SA FIE PEDEPSITI VIOLATORII ....
Raspunsuri - Pagina 5
SimonaR spune:
quote:
Originally posted by casandra
Mihaisiro, inteleg din ceea ce spui tu ca daca fiul tau si-ar viola copilul, adica nepotul tau, ai incerca doar sa il tii departe pe fiul tau de copilul sau? Adica incerci sa iti feresti copilul de pedeapsa dar nu te gandesti la raul pe care l-a facut el copilului sau, nepotelul tau?
Unde a spus Mihiasiro ca nu se gindeste la raul facut nepotelului ? Si cum crezi tu ca s-ar putea repara raul facut ? Condamnind la moarte raufacatorul ? Crezi ca acel copilas ar fi mai fericit sau ar uita pur si simplu ceea ce i s-a intimplat ?
Indiferent de pedeapsa aplicata violatorului, problema e ca nimic, dar nimic in lume nu ar putea repara raul facut.
casandra spune:
Mihaisiro a propus sa ne gandim ca violatorul ar fi propriul copil. Apoi, a spus ca in general violatorul este tatal copilului agresat. A spus ca in situatia data, ar face tot posibilul sa evite contacte intre nepot si fiu dar nu ar merge mai departe, mai ales nu ar dori o pedeapsa publica.
Eu cred ca in situatia in care tatal este violatorul propriului copil, moartea tatalui ar insemna o usurare pentru copilul agresat, care altfel va avea tot timpul spaima ca tatal poate sa iasa din inchisoare si, fiindu-i tata, e mult, mult mai greu sa il tii departe de copil, pe de alta parte copilul poate e inca atasat de el, fiindu-i parinte, deci dragoste, ura, spaima la un loc. Asa, daca stie ca nu mai e deloc, poate ii dispare cel putin spaima copilului, raul oricum nu poate fi indreptat. Si daca raul nu poate fi indreptat, atunci care e solutia, sa lasam vinovatul nepedepsit? Ca chiar daca e inchis, raul e oricum facut.
Daca nu se doreste moartea din mila fata de vinovat, viata in inchisoare poate fi de mii de ori mai cumplita, asa ca unde-i mila?
ane2 spune:
Nu sunt ptr pedeapsa cu moartea ....da sunt ptr inchisoare pe viata...
Mihaisiro pai daca copilul meu ar fi violator ....nu stiu ce as face.. dar cu singuranta nu l-as lasa in libertate.....
Anita si Rachella -17.o1.2004
http://community.webshots.com/user/sugarbabe134
vikinga spune:
Mihiasiro citeste mai bine mesajul meu si ai sa vezi ca nu intilnesti cuvintul moarte sau jertfa, probabil ai fost un pic luata de val...Si ca raspuns la ce ai spus tu e simplu draga mea: nu toti violatorii sunt bonlavi psihic! E vorba de o deviere de la un comportament normal al societatii care trebuie pedepsit. Mult mai aspru! Citeste exemplele date din Elvetia. Consideri ca acel violator care a avut in jur de 8 victime a fost pedepsit indeajuns?Este vorba de o revolta foarte normala a mamelor in fata la astfel de situatii. Asa cum imi stiu famila, asa cum am primit o educatie, asa cum am sa-mi educ copilul, ma pot considera in situatia mai degraba a unei probabile victime. Nu mi se pare ok sa constituim/sa acceptam legi si reguli mai blinde gindindu-ne ca vom putea odata sa omorim sau violam. Legea e la fel pentru oricare dintre noi.Vikinga& bb Aldo http://community.webshots.com/user/vikinga109
lucia_cs spune:
Eu nu sunt de acord cu pedeapsa cu moartea, consider ca singurul care poate decide cu privire la viata unui om este Dumnezeu. In schimb sunt de acord cu inchisoare pe viata intr-un loc in care e sigur ca nu exista cale de evadare.
