vandut sufletul pentru 50.000(de aici in sus) bagati in buzunar!
Este inadmisibil ceea ce se intampla!
Eu le spun:daca nu puteti trai fara spaga, foarte bine, luati-o, dar nu-i neglijati pe cei care pur si simplu nu au, ajutat-i si pe ei caci va veni vremea cand toti vom plati pentru ceea ce am facut.Si acolo sus in fata lui Dumnezeu nu putem da nici o spaga!
I rest my case!

http://photos.yahoo.com/lorelai182003
Adrian,Alinasi sotul Adi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Eh, din pacate este inca drum luuung pina la eradicarea "fenomenului", DACA va putea fi vreodata eradicat in Romania !
Este, totusi, un inceput, asa ca si cele doua cazuri prezentate in seara asta la stiri, cu doua functionare de la casele de pensii care au luat spaga pentru a rezerva unor oameni oarecare - dar care au "cotizat" in plic - niste locuri la tratament care s-ar fi cuvenit unor pensionari amariti. Dar mie inca mi se pare praf aruncat in ochi...marile cazuri de coruptie nu vor fi niciodata date pe fatza, parerea mea!

Dana mama lu' bb Radu Stefan

http://community.webshots.com/user/danateu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Vreau si eu sa vad clipul, il gasesc pe www.iqads.ro? Ca l-am cautat, da sint o gramada...

Iren burticoasa & Bogdanelu nazdravanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryam spune:

Nici eu nu l-am vazut, dar ideea mi-se pare excelenta mai ales pentru ca spoturile publicitare au un efect de-a dreptul...halucinant asupra oamenilor si chiar daca nu e de ajuns, poate fi un inceput, sau un semnal de alarma, cine stie...ia ca ma duc sa vad adresa...

"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria m m spune:

Nici eu nu am vazut spotul insa vreau sa-l vad.Din pacate asta e ceea ce se intampla in viata de zi cu zi...e cam adevarat spotul,nu?
Cu un singur spot nu se poate opri fenomenul,doar cu multa omenie si intelegere.

maria, de Paula si Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miguela spune:

quote:
Originally posted by Lorelai182003

Este groaznic ceea ce se intampla!
Si nu faptul ca daca nu dai spaga nu treci clasa ci pentru ca exista femei care se chinuie 24 de ore ca sa nasca un bb si nimeni nu le baga in seama deoarece nu au bani!
Pentru ca exista bolnavi care se sting in spitale fara asistenta pentru ca sunt saraci!
Nu spun ca toti sunt asa, poate exista doctori,asistente,profesori etc. care mai asculta si glasul inimii dar sunt depasiti(numeric) de cei care si-au vandut sufletul pentru 50.000(de aici in sus) bagati in buzunar!
Este inadmisibil ceea ce se intampla!

De acord cu tine! Intamplator sunt doctorita, nu am refuzat daca mi s-au oferit mici cadouri (flori, o ciocolata ...), dar niciodata nu am conditionat actul medical, cu greu si dupa multi ani am ajuns sa am o situatie materiala cat de cat decenta .... In timpul stagiaturii si in primii ani de rezidentiat imi dadeau ai mei bani pt. chirie, mancam de 2 ori pe zi, o parte din cartile de care aveam nevoie le copiam la xerox, aveam cate o singura pereche de cisme si de pantofi si doua perechi de sandale, daca ploua sau aveam mai mult de mers preferam sa-mi iau sandalele in mana si sa umblu desculta, ciorapi purtam doar cand era frig de-a binelea (din octombrie pana in martie), ca nu puteam sa merg la spital cu ciorapi cu firele duse. Nici acum salariul nu e mare, noroc ca sotul meu castiga bine, dar nu pot sa cer de la unul mai amarat decat mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Mai toti rezidentii la medicina se pling ca invata cu burta goala si cu banii parintilor desi au aproape 30 de ani caci salariile lor sint de mizerie .
Nimeni nu gindeste ca ei sint cei care ne vor trata copii si nepotii cu spaga sau fara.
E atat de infiorator!

Joanna

Mergi la inceput