Baba Cloanta
Raspunsuri - Pagina 2
Master Draciel spune:
Deci, nici de data asta nu am reusit sa ma debarasez..............
.Poate ca ai dreptate Cary draga;probabil ca are un grad inferior de "Baba Cloanta", incit nici macar noroc nu e in stare sa aduca!As trimite-o, dar nu la specializare ci............nu spun!
Oana_B spune:
Inainte de intrarea in Busteni si dupa iesirea din Busteni erau tarabele alea cu artizanat si aveau uratanii din alea de babe cloante. Nu stiam de ideea asta chiar ma intrebam la ce naiba folosesc papusile alea
.
Oana_B
Cary spune:
DA Oana,mai sunt si acum(tot acolo)si cum am facut excursie saptama trecuta de acolo mi-am procurat si eu una baba afurisita pe matura si imi pun sperante in ea!
Daca nu face ce vreau eu ma duc s-o schimb!!!
frunzaverde2 spune:
Cary,
In cartea lui Vulcanescu nu e nimic despre Baba Cloanta (si cartea e totusi o referinta in materie de mituri).
In dictionarul lui Kernbach e un scurt pasaj (citeva rindulete) in care se spune ca Baba Cloanta e un personaj negativ dar se mentioneaza ca rareori poate avea si caracter "sapiential" (sapientia > stiinta, intelepciune - deci conotatie pozitiva) - si se da ca exemplu o istorioara din colectia lui Petre Ispirescu.
Poate ca in domeniile etnologie, etnografie poti gasi mai multe indicii.
Eventual cauta subiectul "Filoloagele de pe forum" unde vei gasi foste studente de la Litere sectia Romana care te-ar putea ajuta (eu am facut filologie limbi straini si in anul intii am avut cursuri de istoria literaturii romane unde ni se vorbea si despre mituri si despre reprezentarile diferitelor personaje din traditia folcloristica romaneasca. Studentii de la romana studiau acest lucru mai pe larg).
If you want to win you have to learn to be a master of the game.
Cary spune:
Abia am asteptat sa treaca week-end-ul ca sa citesc ceva serios despre BABA CLOANTA si pentru asta iti multumesc pentru aceste cateva randuri cautate si scrise.
Am sa mai caut si eu despre acest mit.
Multumesc.