Portretul tanarului tatic roman
Raspunsuri - Pagina 4
dede spune:
Test Cartofu' de pamant , care este 
numai pentru barbati (si femei)
sursa neprecizata - orice asemanare cu realitatea exista, care este
raspundeti sincer, notati-va raspunsurile pe o foaie de hartie:
1. Unde a fost conceput copilul dv.?
a) in pat
b) in baie
c) in picioare
d) nu stiu, nu eram acasa
2. Cum ati aflat ca sotia dv. e insarcinata?
a) in pat, de la televizor
b) in pat, de la sotie
c) la spital, inainte de nastere, de la doctor
d) la spital, dupa nastere, de la moasa
3. Cum ati reactionat cand ati aflat sexul copilului?
a) v-ati ridicat de pe canapea
b) v-ati asezat pe canapea
c) ati inchis receptorul
d) ati iesit la o bere
d1)singur
d2)impreuna cu prietenii
d3)impreuna cu sotia
4. Cine a ajutat-o pe sotia dv. sa se incheie la sireturi in ultimele luni de sarcina?
a) eu, daca ajungea pana la fotoliu
b) mama
c) soacra-mea
d) nu era cazul, n-a mai iesit din casa
e) nu stiu, plecam primul de acasa
5. Cine a dus-o la spital pe sotia dv. ?
a) eu - a avut noroc ca dadusem canapeaua la reparat
b) eu - m-a pandit cand ieseam in oras
c) cu taxiu
c1) singura
c11) i-am dat bani
c12) si-a platit singura
6. Unde erati cand s-a nascut copilul dv.?
a) in pat
b) pe holul spitalului, gasisem niste canapele confortabile
c) in sala de nasteri, pe capra alaturata
d) in delegatie
7. Cand l-ati vazut prima data pe copilul dv.?
a) cand mi l-au asezat pe canapea
b) cand a inceput sa urle
c) cand a inceput sa miroasa-n casa
8. Ati asistat vreodata la alaptarea copilului?
a) da, din fotoliu
b) da, la televizor
c) nu este cazul
9. Ati incalzit vreodata laptele copilului?
a) nu, nu am fotoliu in bucatarie
b) da, am fotoliu in bucatarie
10. Ati schimbat vreodata copilul de pampers?
a) nu, nu am fotoliu nici in baie
b) da, numai de pipi
c) da, numai de kk tare
d) ce-i ala pampers?
11. Care este primul lucru pe care-l faceti cand va-ntoarceti de la serviciu?
a) ma arunc in fotoliu
b) ma arunc in fotoliu si-i cer lu' nevasta-mea o bere
c) ma arunc in fotoliu si-i cer copilului o bere
12. Care este ultimul lucru pe care-l faceti inainte de a adormi?
a) ma mut de pe canapea in pat
b) ma mut din fotoliu pe canapea
c) mai beau o bere
13. Puteti spune repede, care este ziua de nastere a copilului dv.?
a) nu, o am scrijelita pe noptiera
b) da, in aceeasi zi s-a jucat Brazilia-Franta 0-3
Puteti arunca foaia cu raspunsurile
Rezultate:
peste 1000 de puncte - sunteti cartoful ideal, ati schimbat deja 3 canapele iar cea actuala are deja 5 arcuri rupte si urme de bere, sunteti la a 8-a telecomanda si aveti burta.
Va doriti de ziua dv. un mini-frigider.
intre 741 si 1000 de puncte - nu orice cartof ajunge chips - mai aveti de lucru la cateva aspecte, cum ar fi imunizarea la mirosurile pampersilor si reglarea auditiva pe frecventa tv-ului. Aveti un inceput de burta si ochelari. Va doriti de ziua dv. o lada de bere.
intre 121 si 740 de puncte - in dv. exista o lupta interioara intre datorie si dorinta. Aceasta dilema va perturba viata de zi cu zi si va face sa pierdeti emisiunile preferate, sa dati lapticul in foc si sa uitati pampersii cu kk sub pat. Aveti chelie si sunteti foarte slab. Va doriti de ziua dv. sa plecati de acasa.
intre 0 si 120 de puncte - sunteti taticul ideal - castigati mai putin decat sotia, e posibil chiar sa fii intrat in concediu de ingrijre a copilului, faceti cumparaturi, gatiti, spalati, calcati si nu va uitati la tv. Aveti parul lung si ingrijit si sunteti atent la silueta. Va doriti de ziua dv. sa mai faceti un copil.
sub 0 puncte - sunteti mamica ideala, ba chiar aveti grija si de copiii vecinilor, plus 2-3 catei din fata blocului. Nu aveti televizor, nici canapea sau fotoliu si nu ati mancat niciodata derivate din cartofi. Aveti un ten perfect, va epilati in fiecare zi si casa e plina de oglinzi. Va doriti de ziua dv. o operatie de schimbare de sex.
