Cezariana la cerere

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Buna tuturor
Referitor la nasterea naturala,eu mi-am dorit foarte mult sa nasc natural dar din pacate am ajuns la cezariana.Aveam 42 de saptamini cind s-a rupt apa si am constatat meconium deci fetita facuse treaba mare si atunci mi-au provocat durerile ceea ce a fost groaznic .Nu m-am dilatat decit 3 cm in 9 ore.Asa am ajuns la cezariana,poate asa trebuia sa se intimple.Fiecare cu povestea proprie...O zi Buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Roisin are dreptate in mesajul sau.
Cred ca acest topic e un munte de subiectivism. Adica fiecare mamica prezinta felul in care a nascut ea ca fiind cel rupt din rai. O sa ajungem in curind la 10 pagini, o sa apara certuri si acuze si peste o luna o sa apara din nou acelasi fel de subiect.
Hai fetelor sa lasam pasiunile. Tot ce conteaza e sa fie bebicul si mamica sanatosi.

Si apropo, si alaptatul e tot natural - sper ca nu o sa va consumati energiile sa ne explicati ca totusi strica forma sanilor ... si de... cu ce o sa ne prezentam la topless?...

(Nu m-am abtinut sa nu fiu si eu femeie pentru citeva secunde... dar de... sunt si eu femeie trecuta printr-o nastere de aia animalica (adica naturala). Daca Dumnezeu ar vrea sa fiu din nou capabila sa aleg - as alege tot asa.)

Raspunsul de mai sus este scris in nume personal si nu de administrator.

Mirela

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamicaluitheo spune:

Pace Eliza aia am zis si eu.

Titlul subiectului era " CEZARIANA LA CERERE", iar fiecare mamica si- a spus punctul de vedere. Dar de aici si pana la acuze nu a fost decat un pasulet........

Ce conteaza ca una urla sau nu in timpul unei nasteri normale? Ce conteaza ca alta urla sau nu dupa o nastere prin cezariana?

Toate suntem mamici si am trecut (printr-o modalitate sau alta) prin experienta NASTERII, indiferent ca a fost traumatizanta sau nu.

Suntem femei si ar trebui sa ne comportam, macar verbal daca se poate ca niste DOAMNE.

A .....Mirela, si eu am alaptat sufiecient timp si parol d'onor daca mi-a pasat ca mi se lasa sanii.
Cum ai spus si tu conteaza sanatatea bebicului in primul rand.

cu aleasa consideratie pentru fiecare in parte

andreea mami lui theo si florin

http://community.webshots.com/user/mamicaluitheo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

quote:
Originally posted by mamicaluitheo

Pace Eliza aia am zis si eu.

Titlul subiectului era " CEZARIANA LA CERERE", iar fiecare mamica si- a spus punctul de vedere. Dar de aici si pana la acuze nu a fost decat un pasulet........

Suntem femei si ar trebui sa ne comportam, macar verbal daca se poate ca niste DOAMNE.

Subscriu!

quote:
Originally posted by desprecopii

"Si apropo, si alaptatul e tot natural - sper ca nu o sa va consumati energiile sa ne explicati ca totusi strica forma sanilor ... si de... cu ce o sa ne prezentam la topless?..."

Ei na? Le intrebi pe cele care au nascut prin cezariana, "la moda" ca niste "doamne" (si si-au taiat burta- ce inestetic zau tuu!!! -?) sa le mai pese de sani acum?
O sa te prezinti la topless cu sanii maturand nisipul.
Hai ca cu asta m-ai dat gata!

si apropo "C-asa-i in africa, nuuuuuuuuuuu?"

Si acum raspund serios la o intrebare neserioasa: din pacate nu am alaptat decat 2 luni ca atat s-a putut. Nu mi-a pasat de forma sanilor, lool cred ca e ultimul lucru la care m-as fi gandit. Important e sanatatea bebicului si a mamei pe langa el.
Si subiectul era: cezariana la cerere!!! Nu e vorba de pasiunile nimanui: cand ai sa ma vezi ca raspund la nasterea normala- the best! atunci sa ma intrebi de ce postez acolo?

http://www.gardianul.ro/articol.php?a=mediamonden2004052202.xml

~~Adela &Julia -2 ani-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Off topic:
"zau tuu" suna a Doamna? Adela ...
Si Adela eu am prietena care a nascut prin cezariana. Nu se vede nimic in costum de baie doua piese. Taietura e putin deasupra parului pubian.. si intra intr-un slip decoltat.

