SA FIE PEDEPSITI VIOLATORII ....

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Asha este, e mult prea putzin, iar fetitele intre timp sunt femei in toata firea. Cea care a povestit are deja 24 de ani, e mamica acum si nepotzica ei ar fi trebuit sa mearga in clasa aceluiashi invatzator. Si s-a gandit: daca patzeste ca si mine? Si a spus totul. Si s-a vazut ca nu era singura.
Da, din pacate legea in Elvetia e mult prea blanda cu indivizii astia. Si nimeni nu protesteaza, pentru ca asa-s obisnuiti! A mai fost un caz cu un calugar care a violat nu stiu cati baieti si tot asha, pana in 3 ani si a fost excomunicat- sau cum se spune, de la biserica.

Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frunzaverde2 spune:

Imi permit sa imi spun parerea desi s-ar putea sa fie un risc prea mare.Cum se spune pe acest forum ? nu dati cu rosii ?

La fel ca xenocid (daca am retinut bine sensul mesajului sau), nu sint dintre cei care sa strige : sa li se taie nu stiu ce, sa fie omoriti, sa fie dusi in piata publica (cred ca trebuia sa fi depasit metode din evul mediu practicate recent doar prin tari ca Irak, Afganistan sau - pedeapsa cu moartea - in USA, unde si inocenti sint condamnati, deci sistemul nu e infailibil).

Cei care ati scris la acest subiect imi dati impresia ca priviti lucrurile din pdv-ul parintilor de copii. Pentru ca asta sinteti in prezent.

Imi permit sa va intreb :
ce solutie (din cele date de voi) ar trebui retinuta pentru acel violator care ar fi el insusi propriul vostru copil ?
(ai vostri sint mici, dar imaginati-va ca peste 15 - 20 de ani il puteti vedea in presa sau la TV ca acuzat si nu ca abuzat)

Ati avea aceeasi certitudine ca el face deliberat acest act, ca are discernamint in momentul in care violeaza un copil ?
Nu v-ati dori macar pentru o clipa ca cineva sa aiba un minim de ratiune sau compasiune si sa ii acorde sprijin intr-un centru de psihiatrie ?
Pedeapsa putind fi inchisoare (de 10 sau 20 sau nu stiu citi ani) dar insotita de tratament medical ?
Ati fi la fel de vehemente in a reclama moartea lui cu orice pret si prin orice metode care de care mai salbatice ?

Nu caut nici un fel de scuze violatorilor pentru ca e un gest abominabil, nu fac parte din categoria lor nici a pedofililor (ca sa mi se raspunda ca mi-as "apara corporatia").
Pur si simplu incerc sa privesc lucrurile dincolo de mica mea existenta, extrapolind la nivel de societate.

If you want to win you have to learn to be a master of the game.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Mihiasiro lasa-ne pe noi in mica noastra existenta fara sa facem nu stiu ce extrapolari....Daca copilul meu ar da (Doamne fereste !!!) semne de o boala psihica cred ca s-ar vedea lucrul asat inca de copil sau adolescent, nu cred ca un astfel de bonlav psihic e absolut normal si integrat in societate pina la 30 de ani si apoi hop face minunea. Deci daca ar da semne de boala mintala mai mult ca sigur as lua masuri din timp, ar merge la doctor, ar lua medicatie, ar fi supravegheat. Eu ma indoiesc ca in TOATE cazurile este vorba de boala psihica scuzabila..... E vorba de educatie si e mai ales vorba de RAUL din el ca om. Acel rau trebuie pedepsit usturator. Agresiunea de orice fel asupra unor copii nevinovati trebuie pedepsita mult mai rau! Nu e scuzabila, nu trebuie iertata usor!Asta e parerea mea!Vikinga& bb Aldo http://community.webshots.com/user/vikinga109

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Mihaisiro, ar fi groaznic sa se intample ce spui tu, mi-e greu sa imi imaginez, dar ar insemna ca in sufletul si mintea lui ar fi atata confuzie ca moartea ar fi o eliberare, cred ca m-as ruga pentru el sa aiba o moarte usoara si sa mor si eu odata cu el. La ce-ar mai fi buna viata dupa asa ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenutza spune:

quote:
Originally posted by mihiasiro

Nu v-ati dori macar pentru o clipa ca cineva sa aiba un minim de ratiune sau compasiune si sa ii acorde sprijin intr-un centru de psihiatrie ?

Nu, nu mi-as dori.....nici o pedeapsa nu este suficienta pentru cumplita rana pe care o lasi unui suflet inocent.....
Nu vreau sa ma gandesc ca copilul meu ar fi stare de asa ceva...vreau sa cred ca ii ai asa cum ii cresti.

