Baba Cloanta

Baba Cloanta | Autor: Cary

Link direct la acest mesaj

NU,nu este vorba despre o poveste,ci despre un mit,caci mai nou am auzit ca daca ai in casa o BABA CLOANTA(desi este personaj negativ in toate povestile)aduce noroc si te fereste de rele.
Tare as vrea sa stiu sau sa citesc ceva legat de acest mit.
Numai bine.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns frunzaverde2 spune:

Exista o carte de Mitologie rom^na scrisa de Romulus Vulcanescu.

si un Dictionar de mitologie generala scris de Victor Kernbach.

Daca nu uit, ma uit in ele in wkd si iti scriu luni ce am gasit.

If you want to win you have to learn to be a master of the game.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

aaaa asta era!... eu am vazut in cateva case Babe Cloante pe maturoi agatate la loc de cinste.

~~Adela &Julia 2 ani- 19. Iunie. 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Una in carne si oase???:)) inseamna ca peste cativa ani il loveste norocu pe consortu meu :))
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Mihiasiro multumesc mult,abia astept sa citesc luni despre afurisita aia de BABA CLOANTA ca poate asa ma imbogatesc si eu.
Promit sa va ajut,daca da norocul peste mine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

tiii...ce bine ar fi sa fie adevarat!!!!Acum doua!!!!halloween-uri mi.am luat o bab cloanta pe care am agatat.o intr.un cui in coltul sufragerii si nici c-am mai dat-o jos!!!
poate pan-acum s-a obisnuit cu atmosfera si incepe sa produca ceva!!

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_oona spune:

TextEu o am pe soacra mea pe post de baba cloanta, asa ca nici nu-mi mai trebuie alta,numa ca asta nu-mi prea poarta noroace ,poate ar fii bine daca as scimba-o

Elena&baby girl(DPN 24oct.2004)

Mergi la inceput

Draga Elena,soacra ta e calare pe matura,are clopotel si i se aprind ochii in cap;eu asa am vazut ca arata baba care doresc s-o cumpar,daca nu corespunde cerintelor o sa caut alta,care sper sa-mi aduca NOROC.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Master Draciel spune:

Cary, nu mai da banii de pomana.....Ia-o pe a mea:e in marime naturala, corespunde perfect tipicului-nas,fata colturoasa,etc,i se aprind ochii automat cind are de facut reprosuri ( pot spune ca clignioteaza!!!).Clopotel nu are dar daca vrei, ii pun unul!
Imi spui doar cind sa pun pachetul la posta!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela-roxana spune:

Eu am vazut prima data baba cloanta la cineva in Germania , era agatata in bucatarie , dar nu m-am gandit sa intreb pt. ce este!
Am vazut si in Ro erau de mai multe marimi , culori si am sa-mi iau si eu una sa vad poate,poate.....ma ajuta sa o mut in casa noua!(pe aceeasi baba cloanta)

Oare de aceea le merge bine nemtilor ca au baba cloanta in casa?????
Eu decat sa o am pe soacra in casa pe post de baba cloanta mai bine cumpar una care tace si sta unde o pui!

Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela

Mergi la inceput

Draga MASTER DRACIEL eu vreau sa ma imbogatesc nu sa ma NAUCEASCA de cap,ca le am eu pe-ale mele.
Dar am un sfat:
Trimite-o la specializare ca poate vine si la tine norocul!!!

Mergi la inceput