Topic Science Fiction/dezbaterea despre IMAGINE
Raspunsuri - Pagina 11
Emilia B. spune:
Ovidiu, cred ca era momentul sa transpara un pic de respect fata de intrebarea claudiei, cu privire la autoanaliza ta.
daca r fi totusi sa iau in serios raspunsul tau, noi toti oamenii suntem numaistiucat% apa, si totusi nu suntem fictionali.
eu cred ca fictionalul nu este constructul fundamental.
ovidiu bufnila spune:
Care ar fi lipsa de respect?
Cu consideratie, e un raspuns sincer in postul de mai sus. Cu aceeasi consideratie, daca am dat un raspuns pe care mi-l asum, asa ramane.
quote:
Originally posted by Emilia B.
Ovidiu, cred ca era momentul sa transpara un pic de respect fata de intrebarea claudiei, cu privire la autoanaliza ta.
daca r fi totusi sa iau in serios raspunsul tau, noi toti oamenii suntem numaistiucat% apa, si totusi nu suntem fictionali.
eu cred ca fictionalul nu este constructul fundamental.
Inmultirea fiintelor la nesfârsit tine de o economie a viului dar si de filozofia textului, fictionalul fiind constructul fundamental.
qsar spune:
Domnule Ovidiu Bufnila,
Si eu (userul qsar, nu moderatorul) ma tot intreb cum un profesionist, consilier de imagine, are el insusi o imagine destul de controversata. Si ma mai intreb care a fost rostul acestui subiect. Concret. Sondaj, experiment, dialog, monolog? Daca ar fi sa iau in calcul raspunsul cu meduza (sau Medussa?) concluzia ar fi ca dumneavoastra nu discutati despre imaginea personala in general si imaginea de sine, ci subiectul pare mai degraba legat de imaginatia despre sine, ceea ce duce totul in zona fictionalului, ca sa folosesc o vorba pe care-am bagat de seama ca tare o mai indragiti.
Q
ovidiu bufnila spune:
Cel mai fascinant consilier de imagine e in fiecare fiinta de la fluturi la fiinte umane! E un timonier de taina.
Inmultirea fiintelor la nesfârsit tine de o economie a viului dar si de filozofia textului, fictionalul fiind constructul fundamental.
conchita spune:
quote:
Originally posted by ovidiu bufnila
Nu este literatura in ce fac
perfect de acord, este mai mult decat evident.
quote:
Una din greselile pe care le-au facut multi navigatori care au postat mesaje in acest topic este: comparatia, sa te compari cu un altul. Imaginea este o aventura la purtator. ar si de filozofia textului, fictionalul fiind constructul fundamental.
paragraful asta arata ca nici consiliere de imagine nu faceti pe topic. pentru ca reperul, singurul, intr-un demers de consiliere este tocmai raportarea ca si concept. oamenii sunt fiinte sociale, imaginea lor nu exista in lipsa Celuilalt. era o vorba, daca Dumnezeu ar fi fost singura entitate a lumii, ar mai fi existat? raspunsul, logic, este 'nu'. asa si cu oamenii. imaginea personala se defineste numai in raport cu ceilalti, exista strict intr-o relatie adica. dar, in numele ospitalitatii pe DC, va zic si eu "despre fluturi, numai de bine".
Authority Zero
georgianab spune:
Multumesc Ovidiu
Crezi ca pozitia asta cu degetele incrucisate transmite o imagine blocanta? Ceva de genul:"Atentie, sunt un interlocutor dificil!"? E o piedica in construirea unui dialog?
Trec de la una la alta fara legatura (poate).
Intr-un viitor oarecum indepartat voi avea de sustinut interviuri pentru angajare.Ce greseli ar fi de evitat pentru a transmite o imagine atractiva pentru un potential angajator?
Daca sunt prea insistenta spune-mi si ma opresc. Dar mi se pare pacat sa nu profit de cunostintele tale acum cat am pus mana pe tine.