Carmen si bb Maya Alexia

Mergi la inceput

vikinga

semnele de "boala mintala" nu stiu cum le poti detecta cind e vorba de o deviatie de comportament sexual. Asta poate fi detectat eventual de partenera lui, nu cred ca un parinte ajunge sa cunoasca intimitatea relatiilor copiilor sai.

Violatorul de copii e uneori propriul tata al copilului.
Daca mi s-ar intimpla acest lucru as face orice ca sa evit pe viitor vreun contact intre el si copil dar nu cred ca as merge pina la a cere moartea si mai ales in conditii ce se vor a fi exemple publice.

Dar la cite cazuri ne-au fost prezentate de-a lungul timpului, cum de partenerele nu au detectat nimic, ba chiar au construit o viata sociala, o viata de familie cu acesti "montri" (cum ii numesc unii dintre forumistii care si-au exprimat parerea)??? Chiar crezi ca sint atit de "vizibile" semnele ?
Cum de nici unul din parintii acestor violatori nu a identificat niciodata nimic din ceea ce numesti tu o "boala mintala" si crezi ca daca ti s-ar intimpla tie ai fi prima care sa reusesti si in plus te-ai mai si jertfi eroic ? (ironie pentru ironie !)

cit priveste violatorii in serie, primii care ar fi putut da un semnal de alerta sint victimele, si totusi de cele mai multe ori nu o fac, sau o fac abia dupa multi ani. Nu numai ca sint semne, violatorul a trecut la fapte, cineva o stie si totusi...
Nu, nu acuz victimele de tacere pentru ca stiu ce inseamna sa intri intr-un mutism total din cauza unui eveniment traumatizant. Dar mi se pare prea simplist rationamentul tau.

E normal sa ne revoltam dar scopul acestui subiect era doar sa auda pareri unanime de genul "moarte violatorilor" ?
Era de asteptat ca asta sa vie opinia majoritara.

Dar mai mult decit un ton zeflemitor, VIkinga, mi se par mai interesante opiniile care ies din acest tipar. Si inca nu am intilnit.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by carmenutza

quote:
Originally posted by mihiasiro

Nu, nu mi-as dori.....nici o pedeapsa nu este suficienta pentru cumplita rana pe care o lasi unui suflet inocent.....
Nu vreau sa ma gandesc ca copilul meu ar fi stare de asa ceva...vreau sa cred ca ii ai asa cum ii cresti.

Carmen si bb Maya Alexia

Intrebarea pe care am pus-o nu se referea la violatori in general (situatie in care sint de acord cu opinia pe care o exprimi) ci la cazul concret in care violatorul ar fi copilul tau.
C
e inteleg din mesajul tau e ca esti convinsa ca fiul tau nu va face asa ceva pentru ca tu vei sti cum sa il cresti.
Nimic nu e garantat in viata !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Mihaisiro, inteleg din ceea ce spui tu ca daca fiul tau si-ar viola copilul, adica nepotul tau, ai incerca doar sa il tii departe pe fiul tau de copilul sau? Adica incerci sa iti feresti copilul de pedeapsa dar nu te gandesti la raul pe care l-a facut el copilului sau, nepotelul tau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

Cred ca sunteti toate de acord cu mine ca un astfel de invid este dexazat psihic. Un om normal la cap nu poate comite asa ceva...
Nu demult, am stat de vorba cu un psihiatru pentru copii de la Ghe. Marinescu, care propunea pentru aceasta problema urmatoarea solutie: inchiderea lor si, pe perioada detentiei, injectarea unor substante (am uitat denumirea lor) care sa le reprime definitiv instinctele sexuale.
A propus solutia autoritatilor competente.
Stiti ce raspuns a primit?!"Cei cu drepturile omului vor sari de fund in sus ca li se ia pedogililor dreptul la o viata sexuala"
NO COMMENT.

PS. Moartea nu e o solutie. Oricare ar fi problema. Daca ne gindim mai bine, nu e nici macar o pedeapsa pentru ei... Aceasta este opinia mea de mama si nu de moderator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Acesti infractori merita pedepse mult mai aspre decat cele prevazute de Codul penal.Insa eu nu i-as putea condamna la moarte! Eu sunt impotriva pedepsei cu moartea indiferent de gravitatea infractiunii comise.Nu ma vad in pielea unui judecator obligat sa dea o asemenea sentinta!Intr-o asemenea situatie nu m-as simti cu nimic mai buna decat infractorul condamnat de mine si de lege!Nu cred ca avem dreptul noi, oamenii sa luam viata cuiva.Si-apoi exista pedepse mai grele decat condamnarea la moarte.

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput