-6.5% sanatate mai exista in CIC?
Raspunsuri - Pagina 3
lumitan@k.ro spune:
voi nu aveti putere sa faceti cunoscut acest subiect prin intermediul televiziunii Eu cred ca doar asa se poate rezolva ceva
cool spune:
Iti dai seama ca interesul este atat al celor ce aplica legea cat si al celor ce sunt beneficiari.
Poate sparge cineva gheatza si suna un post de TV
lumitan@k.ro spune:
stiu ca e un subiect pentru ziaristi aici pe forum acum ma duc acolo sa vad ce se poate face Eu am intrebat daca voi ca membri de baza nu aveti legaturi cu vreo organizatie cave sa lamuriti problema
daniels spune:
Salutare!
Vin cu informatii calde si cred ca si clare.
Conform adresei CNAS 1925/29.03.2004, pentru persoanele care primesc indemnizatii pentru cresterea si ingrijirea copilului pina la virsta de 2 ani, contributia la fondul de asigurari sociale de sanatate, in cota de 6.5%, se calculeaza la salariul minim brut pe tara, urmind a fi achitata de catre persoanele in cauza direct casei de asigurari de sanatate, numai in conditiile in care nu se realizeaza si alte venituri impozabile.
Pina la lichidarea lunii mai, mi s-au tras de catre firma unde am lucrat acei 65.5% SAN din aprox. 6.450.000 = 420.000lei
Incepind cu lichidarea lunii iunie firma nu imi mai trage SAN, urmind ca eu sa platesc in fiecare luna 182.000lei la casa de asig. de san.
Am promisiunea din partea firmei ca mi se va calcula si retroactiv deoarece aceasta modificare a fost aplicata din aprilie
lumitan@k.ro spune:
am inteles corect?
1.nu se retine din indemnizatie
2.indiferent de valoarea indemnizatiei se achita 182000lei
3.trebie platita personal la cas daca nu ai alte venituri
4.daca nu o platesti nu esti asigurata
dadi_t spune:
Am fost la Casa de Sanatate si mi-au spus ca la ei nu se plateste nimic direct de catre mamici si poate Dir. Min. de Finante sa faca lamuriri cu acest aspect.Atat!
Tania= Anduta(14 sept'96)+ Bibi(14 febr'04)
gabitzica spune:
quote:
Conform adresei CNAS 1925/29.03.2004, pentru persoanele care primesc indemnizatii pentru cresterea si ingrijirea copilului pina la virsta de 2 ani, contributia la fondul de asigurari sociale de sanatate, in cota de 6.5%, se calculeaza la salariul minim brut pe tara, urmind a fi achitata de catre persoanele in cauza direct casei de asigurari de sanatate, numai in conditiile in care nu se realizeaza si alte venituri impozabile
Ar trebui sa se dea ceva ordonanta sau mai stiu eu ce alt act normativ. Nu mi se pare legal sa se plateasca 6.5% in baza unei adrese.
daniels spune:
accesati adresa mea de email:
miky@electricahu.deva.rdsnet.ro
pentru a putea sa va atasez fisierul cu comunicatul CNAS publicat intr-un ziar local
Este valabil si corect ce am spus
Astept!
palmyrah2002 spune:
quote:
Originally posted by lumitan@k.ro
aveti stiri noi?se retine sau nu?
Revin la ce am scris mai sus.La Iasi se retine si suma este de 424450 lei,adica 6,5% aplicat la suma bruta si nu la salariul minim pe economie.
Ni s-a specificat clar acest lucru,de catre Directia de Finante,asa incit noi asta respectam.
Cristina