ovidiu bufnila spune:
Georgiana,
Eu iti multumesc. Ma pui la grea incercare. Postura ar putea transmite un asemenea mesaj dar ce ne facem daca interlocutorul tau nu vede degetele incrucisate? Trebuie sa ne gandim si la o astfel e posibilitate! Aici intervine o lege interesanta: legea coerentei imaginii. Poti zambi dar degetele sa fie incruciste. In cazul asta mesajul e confuz. Cred ca intreaga fiinta trebuie sa transmita mesajul coerent de deschidere. Aici e mult de vorbit. Un mesaj de deschidere se construieste de la suras la mers, la familiile de cuvinte pe care le folosesti. Zilele acestea in Romania s-a prabusit un om-legenda. Prabusirea s-a datorat unei imagini plina de defecte si unor mesaje anapoda. In sfarsit, nu putem vorbi despre greseli fara sa cunoastem subiectul in cauza. Sigur, sunt indicatii generale pentru interviu dar eu evit sa vorbesc la general. Mi se pare indecent. Sunt carti si sunt o multime de locatii in internet unde pot fi gasite asemenea idei generale. Putem sa stam de vorba in fel si chip, Georgiana. Fara probleme. Repet, nu sunt un guru. Nu sunt mintosul de serviciu al planetei. Uite, cand vorbim dspre imaginea noastra e bine sa luam in calcul cat mai multe elemente de la travaliul mental la vestimentatie, la posturi, la felul nostru de a rade, la temerile noastre, la, felul de a vorbi. Sunt si alte lucruri importante: spatiul de joc, ceilalti, timpul, culorile, etc. Un lucru important: raportarea la ceilalti e extrem de delicata si de periculoasa. A te da dupa oameni e profitabil uneori dar te pune in pericol. Sincer, mie imi plac oamenii puternici. Cea mai haioasa si periculoasa specie sunt nevolnicii care asteapta sa se sfarseasca razboiul si care apoi vin cu cutitasul sa taie gitul tuturor. Din cauza unor astfel de specimene au cazut multe legende. Da, putem vorbi despre imagine in toate directiile.
Multumesc, Georgiana, e o discutie pasionanta.
Ovidiu
quote:
Originally posted by georgianab
Multumesc Ovidiu
Crezi ca pozitia asta cu degetele incrucisate transmite o imagine blocanta? Ceva de genul:"Atentie, sunt un interlocutor dificil!"? E o piedica in construirea unui dialog?
Trec de la una la alta fara legatura (poate).
Intr-un viitor oarecum indepartat voi avea de sustinut interviuri pentru angajare.Ce greseli ar fi de evitat pentru a transmite o imagine atractiva pentru un potential angajator?
Daca sunt prea insistenta spune-mi si ma opresc. Dar mi se pare pacat sa nu profit de cunostintele tale acum cat am pus mana pe tine.
http://community.webshots.com/user/georgianab
sasuke spune:
Domnule Bufnila :
CLauditza "non-conflictuala" ??? Crede-ma ca n'ai vrea sa intri intr-un duel cu draga de ea !
In alta ordine de idei... shi eu cred ca imaginea este extrem de importanta in zilele noastre. Nu-mi place lucrul asta dar ...asta e ! Shi, din pacate, daca jocul vietzii pune mare pretz pe aceasta regula, incerc sa o urmez. Chiar daca, repet, nu-mi place.
Shi daca mai e valabila questia cu votul, eu sunt pentru lasarea in viatza a topicului.
Cu stima,
SaSuKe
ovidiu bufnila spune:
Draga Sasuke,
Ma bucur ca vrei sa contribui la dezvoltarea acestui topic. Multumesc pentru atentionarea legta de Clauditza. Aici nu vorbesc despre duel, despre polemica, despre cearta, despre discutie in contradictoriu, despre dialog insurgent. Conflictul, atunci cand vorbesc despre constructia de imagine, are alte sarcini. Toate speciile de comunicare de mai sus si altele sunt la nivelul superficial. Dupa un sfert de secol de experienta in domeniul imaginii, pot afirma asta. O multime de navigatori, din varii motive, se avanta in aventura imaginii. Numai ca lucrurile sunt extrem de complicate. Foarte complicate. Un foarte bun consilier de imagine stabileste jocul intotdeauna. Indiferent de ce personaje s-ar afla din intamplare sau din vreun motiv anume pe scena teatrului de razboi de imagine. Nimeni altcineva. Nimeni nu stie dinamica unui joc de imagine construit de un bun consilier de imagine. Nimeni nu stie urmatoarea mutare. Pentru ca nu au foarte buni consilieri de imagine, multi oameni politici de pe lumea asta pierd joc dupa joc. Conflictul ar putea fi scenariul secretizat.
Cu toata pretuireaaaa!
quote:
Originally posted by sasuke
Domnule Bufnila :
CLauditza "non-conflictuala" ??? Crede-ma ca n'ai vrea sa intri intr-un duel cu draga de ea !
In alta ordine de idei... shi eu cred ca imaginea este extrem de importanta in zilele noastre. Nu-mi place lucrul asta dar ...asta e ! Shi, din pacate, daca jocul vietzii pune mare pretz pe aceasta regula, incerc sa o urmez. Chiar daca, repet, nu-mi place.
Shi daca mai e valabila questia cu votul, eu sunt pentru lasarea in viatza a topicului.
Cu stima,
SaSuKe