Eu personal am nascut natural, dilatatia nu a fost suficienta in urma ruperii membranelor. Aveam un streptococ periculos pentru bebe... si tot n-au folosit ideea de cezariana, ci cea de nastere indusa.
De urlat, n-am urlat....Aproape de final, bebe mai trebuia sa se rasuceasca pentru a avansa si speriata am cerut epidurala...extrem de slaba, dozatorul fiind la mine in palma transpirata.
Am avut si o epiziotomie mica, bebe fiind prea micut si prematurel ca sa poata iesi singurel. In State toaleta intima ti-o faci singura, nu vine nimeni. E banal: o sticluta cu pompita dupa fiecare mers la toaleta.
Am stat doua zile in spital, standardul pentru nastere vaginala si a fost ok, nici o infectie, nici o problema de vreun fel. Inainte de nastere as fi apelat poate de frica la cezariana, acum mi se pare o prostie sa fie lasat pe mana unei afone sperioase ca mine decizia unei operatii.

Imi aduc aminte ca mai demult se chinuise allya sa adune plusuri si minusuri si se combatea direct pe ele...Ar fi mai util.

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

quote:
Originally posted by Adela

Anstezicul nu trece la copil. In cazul in care trece la bebe sunt accidente si face parte din riscurile unei nasteri prin cezariana.- asadar m-am recunoscut in "cineva" -

Anestezicul trece la copil. Hai sa-ti explic cum functioneaza, ca sa-si faca efectul, anestezicul trebuie sa ajunga in sange, daca este in sange ajunge si la copil. Aici vorbesc de anestezicele generale, fie ca sunt i.v. sau inhalatorii. Asta este motivul pentru care copilul este scos cat mai rapid, NU, NU este vorba de un concurs, ci doar se incearca sa se REDUCA expunerea copilului la anestezic. Daca anestezicul nu ar trece la copil nu ar exista nici o graba si doctorul ar putea sa-si vada linistit de operatie. Expunerea copilului este mai mica la prima cezariana din cauza ca aceasta este mai rapida, si mai lunga (deci mai nociva) in cazul in care este a 2-a, a 3-a cezariana. De ce? pentru ca in urma operatiei, in procesul de vindecare se formeaza niste aderente la nivelul peretelui abdominal, aderente care trebuiesc indepartate (cu grija ) la urmatoarele cezariene si care face toata operatia sa dureze mai mult.

quote:
Mai bine da nume care si cine a afirmat si ce???!!

imi pare rau daca ai luat-o asa personal, eu nu imi aduc aminte exact cine, ce a zis, sunt mult prea multe persoane pe forumul asta si eu nu am atata timp sa ii tin minte pe toti. A trebuit sa recitesc subiectul celalalt cu cezariana ca sa inteleg de ce ai sarit asa. Cand am scris paragraful respectiv m-am referit la ceea ce s-a discutat la acest subiect, nu la o anumita persoana, eu cu ideile aveam probleme.

quote:
Cine a nascut prin cezariana la cerere stie absolut toate riscurile fiindca (in mod normal) medicul i le prezinta inainte si de cele mai multe ori viitoarea mamica semneaza ca a luat la cunostinta de acestea.

trebuie sa te contrazic aici, doar cineva cu solide cunostinte medicale intelege riscurile unei operatii majore de genul cezarienei. Cat despre ce te informeaza medicul...el are interesul sa opereze, viitoarea mamica speriata a luat decizia inainte de-a discuta cu doctorul si de fapt nici nu vrea sa stie care sunt riscurile pentru ca nu vrea sa se streseze gandinduse la asta din moment ce nu concepe sa nasca natural oricum.

quote:
Dar tu?? Ai citit pe un site si gata esti informata?

nu draga, eu am invatat asta la scoala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

quote:
Originally posted by AC

Inainte de nastere as fi apelat poate de frica la cezariana, acum mi se pare o prostie sa fie lasat pe mana unei afone sperioase ca mine decizia unei operatii.

bine spus!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

quote:
Originally posted by oz

quote:
Originally posted by Adela

Anstezicul nu trece la copil. In cazul in care trece la bebe sunt accidente si face parte din riscurile unei nasteri prin cezariana.- asadar m-am recunoscut in "cineva" -

Anestezicul trece la copil. Hai sa-ti explic cum functioneaza, ca sa-si faca efectul, anestezicul trebuie sa ajunga in sange, daca este in sange ajunge si la copil. Aici vorbesc de anestezicele generale, fie ca sunt i.v. sau inhalatorii. Asta este motivul pentru care copilul este scos cat mai rapid, NU, NU este vorba de un concurs, ci doar se incearca sa se REDUCA expunerea copilului la anestezic. Daca anestezicul nu ar trece la copil nu ar exista nici o graba si doctorul ar putea sa-si vada linistit de operatie. Expunerea copilului este mai mica la prima cezariana din cauza ca aceasta este mai rapida, si mai lunga (deci mai nociva) in cazul in care este a 2-a, a 3-a cezariana. De ce? pentru ca in urma operatiei, in procesul de vindecare se formeaza niste aderente la nivelul peretelui abdominal, aderente care trebuiesc indepartate (cu grija ) la urmatoarele cezariene si care face toata operatia sa dureze mai mult.

