Femeile si alcoolul

Femeile si alcoolul | Autor: conchita

Link direct la acest mesaj

Citeam niste chestii adineauri si m-a pocnit revelatia. se tot vorbeste despre barbati cu problema alcoolului, dar femeile au oare aceasta problema? ca nu prea se discuta. cat si cum beti voi? cunoasteti toate alea despre efecte, etc? ati auzit de casnicii destramate ca bea EA, de exemplu? exista probleme cu adolescentele care se dedau la party-uri fara moderatie in privinta alcoolului? dom'le, mai pe scurt, ce stiti despre dependenta femeilor de alcool, cauze, manifestari, tratamente, povesti.

vreau sa va spun ca sunt cam invidioasa la faza asta, ca eu daca miros macar un pahar de vin rosu, am si cazut in somn adanc la restaurantul din padurea adormita :))

Authority Zero

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Bineinteles ca si femeile au probleme cu alcoolul, din pacate. Poate la scara mai mica dar au, chiar si cu drogurile. Una din prietenele mele are probleme si pot sa spun ca cu toate ca e constienta, se analizeza, analizeaza, umbla la terapie ... problema ramane, sub alte forme dar e acolo. Incercand s-o ajut am aflat multe despre aceasta blestemata dependenta. Majoritatea avem cate o "mica" dependenta, unii fumeaza, altora le place sa manance (in deosebi dulciuri), altii au mania cumparaturilor, samd. In genere aceste dependente sunt mai acceptate de societate decat dependenta de alcool ca sa nu mai vorbim de droguri, cu toate ca aproape toate dependentele afecteaza si pe cei din jur intr-o masura mai mare sau mai mica.
Daca revenim la problema prietenei mele, nu si-a destramat familia pentru ca nu si-a putut face o familie tocmai din cauza asta.
N-as vrea sa va ganditi, cand vedeti steagul Suediei la mesajul meu: "eh, in Suedia e altfel, acolo beau cu totii si devin alcoolisti", pentru ca probleme asemanatoare sunt peste tot.
Deocamdata atat.

nu fii invidioasa, dar intr-adevar e pacat ca nu poti sa bei un pahar de vin la masa fara sa adormi Ai incercat cu tarie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EdeL spune:

Nu cunosc domnisoare/ doamne care sa aiba aceasta problema. Dar sincer tare dizgratios mai este un barbat/ o femeie beat/a. In schimb am intalnit cazuri pe la petreceri unde cineva se imbata peste masura deoarece se simte fffff bine si este intr-atat de beat/a ca nu-si mai aduce aminte din ce a fost cu o seara inainte. Nici nu are rost sa insir cum arata o astfel de persoana intr-atat de beata..... Inteleg sa mai bea omul un paharel , doua , trei ca se simte bine si ca se intampla sa fie o data la nu stiu cat timp.... dar sa se opreasca acolo unde alcoolul incepe ''sa bea omul''.
Eu una nu-s prietena cu alcoolul. Nu mai de la miros simt ca ma ia durerea de cap si stomac.

Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acina spune:

Cunosc personal o persoana .
Este vorba de o profesoara de engleza , vecina de-a mamai mele.
A devenit dependenta de alcool fara sa-si dea seama si ce este mai rau nici acum nu recunoaste ca este alcoolica.Sigur ca viata ei si a celor din jur ale celor din jur au fost date peste cap .
O femeie frumoasa , desteapta a ajuns sa-si ascunda sticlele de bautura prin diverse locuri.Jalnic.
Si sunt de acord ca alcoolismul la femei este mai urat .

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Dupa parerea mea alcolismul e o boala si boala fiind poate atinge atat femei cat si barbati. Si pentru ca e o boala se poate si trata. Se manifesta atat fizic cat si psihic. Fizic, alcolicului ii e greu sa se opreasca odata ce a inceput sa bea, neavand acel mecanism de franare, alcolicul obisnuieste sa se refaca cu o bere, un pahar de vin, de tarie a doua zi (ca vorba ceea: cui pe cui se scoate), organismul cerandu-i asta pentru a putea functiona, fiind obisnuit deja cu mult alcool. Psihic este o obsesie si ca orice obsesie te domina.
Cred ca dependenta se strecoara treptat asupra omului, de la chefurile la care omul bea pentru ca se simte foarte bine, in decursul anilor ajunge la faza ca nu se poate simti foarte bine daca nu bea.

