Topic Science Fiction/dezbaterea despre IMAGINE
Raspunsuri - Pagina 10
cl spune:
quote:
Originally posted by ovidiu bufnila
Multumesc CL pentru contributia la acest topic.Doau probleme de imagine gasesc in mesajul tau: o anume raportare la Timp si o atitudine non-conflictuala. Exista cred o legatura in aceast dublet: temporalitate si non-conflictualitate.
Ovidiu Bufnila
consilier de imagine
Inmultirea fiintelor la nesfârsit tine de o economie a viului dar si de filozofia textului, fictionalul fiind constructul fundamental.
Ovidiu, de ce probleme?
Claudia
Andrada spune:
04. Incercati sa combateti idei, nu persoane
Incercati sa combateti idei, nu persoane. In momentul in care un mesaj degaja un atac la persoana - mesajul va fi sters de catre moderatori iar, in fuctie de gravitatea atacului, utilizatorul va fi sanctionat.
05. Nu sunt admise jignirile, insultele, mesajele rasiste sau xenofobe
Nu sunt admise jignirile, insultele, mesajele rasiste sau xenofobe. Adresati-va celorlalti membri cu respect si incercati sa ii ajutati. Lipsa de respect duce la 'exmatricularea' de pe forum si la blocarea vizionarii sale. Desprecopii.com isi rezerva dreptul de a sterge fara explicatie mesajele care nu se incadreaza in zona sa de interes sau care creeza tensiune si dezaprobare in randul comunitatii.
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
cl spune:
quote:
Originally posted by Andrada
04. Incercati sa combateti idei, nu persoane
Incercati sa combateti idei, nu persoane. In momentul in care un mesaj degaja un atac la persoana - mesajul va fi sters de catre moderatori iar, in fuctie de gravitatea atacului, utilizatorul va fi sanctionat.
05. Nu sunt admise jignirile, insultele, mesajele rasiste sau xenofobe
Nu sunt admise jignirile, insultele, mesajele rasiste sau xenofobe. Adresati-va celorlalti membri cu respect si incercati sa ii ajutati. Lipsa de respect duce la 'exmatricularea' de pe forum si la blocarea vizionarii sale. Desprecopii.com isi rezerva dreptul de a sterge fara explicatie mesajele care nu se incadreaza in zona sa de interes sau care creeza tensiune si dezaprobare in randul comunitatii.
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
??????
Cui ii este adresat acest mesaj? Eu am pus o simpla intrebare. Postarea este pusa dupa postarea mea. Ce sa inteleg?
Claudia
ovidiu bufnila spune:
Georgiana, cred ca e vorba de o reactie continua de aparare(defensiva). Degetele incrucisate te inchid intr-un inel de protectie. Ai putea incerca sa folosesti si alte posturi, de exemplu posturi deschise. Incearca sa vezi cum e.
Multumesc pentru incredere.
Ovidiu Bufnila
quote:
Originally posted by georgianab
Draga qsar, postarea de mai sus are legatura cu mine? Sunt cumva adrisantul necunoscut? Sper ca nu. Nu m-am simtit in nici un fel atacata de raspunsul lui Ovidiu. Ci doar interesata. Si cel putin in ceea ce ma priveste, dialogul nu are nimic de a face cu psihanaliza sau psihoterapia on-line. Multumesc lui Dumnezeu pana acum n-am avut nevoie. Ma consider o persoana destul de echilibrata pentru a sustine singura propriile-mi greutati.
Din contra, la subiectul imagine nu cunosc nimic. Dar ma intereseaza. Si nu stii de unde sare iepurele si mai aflu ceva nou si in folosul meu. Am propus o chestie concreta (in speta pe mine) din motive pe care deja le-am enumerat. Oricine e liber sa propuna orice altceva.
Ovidiu, sunt de acord cu axa verticala. Am observat de multe ori diferenta intre cele doua pozitii si schimbarea imensa de imagine. Din pacate in timp a intervenit delasarea si o oarecare obisnuinta. Voi incerca sa corectez. La masa stau cu antebratele sprijinite de masa si cu degetele incrucisate. De ce?
http://community.webshots.com/user/georgianab
Inmultirea fiintelor la nesfârsit tine de o economie a viului dar si de filozofia textului, fictionalul fiind constructul fundamental.
ovidiu bufnila spune:
Draga CL,
Iata: "atata vreme".Nu e o structura folosita intamplator. Cum simti timpul? Ce e timpul pentru tine? Te simti uneori covarsita de timp? De trecerea aparenta a timpului?
Iata: "parerea mea". E ca un steag alb arborat, nonconflictual. Dar trebuie sa afirmam adevarul nostru. Trebuie sa invatam sa construim un conflict tocmai pentru a ajunge la pace, la liniste.
Originally posted by cl
Atata vreme cat sunt persoane interesate de subiect, nu vad de ce ar deranja. Pe cine nu intereseaza, nu se uita. Principalul este sa existe un dialog si nu un monolog. Parerea mea.
