Mamici de iulie august 2004 (87) + 14bb
Raspunsuri - Pagina 10
rain spune:
pupici la burtici, mamici, pitici !
in sfarsit, ploua si aici, iar noaptea trecuta a fost racoare si bine, ceea ce nu inseamna neaparat ca am dormit, nu stiu unde o sa ajung eu cu insomniile mele ...
LILIANA, TINEM PUMNII STRANSI SI O SA FIE BINE, NASTERE USOARA (10 minute) !!!
Roxi, daca sta Ghindu pana la termen ...ajunge la 4 kg, trebuie sa te gandesti pe unde il scoti , e un grasun!
Papa, am vazut pozele cu Catrinel, e o dulce, are un chip interesant, parca zambeste tot timpul, pot s-o pupacesc si eu eu? ...virtual?
Monica, sper sa fie totul ok cu sanii si lapticul, sa-i dai la buburuza laptic cat mai mult, sa creasca mare! Asteptam poze si de la voi ...
noi sintem pe aici, foarte obosite, dar cu chef de munca, astazi "atac" sufrageria si gata, am terminat-o si pe curatenie
Nicole 38+ saptamani
26 ani/DPN 25 iulie/dr Badiu A.
ochi verzi spune:
Buna dimineata !Am avut cea mai grea noapte de pana acum.Ziua doarme si mananca foarte putin iar noaptea mananca cu lacomie, nu mai adoarme dupa aceea dar nici linistita nu sta, se freaca, da din picioare, sughite.Am stat de la 12 la3 dimineata cu ea in brate a mancat dar cum o puneam in patut incepea agitatia si pana la urma a vomitat parca mai mult decat a mancat.Vreau sa va spun ca nu am invatat-o in brate, doarme la ea in patut si nu am leganat-o niciodata iar daca ar avea colici le-ar avea numai noaptea?
ALINA,cu bebe IRIS MARYAM 38 saptamani
cristalina spune:
Papadie, felicitari pentru cresterea spectaculoasa, recupereaza Catrinel!
O sa-l ajunga una-doua pe voinicul Florinei cu crestere de 1 kg si ceva pe luna !...hehehe
Cami, noi am cumparat pentru bebe ce ii trebuie la toaletare...de la ser fiziologic, sampoane si alte chestii pana la suzeta.
Haine si patut si chestii nu, dar nu cred ca trebuie sa-ti faci griji.
Buburuza sughita in burtica si cate jumatate de ora...si acum o mai apuca sughitul...:)
Intepaturi am simtit si eu de prin saptamana 34, aveam senzatia ca se rupe uterul intr-o parte...dar a fost totul bine, o sa treaca dupa...:)
Sanatate multa la toata lumea!
Monica si bebelusa
anna maria spune:
Alina,la fetita mea,colicii se manifestau la amiaza si noaptea;liniste aveam dimineata si seara;
Lia,spray-ul ala se cheama Oximed(eu pe ala l-am folosit)si dr.mi-a dat si un unguent:Hephatrombin.
Tinem pumnii,Polux!
Se pare ca nu sunt singura care a avut o noapte de pomina!
Toate cele bune!
Teodoreiin 35 sapt.
ochi verzi spune:
MONICA,eu la prima fetita am facut mastita tot datorita unui germen cred.Dar la mine sanul era inflamat ,nu mai iesea lapte din el, aveam dureri ingrozitoare, m-au trecut pe antibiotic si dupa ce a colectat intr-un loc m-au incizat.A trebuit sa opresc lactatia ca sa se inchida rana.Lapte aveam din belsug ca si acum dar n-a fost sa fie.Oricum fetita mea a supt 3 saptamani dupa care a trecut pe MILUMIL si a crescut vazand cu ochii,e sanatoasa si nu a facut in viata ei o injectie. Tu daca poti sa te mulgi e bine ,sper sa reusesti sa mentii lactatia daca asta iti doresti iar daca nu nu iti fa probleme ca fetita ta va creste sanatoasa si cu lapte praf.
eli spune:
Mi-am mai amintit ceva ce vroiam sa intreb de mai dedemult. Voua vi s-a zis de pastrarea sangelui din cordonul ombilical (asa numitele stem cells) pt ca fi folosit in cazul unei boli, accident pt copil sau unul din membrii familiei? Si daca da, ce ati hotarat?
Am inteles ca celulele pot fi pastrate pt 15 ani, daca nu si mai mult.
Noua ni s-a dat o brosurica. Acum ne gandim ce sa facem, avand in vedere ca pastrarea acestor celule este destul de costisitoare.
"Daca stai sa ii judeci pe oameni, nu mai ai timp sa ii iubesti."
Eliza, in 33 saptamani cu o scumpete de baietel
anapharm spune:
Mi-am revenit, sincer m-au cam trecut emotiile cand mi-a spus Lili ca i s-a rupt apa. Cateva minute stateam la pc si intrebam cu voce tare "Ce cauti sa nasti asa devreme Liliano? ca mai ai 5 saptamani jumate pana la termen!?!" L-am agitat si pe sotul meu cu vestea... ca doar vorbisem cu ea mai devreme si era totul ok.