Mai cred ca moartea nu e chiar atat de rea pentru ei. O data cu moartea se sfarseste suferinta, eu i-as tine in viata si i-as chinui. 
Tatal meu avea o vorba cand auzea astfel de chestii "L-as taia si i-as pune otet si sare pe rana."
PS - ma refer la toti violatorii nu numai a copiilor de 4 ani.
Lucia sotia lui Csaba.
maryam spune:
Aici combat ideea , nu pe tine, asa ca te rog sa ma scuzi daca ai sa intelegi altceva, dar cred ca un parinte este sau trebuie sa fie intr-atat de responsabil incat sa-si creascca copilul normal, sa-i fie prieten, sa-l cunoasca,sa-l protejeze prin educatie de raul indreptat impotriva propriei persoane, dar si sa-l invete ca nu poate face un rau fara a fi aspru pedepsit...cred ca nimeni nu poate privi altfel, din cei ce sunt parinti, decat cu ochii proprii si ai mintii consecintele dezastruoase,incorigibile ale unui traumatism care-l exercita asupra unui copil un astfel de act, o astfel de intamplare.De aceea mi-se pare ca ideea asta cu reabilitarea nu are rezolvare, pentru ca trebuie sa tratezi cauza nu efectul. Si chiar daca el, acel ce abuzeaza astfel de un copli va deveni orice, un exemplu demn de urmat, daca va fi exemplar, la ce bun?Ce va castiga societatea?Si ce va pierd3e?Eu ma uit in ochii copiilor mei, ma uit in ochii tuturor copiilor, nu exista nimic mai pur si mai bland decat privirea lor...cum poate cineva sa spulbere vise, sa distruga inimi, vieti si sa fie incarcerat, apoi eliberat?Nu-i nici o pedeapsa prea blanda si chiar daca uneoriin tarile de care ai pomenit, se intampla lucruri care par, sau sunt inapoiate, nu se intampla astfel de atrocitati.
Si desi sunt musulmanca, nu sunt de acord asa cum ar putea parea cu nici un fel de violenta, cu razboaie, cu atacuri, atentate, etc...dar nivelul la care s-a ajuns, violenta impotriva copiilor, a femeilor si mai ales lipsa unui sistem judiciar solid de aparare a acestora cred ca e inuman...asa cum cred ca intr-un fel, este o intoarcere, o ivolutie la vremuri in care copiii si femeile erau folositi, molestati, violati, fara ca cineva sa fie tras la raspundere.Imi pare rau, dar asta nu e o dezvoltare si desi poate ca toti dorim o lume mai curata, mai buna, uneori raul trebuie ras, smuls din radacina...quote]Originally posted by mihiasiro
Imi permit sa imi spun parerea desi s-ar putea sa fie un risc prea mare.Cum se spune pe acest forum ? nu dati cu rosii ?
La fel ca xenocid (daca am retinut bine sensul mesajului sau), nu sint dintre cei care sa strige : sa li se taie nu stiu ce, sa fie omoriti, sa fie dusi in piata publica (cred ca trebuia sa fi depasit metode din evul mediu practicate recent doar prin tari ca Irak, Afganistan sau - pedeapsa cu moartea - in USA, unde si inocenti sint condamnati, deci sistemul nu e infailibil).
Cei care ati scris la acest subiect imi dati impresia ca priviti lucrurile din pdv-ul parintilor de copii. Pentru ca asta sinteti in prezent.
Imi permit sa va intreb :
ce solutie (din cele date de voi) ar trebui retinuta pentru acel violator care ar fi el insusi propriul vostru copil ?
(ai vostri sint mici, dar imaginati-va ca peste 15 - 20 de ani il puteti vedea in presa sau la TV ca acuzat si nu ca abuzat)
Ati avea aceeasi certitudine ca el face deliberat acest act, ca are discernamint in momentul in care violeaza un copil ?