Obisnuiesc sa compar dependenta de alcool cu dependenta mea de nicotina (fumatoarele cred ca ma inteleg), altele pot trage alte paralele, fetele care vreodata au urmat o dieta de slabire isi pot si ele inchipui "chinul"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Si eu cunosc 2 doamne care sunt alcoolice.
Una dintre ele consuma zilnic alcool,iar cand am intrebat-o:DE CE?mi-a raspuns,asa simt ca situatiile care mi le da Domnul in cale le trec mai usor.Vad problememe altfel si nu pun toate lucrurile la suflet!
La petreceri doamna de mai sus vorbeste foarte,foarte mult si nu bate campii.

Cealalta persoana consuma alcool mai rar si nu isi aduce aminte ce a facut in ziua respectiva,am intrebat-o si pe ea:DE CE?iat raspunsul a fost,simt ca plutesc si am si eu dreptul sa ma distrez!

Oare chiar e o distractie in a consuma alcool????

Mi se pare oribil sa vad pe strada femei bete!nici cele care fumeaza pe strada nu le suport.
Eu una nu sunt de acord cu alcoolul,foarte rar consum un pahar de vin la vreo petrecere caci cunt o soferita inraita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Culmea! Ma trezeste un zgomot dimineatza pe la 5, nu mai pot adormi, iau o carte in mana si citesc despre...femeia betziva. Pe la ora 10 gasesc subiectul asta. Haioasa coincidentza.
Patima aceasta face omul mai rau decat animalele. (Sf. Vasile cel Mare) :((
Eu am avut pe cineva in familie :((...Dumnezeu s-o ierte! Mi-e greu sa vorbesc despre asta. Parca o femeie beata este mai dizgratzioasa decat un barbat beat! De ce beau? Doar o parere personala: cred ca pe fondul unor slabiciuni, refulari, forme mai usoare sau mai grave de prostie umana, incultura...:(.
Eu beau din cand in cand cate o bere, cate un vin...mai mult mi se pare inutil.
Numai bine.
anto
p.s. Mi-a cam pierit rasul de la inceput. Subiectul este foarte serios si poate fi dezvoltat in multe directii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

Cunosc si eu o femeie care ii placea bautura mult de tot -"MAMA" si vecina iar dupa tratamente de dezalcolizare si probleme cardiatice MAMA sa lasat de beuta ca a spus "Maica eu vreau sa apuc sa imi vad nepoteii !"
Eu beau foarte rar bericica sau ceva vin rosu , dar cite 1 paharel ca dupasi vreau si eu sa apuc sa imi vad nepoteii

Elena www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19603" target="_blank">Povestea lui Alvaro-Daniel
web1-www.picturetrail.com/Elenalove27" target="_blank">web2- 6 luni WOW

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Bun subiect...mie imi place sa beau cite o bere vara la mici,sau in week-end cite unul-doua pahare de vin.O singura data in viata mea m-am imbatat.Eram f tinara,cred ca aveam vreo 18 ani si ptr prima oara mama ne-a lasat ,pe mine si sora mea,singure la mare.In tren ne-am imprietenit cu inca 2 perechi de tineri,prieteni care ulterior s-au casatorit.Am petrecut 10 zile super si tocmai cind planuiam cu bani care ne ramasese sa mai prelungim 2 nopti(era de 23 august)unora dintre aceste 2 perechi li s-a spart camera de la hotel (Capitol-Jupiter) si i-a lasat sportivi...De suparare ne-am dus cu totii la bar si am cheltuit toti banii ce ne ramasesera.Imi amintesc doar ca nu am putut dormi in noaptea aceea,nestiind tehnica betivului (adica se doarme numai pe burta si cu capul pe miini)am incercat sa dorm pe spate.Afurisitul de pat parca intra in pamint cu mine si ma lua ameteala rau de tot.
A fost prima si ultima oara.

E f urit sa vezi o femeie beata.

Dana si gemenii
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?numeX=Podeanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Si mie imi place, din cand in cand sa beau o bere langa un gratar, la un mititel, un pahar de vin e bun alaturi de-un peste, un cocktail (margarita) este si mai bun pe malul oceanului, in vacanta, la relax. De Revelion, ciocnesc cu placere un pahar de sampanie. La tara, un pahar mic de tuica de caise cu o maslina, si-o bucata de slana si-un cub de branza telemea.
Dar cel putin 2 ani de acum incolo, pana nasc si termin cu alaptatul, o bere fara alcool, sa-mi fac pofta nu strica!

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Vecinii de deasupra parintilor sotului meu, amandoi beau pana uitau de ei, tot timpul era scandal la ei in casa. Au o fata, acum fata are in jur de 20 de ani, tare nefericita a fost fetita asta, mai pleca pe la niste matusi de ale ei. El a murit anul trecut, a ramas doar ea, care bea in nestire si fata, care sufera cel mai mult.

Mergi la inceput