quote:
Mai bine da nume care si cine a afirmat si ce???!!

imi pare rau daca ai luat-o asa personal, eu nu imi aduc aminte exact cine, ce a zis, sunt mult prea multe persoane pe forumul asta si eu nu am atata timp sa ii tin minte pe toti. A trebuit sa recitesc subiectul celalalt cu cezariana ca sa inteleg de ce ai sarit asa. Cand am scris paragraful respectiv m-am referit la ceea ce s-a discutat la acest subiect, nu la o anumita persoana, eu cu ideile aveam probleme.

quote:
Cine a nascut prin cezariana la cerere stie absolut toate riscurile fiindca (in mod normal) medicul i le prezinta inainte si de cele mai multe ori viitoarea mamica semneaza ca a luat la cunostinta de acestea.

trebuie sa te contrazic aici, doar cineva cu solide cunostinte medicale intelege riscurile unei operatii majore de genul cezarienei. Cat despre ce te informeaza medicul...el are interesul sa opereze, viitoarea mamica speriata a luat decizia inainte de-a discuta cu doctorul si de fapt nici nu vrea sa stie care sunt riscurile pentru ca nu vrea sa se streseze gandinduse la asta din moment ce nu concepe sa nasca natural oricum.

quote:
Dar tu?? Ai citit pe un site si gata esti informata?

nu draga, eu am invatat asta la scoala

oz
Numai o intrebare si gata: la care scoala? La cea veterinara?

~~Adela &Julia -2 ani-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jojonel spune:

Fetele mele, chiar nu inteleg de ce se posteaza atitea ironii( ca sa nu zic rautati) aici.Ideea era sa incercam o dezbatere pro si contra, cu argumente, nu cu mai mult sau mai putin personale.Cazul meu: astept cu sufletu la gura sa nasc, am ajuns aproape de DPN(17.07)si inca habar n-am cum o sa nasc.Bebe va fi maricel, cam 4 kg.,ideea e ca daca nu reusesc natural,se va recurge la cezariana.Oare credeti ca mai conteaza CUM voi naste???Pentru mine e important ca bebe sa fie ok, mie sa-mi fie bine,chiar nu ma bag sa-i zic doctorului cum vreau sa nasc,va decide el ce e mai bine pentru noi.
Chiar credeti ca exista metode infailibile??Fiecare dintre noi are propria sa "reteta" de nascut, asta nu inseamna ca poate ironiza experienta alteia.Indiferent cum voi naste,important e sa nu avem probleme, si asa nasterea in sine e o experienta marcanta in viata, de ce s-o complicam cu dileme inutile??Mai bine ne bucuram fiecare de imensa sansa pe care o avem: aceea de a darui viata unui prunc, e o stare care te apropie de Divinitate.
Va multumesc ca m-ati citit, si sper sa inceteze micile controverse, chiar sint fleacuri....

jojonel si bebe FREDDY (40 saptamini)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamicaluitheo spune:

Mey oz hai sa-ti zic si eu ceva apropo de anestezic.....daca nu ai facut o facultate "Medicina" asta nu inseamna ca nu poti citi, daca toti medicii sunt atat de dobitoci si zic (dupa tine) hai gata la cutit cu tine mamica speriata.probabil ca asa se practica la tine in tara.

adeca ce tu ai invatat la scoala si noi nu sau care e treaba ta pana la urma in acest subiect?

asa sa reiau apropo de anestezic........scumpa mea si la o nastere normala cu epidurala, anestezicul poate trece mult mai repede la copil in cazul in care stai si te chinui, ai travaliu prelungit asa de fro 24-28 de ore cum nu de putine ori s-a intamplat, pe cand la o cezariana te-a taiat ti-a scos copilul imediat, dupa care urmeaza treaba cu cusutul si cu altele, dar nu ti le mai spun ca tu le stii dupa cum ai afirmat.......

esti buna sa nu mai bagi atata zanzanie printre noi,..ca oricum nu e primul subiect la care ai postat si dupa s-a ajuns la scandal si daca vrei .special pentru tine o sa-l caut sau o sa le caut .......

andreea mami lui theo si florin

Mergi la inceput