Nu v-ati dori macar pentru o clipa ca cineva sa aiba un minim de ratiune sau compasiune si sa ii acorde sprijin intr-un centru de psihiatrie ?
Pedeapsa putind fi inchisoare (de 10 sau 20 sau nu stiu citi ani) dar insotita de tratament medical ?
Ati fi la fel de vehemente in a reclama moartea lui cu orice pret si prin orice metode care de care mai salbatice ?
Nu caut nici un fel de scuze violatorilor pentru ca e un gest abominabil, nu fac parte din categoria lor nici a pedofililor (ca sa mi se raspunda ca mi-as "apara corporatia").
Pur si simplu incerc sa privesc lucrurile dincolo de mica mea existenta, extrapolind la nivel de societate.
If you want to win you have to learn to be a master of the game.
[/quote]
"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam
palmyrah2002 spune:
Pot sa spun ca sint o persoana care tolereaza multe lucruri in viata,dar ...pe acesti monstri ,nu pot sa-i tolerez.Da,le spun monstri pentru ca nu pot fi numiti oameni.
Asa am gindit inainte de a deveni mama si asa voi gindi mereu,iar pedeapsa publica mi se pare meritata,pentru ca o data un exemplu dat sint convinsa ca aceste nenorociri vor fi pe cale de disparitie.
Mihiasiro,respect parerea ta si consider ca in multe privinte ai dreptate,dar spune-mi sufletul unui copil,cine il mai trateaza?
Mai poate fi SALVAT?Crezi ca va reusi vreodata sa treaca peste aceasta trauma?Eu nu cred.
Un copil care este abuzat,va ajunge sa faca acelasi lucru.
Cristina
frunzaverde2 spune:
quote:
Originally posted by casandra
Mihaisiro, inteleg din ceea ce spui tu ca daca fiul tau si-ar viola copilul, adica nepotul tau, ai incerca doar sa il tii departe pe fiul tau de copilul sau? Adica incerci sa iti feresti copilul de pedeapsa dar nu te gandesti la raul pe care l-a facut el copilului sau, nepotelul tau?
Nu ai inteles bine.
Spuneam "daca violatorul ar fi tatal copilului", deci partenerul meu.
In acest caz as evita orice contact intre ei (pina cind ? depinde de circumstantele ulterioare). Nu am spus ca l-as feri de pedeapsa, am spus ca nu as cere moartea lui ci doar inchisoare pentru citiva (zeci de) ani + ajutor terapeutic in psihiatrie.
Reciteste mesajul meu anterior.
Pun accentul pe terapie pentru ca altfel mi se pare o serie fara sfirsit : omul face un lucru rau, il omori. Dupa el vine un altul, il omori si pe ala.
Se rezolva doar efectul nu si cauza problemei.
Oamenii nu sint ca ciorapii, daca i-ai rupt ii arunci si ii inlocuiesti cu altii.
(pina si la ciorapi, unii ii remaiaza ! indiferent din ce considerente)
frunzaverde2 spune:
quote:
Originally posted by ane2
Nu sunt ptr pedeapsa cu moartea ....da sunt ptr inchisoare pe viata...
Mihaisiro pai daca copilul meu ar fi violator ....nu stiu ce as face.. dar cu singuranta nu l-as lasa in libertate.....
Anita si Rachella -17.o1.2004
http://community.webshots.com/user/sugarbabe134
Nici eu nu am spus sa stea in libertate.
Dar sint pentru principiul luarii lui sub supraveghere in psihiatrie, si asta se poate face chiar daca el e in inchisoare.
frunzaverde2 spune:
quote:
Originally posted by vikinga
Mihiasiro citeste mai bine mesajul meu si ai sa vezi ca nu intilnesti cuvintul moarte sau jertfa
mea culpa !
mi-am dat seama dupa ce am trimis mesajul ca de fapt altcineva spusese ca ar prefera sa moara si ea odata cu propriul copil