Siropurile de tuse
astazi dimineata la stiri,se vorbea despre faptul ca siropurile de tuse sunt nocive si ca dupa nu-s ce studiu , bine ar fi sa o lasam moale cu ele deoarece cauzeaza astm.No, sa mor nu alta! Spunea medicul respectiv ca tusea trece de la sine...si ca pana la noi cercetari sa fim precauti in administrarea lor...eu acum am in casa un sirop Stodal care e homeopatic...am si altele dar deja ma gadesc ca le tin degeaba .Dupa asa stire, mai bine ma lipsesc...va spun si voua asa cum am auzit...
Raspunsuri
slakje spune:
Nu vreau sa starnesc rasul nimanui dar eu va spun ca din totdeauna la cea mai mica raceala am avut probleme cu tusea.
Am incercat cred ca toate medicamentele pt tuse, siropuri.Nici unul nu ma ajuta cu nimic.
Singurul care ma ajuta si dupa ce beau 1 zi de 3 ori pe zi si noaptea(cand tusea e mai chinuitoare) de cate ori e nevoie, e ceaiul de ceapa.
Fac ceai dintr-o ceapa intreaga si coji de ceapa spalate foarte bine inainte.
Il beau foarte cald ca sa nu-i simt mirosul asa puternic, oricum il dau pe gat repede pt ca nu e o placere sa-l bei e adevarat.
E singurul care pe mine ma ajuta.
Alina.
Cary spune:
Draga Laura,la noi la plafar se gaseste pentru tuse SIROP de PATLAGINA,care este 100% natural si asta cauzeaza???
Nu prea imi vine sa cred ca tusea poate trece de la sine!
Sanatate tuturor!
slakje spune:
Cred ca nu e deloc periculos siropul de patlagina daca iei cu masura...cel mult poate constipa rau de tot?
...oricum pt mine nu e bun, vaaaai si cat am mai baut la viatza mea.Da taci ca-i bun la gust.![]()

quote:
Originally posted by Cary
Draga Laura,la noi la plafar se gaseste pentru tuse SIROP de PATLAGINA,care este 100% natural si asta cauzeaza???
Nu prea imi vine sa cred ca tusea poate trece de la sine!
Sanatate tuturor!
Freia spune:
Stodal folosec.. si pt mine si pt bebela, imi place pt ca e homeopatic. Dar de cand cu dintii astia nenorociti trebuie sa-i dau Nurofen.
Freia si
Alexa
http://community.webshots.com/user/freia_ro
DARAEL spune:
Doamne, mare e gradina Ta si multi au sarit gardul... afara !!!
De mult nu am auzit ceva atata de hazliu in domeniul medical. Saracii strabunii nostri, se pare ca ei nu aveau astmã pentru ca nu apucase nimeni sa le explice ca de la ceapa sau patlagina pot sa faca asa ceva
!
Ce pot sa mai spun ?
Astmul este declansat pe un fond de hiperreactivitate bronsica si poate avea diverse cauze declansatoare, practic orice substanta poate determina un fenomen alergic (astmul fiind doar un caz particular), asa ca si ceapa sau patlagina sau orice alta planta poate determina asemenea fenomene.
Dar de aici pana la a spune ca siropurile de tuse sunt nocive... ma rog, se poate spune ca trebuie interzisa si penicilina pentru ca e nociva - doar sunt atatea si atatea cazuri de alergie la penicilina !!!
Cam atata am vrut sa spun.
Multa sanatate tuturor. Sa fiti iubite / iubiti,
DARAEL & Maria-Daria (16.02.2004) 
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
Cary spune:
CINE a spus ca SIROPUL de PATLAGINA da astm?????? eu una cel putin nu am facut aceasta afirmatie,ba mai mult,am sustinut ca e un produs 100% natural!
Sanatate tuturor!
slakje spune:
quote:
Originally posted by DARAEL
Doamne, mare e gradina Ta si multi au sarit gardul... afara !!!
De mult nu am auzit ceva atata de hazliu in domeniul medical. Saracii strabunii nostri, se pare ca ei nu aveau astmã pentru ca nu apucase nimeni sa le explice ca de la ceapa sau patlagina pot sa faca asa ceva!
Ce pot sa mai spun ?
Astmul este declansat pe un fond de hiperreactivitate bronsica si poate avea diverse cauze declansatoare, practic orice substanta poate determina un fenomen alergic (astmul fiind doar un caz particular), asa ca si ceapa sau patlagina sau orice alta planta poate determina asemenea fenomene.
Dar de aici pana la a spune ca siropurile de tuse sunt nocive... ma rog, se poate spune ca trebuie interzisa si penicilina pentru ca e nociva - doar sunt atatea si atatea cazuri de alergie la penicilina !!!
Cam atata am vrut sa spun.
Multa sanatate tuturor. Sa fiti iubite / iubiti,
DARAEL & Maria-Daria (16.02.2004)
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
S-ar putea sa ai dreptate...Ma refer la partea cu saritul gardului.Iti place tie sa jignesti asa in general sau azi ai tzinut sa ne dai un buna ziua de dupa uluci ?
Alina.
khristin spune:
Tot de dimineata la radio am auzit ca siropurile de tuse "over the counter" au exact acelasi efect ca si apa indulcita. Asa ca ce sa va mai spun?!???
http://community.webshots.com/user/khristin107
elena_oona spune:
quote:
Originally posted by slakje
.
Singurul care ma ajuta si dupa ce beau 1 zi de 3 ori pe zi si noaptea(cand tusea e mai chinuitoare) de cate ori e nevoie, e ceaiul de ceapa.
Fac ceai dintr-o ceapa intreaga si coji de ceapa spalate foarte bine inainte.
Bunica mea foloseste acest ceai de ceapa,si ne dadea si noua cand eram mici
Ce mai face bunica mea pt tuse e si ceai de nuci.Speli nucile bine bine si le spargi un pic inainte de a le pune in apa.Acest ceai insa trebuie baut foarte foarte dulce.
multa sanatate tuturos

Elena&baby girl
(DPN 24oct.2004)
anda141 spune:
Da, ceai de ceapa si nuci, ne dadea si noua mama cand eram mici si avea efect. Si ridiche neagra scobita si inauntru pus zahar, isi lasa un sirop foarte dulce si bun, e bun si ala si mai ales ca are si gust bun.
Hai, ca am inceput cu retete de tuse, da mai bine astea naturale.
Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)
http://community.webshots.com/user/monica1816