Roxana, cand iti vine sorocul sa-mi dai de veste, ca pe cuvantul meu nasc tot atunci - macar sa respectam nu doar DPN-ul ci si ziua nasterii
Kamy, noi am cumparat lucrusoare pt bebi, nu am superstitii. Sughitul e normal dupa parerea mea - Ralucuta sughite intre 5-15 minute. Saptamana trecuta la curs ni s-a spus ca e firesc sa visam urat in perioada asta(noaptea trecuta am avut primul vis ciudat legat de bebe, era baiat si nu fata si avea degetul mare de la o mana foarte mult dezvoltat - iar eu tipam ca nu-i bebele meu ala cu deget imens. Mai spre dimineata am visat ca alaptam si ma bucuram ca am laptic). Durerile pot fi date de intinderea ligamentelor - eu le am zilnic si aproape tot timpul, abia cu greu imi pot rasuci trunchiul. Dimineata dupa somn ma bucur de 1-2 ore in care ma simt usoara ca un fulg, apoi incep sa simt burta ca o piatra de moara.
DPN 5 August - Fetita Raluca Andreea - Dr. James Moruzzi
"Cand iti ploua in suflet, fa-ti umbrela dintr-o bucurie".
Ana Burtch
http://community.webshots.com/user/anapharm
Dorsilia spune:
Da, s-a racorit si e din punctul asta de vedere mult mai bine, Eli, macar acum pot sta in pat fara sa simt ca fierbe sub mine, cu toate ca zilele aste anu prea am stat in pat, m-am gandit ca face mult mai bine miscarea, chiar si acum. Sa-ti spun cum am patit eu: au fost zile cand am evitat sa fac plimbari, ba din cauza caldurii, ba din cauza lenii, a diverselor dureri, de spate, de burta, de picioare, ba pentru ca ma simteam extrem de grea dupa ce beam cate 3 litri delichide zilnic....si apoi cand ma decideam sa ies la plimbare nu puteam merge mai mult de 200 de m ca ma si intepa asa cum descrii tu, de credeam ca bebelul isi face de lucru cu unghiutele pe-acolo, insa eu cred ca e vorba de tesuturi, tendoane, muschi, care tinute in stare de inactivitate mult timp, uneori mult timp inseamna si 2-3 zile, dau rateuri si se blocheaza cand le pui la lucru putin. De-aia zic daca poti sa te misti, macar prin casa, de colo-colo. Nu stiu daca am dreptate sau nu, eu la mine asa am observat, cu cat stau cu atat ma dor toate cand ma pun in miscare.
Sfaturi despre titi eu nu stiu sa dau, nu stiu daca o sa am lapte de dat, titile mele nu produc inca nimic, nu curge nimic din ele, de strans nu prea le-am strans saa vad ce si cum ca nu mi se pare prea grozava operatiunea, si ca marime nu sunt cu mult mai mari decat le aveam inainte. Daca o mostenesc pe mama....n-o sa am lapte, ea n-a avut nici in alea 5 zile cat au tinut-o in maternitate. Noi am crescut cu lapte praf de la inceputu inceputului...Am citit undeva un interviu cu Dana Razboiu, si ea sustinea ferm, sus si tare ca NU exista ca o femeie sa n-aiba lapte, ca asa ne-a programat natura sa avem lapte, numai ca nu stiu sa stimuleze lactatia sau sunt prea comode femeile ce renunta atat de usor la a alapta si ca se va implica pro bono, alaturi de sotul ei intr-un program de promovare a alaptatului sau asa ceva. Voi ce credeti ???
lia 36 sapt de la UM
anapharm spune:
Lia, nici mami meu n-a avut lapte si asta s-a intamplat la ambele sarcini. Saraca si-a dorit sa ne poata alapta, dar efectiv nu a avut cu ce, nici macar o picatura. Cat am stat in spital, o saptamana ne-au hranit de la piept alte mamici care s-au oferit voluntare, apoi laptic praf. Eu cred ca depinde de organismul fiecareia.
DPN 5 August - Fetita Raluca Andreea - Dr. James Moruzzi
"Cand iti ploua in suflet, fa-ti umbrela dintr-o bucurie".
Ana Burtch
http://community.webshots.com/user/anapharm
Ssarah spune:
Neatza gagici..
Rox, mersic de raspuns si felicitari pt grasunel..Hehe, ai grija ce-ti doresti cu nascutul la termen, sa nu te trezesti ca are 4 kg si te chinui mai mult la "delivery"..
Liliana, itzi tin pumnii, sa ai nastere usoara..
Kamy, eu am cumparat tot pentru bebelina mea, e bine sa fi pregatita, ca apoi ai altele pe cap, nu-ti mai trebuie si grija cumparaturilor..
Nicole mama, la capitolul insomnii ne tinem de mana, dupa ce ca ma trezeam la 7, astazi m-am dat jos din pat la 6, iar ieri la 4.30, degeaba am incercat eu sa dorm la pranz, nici o sansa..Ai grija si nu te stresa prea tare facand curatenie, ca doar nu vrei sa grabesti termenul..
Eu o sa dau o fuga la coafor sa-mi fac gherutzele, sper sa nu am surprize pe acolo si sa mi se rupa membranele ..Burtica s-a lasat foarte jos de ieri pana astazi si doare tare si incontinuu . Sper sa rezist pana sambata...
Alexa - 39 + saptamani
26 ani, DPN 18 Iulie, Dr. Parvu, sp.Elias
http://community.webshots.com/user/alexpavel