-6.5% sanatate mai exista in CIC?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dadi_t spune:

uita-ti un raspuns: http://www.oficial.go.ro/

Tania= Anduta(14 sept'96)+ Bibi(14 febr'04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

quote:
Originally posted by dady68

uita-ti un raspuns: http://www.oficial.go.ro/

Tania= Anduta(14 sept'96)+ Bibi(14 febr'04)

Noi am trimis aceasta adresa la directia de Finante si ni s-a dat raspunsul pe care l-am scris pe pagina 2.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniels spune:

EROARE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lumitan@k.ro spune:

eu revin cu ideea ca ar trebui facut cunoscut subiectul la o televiziune
eu am trimis emailuri la citeva ziare natoinale si le-am explicat in mare problema poate totusi ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

"Directia Generala a Finantelor Publice Judetene Iasi

In conformitate cu preved.art.51 din Legea nr.53/2003 - Codul Muncii,contractul individual de munca este suspendat pe durata concediului de crestere a copilului.
Incepind cu 01.01.2004 indemnizatia pt.cresterea copilului este venit neimpozabil in intelesul impozitului pe venit,conform,art.42,lit.a) din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal.
Beneficiarii acestor sume nu sint cuprinsi in prevederile art.6 din OUG nr.150/2002 privind organizarea si functionarea sistemului de asigurari sociale de sanatate,rezultind ca aceste persoane nu beneficiaza de asigurare medicala fara plata contributiei.
In concluzie coroborind prevederile acestor reglemetari legale,opinam ca persoanele aflate in concediu pentru cresterea copilului trebuie sa-si asigure sanatatea potrivit legii ,prin retinerea de catre angajator a unei contributii lunare de 6,5% calculata asupra indemnizatiei pentru cresterea copilului.Aceasta contributie se vireaza lunar de catre angajator la bugetul statului.
In eventualitatea solicitarii de servicii medicale,asiguratul trebuie sa dovedeasca plata contributiei.Daca angajatorul nu ar retine si vira contributia lunara,persoanele beneficiare de concedii pentru cresterea copilului nu ar putea dovedi plata contributiei,fiind obligate conform prevederilor art.53,alin.4,din OUG nr.150/2002 sa achite contributia legala de 6,5 % pe ultimii 3 ani,incepind cu data primei solicitari de acordare a serviciilor medicale,calculata la salariul de baza minim brut pe tara."

Sper ca va este de folos !
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniels spune:

Hi!
Revin cu rugamintea sa ma contactati din nou (cei care au facut-o), deoarece am avut ceva probleme cu conexiune de net si din aceasta cauza nu am putut fi promt.

Mergi la inceput