Claudia
quote:
Originally posted by clquote:
Multumesc CL pentru contributia la acest topic.Doau probleme de imagine gasesc in mesajul tau: o anume raportare la Timp si o atitudine non-conflictuala. Exista cred o legatura in aceast dublet: temporalitate si non-conflictualitate.
Ovidiu Bufnila
consilier de imagine
Ovidiu, de ce probleme?
Claudia
cl spune:
Ovidiu, m-ai facut sa zambesc .
Cum simt timpul? Ca zboara, ca uneori e prea scurt si nu-mi ajunge! As vrea sa se dilate! Cat despre construirea conflictelor, , atunci cand vreau, sunt maestra . Intodeauna imi spun parerea, chiar daca risc furtuni dupa aceea.
Ovidiu, imi dai voie sa-ti pun cateva intrebari? Tu cum te vezi, care e imaginea ta despre tine? Ce-ti place si ce nu-ti plage la imaginea ta?
Claudia
Adela99 spune:
Aceleasi randuri ai fi putut sa mi le scrii si mie pentru ca si eu ma exprim cam la fel .
Spui “trebuie sa afirmam adevarul nostru” si eu zic ca prin a spune “parerea mea” iti afirmi adevarul, dar nu vrei sa-l impui altora. Tu spui ca expresia “parerea mea” e un steag alb si sunt de acord cu tine, dar mai e ceva: adevarul celui care-si exprima parerea, neautoritar dar hotarat.
Recunosc, ca am folosit uneori expresia “parerea mea” cu semnificatia de steag alb, ca am uneori o teama de conflict care include in primul rand teama de a nu putea argumenta impotriva cuiva mai verbal (care pana la urma trece cu buldozerul peste mine), si recunosc nu cred in Razboi.
Cand ti-e teama de conflicte cauza ar putea fi ori ca exagerezi riscurile pe care ti le asumi intrand in conflict ori minimalizezi efectele negative ale faptului ca taci si nu spui ceea ce gandesti.
In cazul meu, calea de mijloc e ”parerea mea”, m-am pus in garda fata de ”adversar” si totodata am spus ce gandesc.
cl spune:
quote:
Originally posted by Adela99
Aceleasi randuri ai fi putut sa mi le scrii si mie pentru ca si eu ma exprim cam la fel .
Spui “trebuie sa afirmam adevarul nostru” si eu zic ca prin a spune “parerea mea” iti afirmi adevarul, dar nu vrei sa-l impui altora. Tu spui ca expresia “parerea mea” e un steag alb si sunt de acord cu tine, dar mai e ceva: adevarul celui care-si exprima parerea, neautoritar dar hotarat.
Recunosc, ca am folosit uneori expresia “parerea mea” cu semnificatia de steag alb, ca am uneori o teama de conflict care include in primul rand teama de a nu putea argumenta impotriva cuiva mai verbal (care pana la urma trece cu buldozerul peste mine), si recunosc nu cred in Razboi.
Cand ti-e teama de conflicte cauza ar putea fi ori ca exagerezi riscurile pe care ti le asumi intrand in conflict ori minimalizezi efectele negative ale faptului ca taci si nu spui ceea ce gandesti.
In cazul meu, calea de mijloc e ”parerea mea”, m-am pus in garda fata de ”adversar” si totodata am spus ce gandesc.
Adela, . Eu stau mai prost cu exprimarea, deh, sunt inginer. Ai spus foarte clar ceea ce am simtit, cand am postat, mai sus.
Claudia
ovidiu bufnila spune:
Cred ca sunt o meduza fictionala. Spune si tu, draga Claudia, ce imagine despre ea insasi poate avea o meduza fictionala daca ea, meduza, e facuta numai din apa!
Cu toata pretuirea, tuturor,
Ovidiu Bufnila
quote:
Originally posted by cl
Ovidiu, m-ai facut sa zambesc .
Cum simt timpul? Ca zboara, ca uneori e prea scurt si nu-mi ajunge! As vrea sa se dilate! Cat despre construirea conflictelor, , atunci cand vreau, sunt maestra . Intodeauna imi spun parerea, chiar daca risc furtuni dupa aceea.
Ovidiu, imi dai voie sa-ti pun cateva intrebari? Tu cum te vezi, care e imaginea ta despre tine? Ce-ti place si ce nu-ti plage la imaginea ta?
Claudia
cl spune:
quote:
Cred ca sunt o meduza fictionala. Spune si tu, draga Claudia, ce imagine despre ea insasi poate avea o meduza fictionala daca ea, meduza, e facuta numai din apa!
Cu toata pretuirea, tuturor,
Ovidiu Bufnila
Inmultirea fiintelor la nesfârsit tine de o economie a viului dar si de
filozofia textului, fictionalul fiind constructul fundamental.
Tztztztz, incerci sa eviti un raspuns, printr-o alta intrebare. Eu mai astept...poate te vei razgandi...sper eu...
Claudia