Ochelaristii forumului
Raspunsuri - Pagina 6
chiti spune:
Buna tuturor ! Si eu sunt tot ochelarista! Am ochelari de la 12 ani dar nu i-am purtat permanent decat de la 19, deci de 8 ani!
Nu am dioptrie mare dar m-am obisnuit cu ei tare mult, si daca nu ii port ma doare capul.Chiar ma cred mai sexi
, mai plina de mister!
Singura zi in care nu am purtat ochelarii a fost ziua nuntii( am avut ambitia sa nu ii pun deloc)pt ca nu ma vedeam o mireasa cu ochelari- bine ca nu am diop prea mare si am vazut care sunt invitatii ![]()
Am noroc ca si sotul poarta ochelari( poate s-a molipsit de la mine
)
Mik spune:
Fetelor si baietilor,
Hai sa va scriu si de mine : -10 la amandoi ochii si miopia avanseaza mai ales la sarcina si alaptat.
Ochelarii nu mi-i pun decat seara, in rest port lentile (cam de 10 ani) si n-am probleme. Mi se par ca ? cu ochelarii nu vad asa de bine si deci nu conduc fara lentile.
Pe cel mare (6 ani) l-am dus la doctor si vede foarte bine. Cel mijlociu pare si el ca vede bine, va verifica si pediatrul peste o luna.
Nu indraznesc sa ma operez, caci se pare sa diminueaza vazul noaptea.
Care din voi a incercat operatia ?
Pupici.![]()
Mik.
Claudi@ spune:
Buna fetelor
eu nu sunt ochelarista, sorry dar am lucrat foarte mult cu ochellari si ochelaristi
sunt optician de meserie si am lucrat si cu oftalmolog(un fel de asistenta)
cele/cei care va hotarati sa va operati nu o faceti in alta parte de cat bucuresti (daca vreti ma interesez si de preturi)
toti care veneau la noi la cabinet (doctora ii trimitea numai la Bucuresti, sunt excelenti doctorii de acolo si au foarte multe reusite)
Gabriela controlul consta:
citirea ochisorilor (oftalmometru)
se pun picaturi in ochi care dilateaza pupila(nu mai stiu cum se numesc) dupa 10 min inca odata iar dupa 30 min se mai citesc odata ochi
la copii mici care nu stiu literele l-i se arata desene
daca duci copilul la control vezi sa-i explici de acasa cam in ce consta pt ca foarte multi au frica de picaturi
Astigmatismul
la el se calculeaza lentilele in cruce (la fiecare lentila sunt 2 dpt)
creaza foarte mult disconfort la inceput
daca la astigmatism se da reteta gresita se poate uraca foarte repede la dpt mari
daca aveti intrebari scrieti si va raspund cu mare placere
nu stiu daca am voie (sper sa da , daca nu rog sa se stearga)
sa va recomand un doctor oftalmolog in Constanta
Dr. Cristina Plesa, o femeie de milioane (am lucrat pt dansa)
are cabinetul in hotelul Dobrogea, langa satul de vacanta
sg pb la dansa este ca se asteapta foarte mult (dar eu zic ca se merita, a ajutat mii de oameni)
pupicei
lucia_cs spune:
Hop si eu! 
Si eu sunt ochelarista de doi ani, la inceput mi-a fost greu, dar
dupa aceea m-am obisnuit, ceea ce ma bucura este ca totusi exista o
modalitate sa pot vedea, prefer sa port ochelari, decat sa nu disting
ceea ce doresc sa vad.
Hai ochelaristele! 
Lucia sotia lui Csaba.
lucia_cs spune:
Claudia, eu am astigmatism, si sunt ingrijorata pentru ca nu mi se
nimereste reteta, in doi ani mi-am schimbat de doua ori dioptriile si
acum simt ca este nevoie din nou.
Nici nu mai stiu ce sa fac. cand sunt la un control, vad destul de
bine, si-mi este frica pentru ca am impresia ca eu nu ii duc in
eroare pe doctori, cand ma tot pun sa ghicesc, la un moment dat
obosesc si nu mai spun exact cum vad. (involuntar)
Daca stii mai multe despre astigmatism, as fi fericita sa ne spui si
noua, sunt sigura ca sunt multe fete care se confrunta cu aceleasi
probleme ca si mine.
La astigmatism, poti purta lentile de contact?
Multumesc mult pentru dorinta ta de a ne ajuta cu sfaturi. 
Lucia sotia lui Csaba.
saphir spune:
Si eu!
Ochelarista de cand ma stiu...port de la 7 ani. Cand eram copil ii purtam, apoi m-am domnisorit si nu ii puneam, ca imi era rusine. Apoi iar i-am pus, pana i-am stricat, ca adormeam pe ei. Dimineata ii indreptam si ii puneam pe nas.
O vreme iar nu am purtat, dar acum ii port ca ma doare capul si ametesc ingrozitor fara ei. Eu am astigmatism A0 si dioptrii de -1.50 si -0.50.
Legat de operatie, matusa sotului meu, avea dioptrii foarte mari si s-a operat aici si nu mai poarta ochelari deloc. Nici macar de corectie, nimic. Nu stiu daca i-a slabit vazul pe timp de noapte.
Legat de pret, aici, atata vreme cat esti cetatean israelian, e gratuita operatia, pentru ca intra in pachetul de asigurari.
Saphir
si
Amos Daniel (26.02.04)
http://community.webshots.com/user/ClimAmos
Claudi@ spune:
Buna
Lucia am sa-ti raspund la o intrebare acum si am sa revin mai tarziu cu cealalta
Stiu ca aici in Germania sunt lentile de contact pt astigmatism dar sunt foarte incomode (nu sunt moi ca cele pt Dpt normale),prietenul nostru de fam a purtat si a zis ca nu poti sa faci nimic cu ele
simti ca si cum ai avea nisip in ochi
acum ,wow, mai pui la grea treaba :) cu astigmatismul (caci de aproape 2 ani eu nu mai lucrez) dar fac tot posibilul si am sa-ti dau niste raspunsuri clare
pupici
Sabina spune:
Si eu.Dela 7 ani, si acum am -5.50 si -6....cel mai nasol e la mare, cand iesi din apa si nu gasesti prosopul.....
Ce parere aveti de operatia cu laser?
Sabina & Sofia Galagia
lucia_cs spune:
Mersi Claudia.

Sabina, am auzit ca operatia cu laser este perfecta pentru dioptrii
mai mari, stiu ca daca ai dioptrii mici, medicul nici nu te sfatuieste
sa-ti faci operatie.
Am inteles ca in Romania nu e chiar atat de scump, dar nu pot sa-ti
dau un pret aproximativ.
Saphir, ce fain in Israel, aici operatia la ochi, se considera
"moft", si nu e suportata de asigurare. Cred ca o suporta asigurarea,
daca ai probleme mari si este necesara operatia, dar nu pentru a nu
mai purta ochelari. Cel putin asigurarea mea asa este. 

Lucia sotia lui Csaba.