Ochelaristii forumului
Raspunsuri - Pagina 8
Catalin spune:
Andrada, mergi la un control, macar sa stii cum stai... ca nu-i de glumit cu ochii!
quote:Uelcam!
Originally posted by Lia
si io in club.de doo saptamani am un look fuarte telektual:P
-0.25 si -0.50.

Noroc ca 'telectul ramane la locul lui si fara lentile!

Catalin
Think pink!
Rechinuta spune:
Buna,
Eu m-am operat de miopie la cabinetul Oculus din Floreasca la dr Moraru (www.eye.ro).Aveam dioptrii de -5 si -3.5 si dupa operatie am ramas cu -1 si -0.75. Eu speram sa ma aduca la O, dar nu a fost sa fie. M-am operat acum 4 ani de zile si a costat 800 USD (400/ochi).Acum nu stiu care mai sunt preturile.
Operatia dureaza cam 15 minute pentru fiecare ochi iar durerea este suportabila, adica simti ca te pisca ceva in ochi. Nasol este ca esti constient pe timpul operatiei si cand iti decupeaza cu laserul din capacelul ochiului miroase a carne parlita. Mie mi s-au intors matele pe dos de la miros...mai ales ca ma gandeam ca vine de la ochii mei.
Desi a meritat efortul, s-a imbunatatit mult vederea (inainte nu vedeam nimic fara ochelari), acum as face diferit...m-as opera intai la un ochi si daca reuseste operatia mi-as face si la celalalt.
Numai bine,
Rechinuta
lily spune:
Haide mey Andra, cum adica sa fie ok??
Pot sa iti spun ca vezi prin ceata daca intre timp dioptriile s-au modificat. La miopie in general cresc, odata cu virsta.
quote:
Originally posted by Andrada
In puhoiul asta de cunoscatoare pun si eu o intrebare. Citeodata vad ca prin ceata, altadata dublu. Am purtat ochelari cind eram mica. Trebuie sa ma duc la doctor sau e Ok?
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
mari74 spune:
Ma primiti si pe mine in club? Sunt purtatoare de ochelari de vreo 22 ani cand am inceput cu -0,50 si acum am ajuns la -5 din pacate...
Felicitari Rechinuta pt curaj ! Io una nu ma vad in stare sa fac operatie nici daca as purta -10 ma gandesc ca exista un risc si ma intreb dc mi se intampla mie
...
numai bine,
mari
Banti spune:
Salut tuturor! Si eu port ochelari de ceva mai mult de un an din pricina ca de 8 ani lucrez la calculator si mi-a afectat ochii. Am
-0.50 la ambii ochi. De obicei ii port cind lucrez, dar nu numai. A fost cam greu sa ma obisnuiesc, dar acum e ok si chiar imi sta bine cu ei (zic eu).
Ioana
lily spune:
Am auzit de lentile care protejeaza ochii de radiatiile calculatorului, dar ca in Ro nu ar exista din cauza ca sint extrem de scumpe si nu ar renta sa fie comercializate ??!!
Insa munca la birou presupune si lucru in fata ecranului PC.
Nu stiu voi cum va descurcati, mie citeodata - seara imi dau seama- imi obosesc ochii !
Anderra spune:
da Da da ..si eu la apel..am miopie cu - (nu stiu sigur daca cea cu + se numeste tot miopie
).
La un oq am -1 si la celalat -1,50..nu ma intrebati care cum..ca intotdeauna uit.. Datele astea sunt de acum un an jumate acum sigur mi'a crescut.. am fost la un control general medical(trimisa de firma) si cu tot cu okelarii pe nas nu reuseam sa descifrez ce deschidere aveau cerculetele pe care le priveam printr'uhn aparat..
si vaii..mi'a fost asa o frica..ma gandeam ceva de genul: Doamne,daca isi dau oamenii astia seama ca sunt defecta si ma dau afara ??..ajunsa acasa m'am amuzat de pura mea naivitatea...hihi
va pup,
Anderrusha
"Nu e important ce ti se intampla ci cum reactionezi la ceea ce ti se intampla"
Alcristina spune:
Salutare ochelaristi! Si eu sunt "aragaz cu patru ochi" de la 7 ani, ochelarista din familie de ochelaristi. Cand stam la masa toata familia, parca ne-au ales, abia vreo doi daca au scapat! Sper macar copiii nostri sa fie scutiti, daca noi n-am fost.
Cristina
Claudi@ spune:
lily cum sa nu existe in Ro lentile care protejeaza de radiatiile calculatorului?
exista peste tot, in toate centrele de optica medicala si inca de multi ani
se cheama Lentile Antireflex si sunt de culoare lila sau verde
pupici