Femeile si alcoolul
Raspunsuri - Pagina 2
Bubbles spune:
quote:
vreau sa va spun ca sunt cam invidioasa la faza asta, ca eu daca miros macar un pahar de vin rosu, am si cazut in somn adanc la restaurantul din padurea adormita :))
Nici eu nu beau deloc. In schimb, ma "ametesc" (a se intelege: mi se ascute simtul umorului si ma amuz non stop) atunci cind persoanele de linga mine consuma alcool, la cite o petrecere. Am inteles ca poate definit cumva ca si "alcoolism pasiv". Nici nu mi-as imagina cum ar fi sa mai si beau...
In schimb, cunosc o tipa, are probleme cu bautura. Nu recunoaste fata de prieteni, devine agresiva in limbaj si se cearta cu oricine incearca sa-i ofere un degetel de ajutor. In prezent sufera si profesional si familial, din cauza bauturii.
mamica dulce spune:
eu nu sunt chiar abstinenta
..in studentie am cantat de vreo doua ori prin campus,venind noaptea pe la 3-4 de la petreceri,ba chiar in excursii mi s.a si povestit ce am facut prin nu stiu ce varf de munte ,in jurul focului![]()
Cand faceam cate o petrecere in pijama,intre cele mai apropiate prietene,ajungeam toate sa cantam manele
si va spun sincer ca am numai amintiri super haioase,de care radem acum cu lacrimi.,
Dar erau alte vremuri,alte situatii,alt anturaj ..evident ca este penibil sa vezi o femeie beata pe strada,sau doua nebune care se mai si iau la bataie,e ..jalnic.E la fel de dizgratios la femei ca si la barbati,doar ca nu atat de frecvent.
Si acum.. nu zic nu la o berica,doua,trei sau chiar 4 cand am unda verde,..o bere la calculator e chiar indicata
dar de imbatat..nu mai tin minte de cand..doar asa..chef de glume(bune)Cand eram insarcinata mai ziceam cateodata ca ,dupa ce termin cu alaptatul,in prima zi beau 5 cafele,fumez doua pachete si ma fac clampa![]()
Nu e nici o problema sa bei un pahar de vin,o bere-doua,sa te ametesti daca asa ai chef intr.o seara si esti in anturajul corespunzator,important e sa.ti cunosti limitele,rezistenta si doza de bun simt si sa nu sari calul in situatii nepermise,este de neiertat si ..neuitat!
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce
poze noi cu puisorul
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0
OtiliaLia spune:
In Romania, nu cunosc femei care au probleme cu bautura, dar aici in Japonia da.
La Hiroshima unde am locuit anterior peste 2 ani de zile, in blocul de locuinte unde locuiam, mai mult de jumatate dintre femei erau cam "alcoolice". Dar nu deranjau decat prin nivelul ridicat de galagie. (cand erau bete aproape tipau daca erau in curtea interiora la taclale)
Sotia unui prieten de-al sotului meu este alcoolica, dar spre deosebire de vecine, este constienta de acest fapt si se trateaza. Problema ei a intervenit dupa ce a renuntat la servici (dupa nasterea celui de-al doilea copil). S-a simtit inutila, desi copiii ei cereau atentie. N-am inteles-o, nu de alta dar in Japonia este regula (nescrisa) ca femeia dupa ce se casatoreste sa renunte la servici, sau daca totusi continua serviciul, dupa ce naste sa renunte.
Rukki spune:
Hmm...aici in Olanda pot sa scriu romane pe tema asta:-)In primul rand, mie mi se pare ca olandezii (ca si nemtii si cehii, puteti sa ma corectati daca gresesc, asta am observat eu) au o alta atitudine fata de alcool decat in alte tari. Adica nu prea se face caz de cine cat bea, e ceva normal, asa cum bei o cafea in anumite momente ale zilei, e "gezellig" (cosy) sa bei o bere la soare, un pahar-2-3 de vin la masa, un pahar de porto sau cognac dupa, etc. Nimeni nu se uita ciudat. Nu stiu statistici, dar mie mi se pare ca olandezii (cei pa care ii stiu eu) beau incomparabil mai mult decat prietenii mei din Romania. Dar nu am cunoscut pana acum olandez alcoolic, poate tocmai pentru ca exista atitudinea asta de normalitate fata de alcool, poate si pentru ca nu prea beau tarie? Nu stiu ce sa zic...
Acum, ce vad eu e ca e foarte normal pentru o femeie sa bea. Sa bea, nu sa se imbete. Singura exceptie: viata studentilor. Fara exagerare, am vazut aici la petreceri ale asociatiilor studentesti, fete care beau cat baietii, adica in jur de...20 de beri pe seara!!! Toata seara cu paharul in mana. Acum, prietenul meu zice ca asta e perioada salbatica a vietii lor, si ca dupa cativa ani de baut puternic (chiar imbatat, am vazut multe studente bete, dar asa cum am spus lumea nu face mai mare caz de asta decat in cazul baietilor beti, in cele mai multe cazuri e considerat amuzant, nu dizgratios) isi gasesc un prieten si stau serile acasa cu o cana de ceai, nu mai poti cu nici un chip sa le scoti la o bere! Eu nu stiu ce sa zic...
Am scris un roman: concluzia e ca aici femeile beau, mai mult decat in Romania poate, dar nu prea au probleme cu alcoolul, adica nu cunosc persoane dependente de alcool.
Idora spune:
Si eu mai beau cate o bere, doua, cate 1 pahar - doua de vin, alaturi de un gratar sau fara!!As bea mai mult dar mi se face greata si nu mai pot bea.Trebuie sa fac o pauza de 2-3 ore ca sa pot bea din nou dar chestia e ca nu pot sa beau mult.Nu m-am imbatat niciodata dar ma mai ametesc si asta f. rar.
Mie una femeile bete mi se par f. dizgratioase si am cam avut parte sa vad destule in Suedia in baruri.In Romania nu cunosc nici o femeie alcoolica.