Solanum tuberosum
tata lu Toma spune:
Haordeu !
Ho sa-mi fac testu' cand hoi fi mai treaz mancatas.
Acu's dupa fo zece beri si habea mai vaz
hic
iileana spune:
Dede, tinere tatic roman, ![]()
, io zic ca ai salvat subektu'...
P.S. Da' tie cit ti-a iesit la test?
desprecopii spune:
da asta am asteptat si eu. o discutie destinsa si nu scuze sau renegari.si mai ales plina de umor.
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
Adela spune:
quote:
Originally posted by dede
Test Cartofu' de pamant , care este
numai pentru barbati (si femei)
sursa neprecizata - orice asemanare cu realitatea exista, care este
raspundeti sincer, notati-va raspunsurile pe o foaie de hartie:
1. Unde a fost conceput copilul dv.?
a) in pat
b) in baie
c) in picioare
d) nu stiu, nu eram acasa
2. Cum ati aflat ca sotia dv. e insarcinata?
a) in pat, de la televizor
b) in pat, de la sotie
c) la spital, inainte de nastere, de la doctor
d) la spital, dupa nastere, de la moasa
3. Cum ati reactionat cand ati aflat sexul copilului?
a) v-ati ridicat de pe canapea
b) v-ati asezat pe canapea
c) ati inchis receptorul
d) ati iesit la o bere
d1)singur
d2)impreuna cu prietenii
d3)impreuna cu sotia
4. Cine a ajutat-o pe sotia dv. sa se incheie la sireturi in ultimele luni de sarcina?
a) eu, daca ajungea pana la fotoliu
b) mama
c) soacra-mea
d) nu era cazul, n-a mai iesit din casa
e) nu stiu, plecam primul de acasa
5. Cine a dus-o la spital pe sotia dv. ?
a) eu - a avut noroc ca dadusem canapeaua la reparat
b) eu - m-a pandit cand ieseam in oras
c) cu taxiu
c1) singura
c11) i-am dat bani
c12) si-a platit singura
6. Unde erati cand s-a nascut copilul dv.?
a) in pat
b) pe holul spitalului, gasisem niste canapele confortabile
c) in sala de nasteri, pe capra alaturata
d) in delegatie
7. Cand l-ati vazut prima data pe copilul dv.?
a) cand mi l-au asezat pe canapea
b) cand a inceput sa urle
c) cand a inceput sa miroasa-n casa
8. Ati asistat vreodata la alaptarea copilului?
a) da, din fotoliu
b) da, la televizor
c) nu este cazul
9. Ati incalzit vreodata laptele copilului?
a) nu, nu am fotoliu in bucatarie
b) da, am fotoliu in bucatarie
10. Ati schimbat vreodata copilul de pampers?
a) nu, nu am fotoliu nici in baie
b) da, numai de pipi
c) da, numai de kk tare
d) ce-i ala pampers?
11. Care este primul lucru pe care-l faceti cand va-ntoarceti de la serviciu?
a) ma arunc in fotoliu
b) ma arunc in fotoliu si-i cer lu' nevasta-mea o bere
c) ma arunc in fotoliu si-i cer copilului o bere
12. Care este ultimul lucru pe care-l faceti inainte de a adormi?
a) ma mut de pe canapea in pat
b) ma mut din fotoliu pe canapea
c) mai beau o bere
13. Puteti spune repede, care este ziua de nastere a copilului dv.?
a) nu, o am scrijelita pe noptiera
b) da, in aceeasi zi s-a jucat Brazilia-Franta 0-3
Puteti arunca foaia cu raspunsurile
Rezultate:
peste 1000 de puncte - sunteti cartoful ideal, ati schimbat deja 3 canapele iar cea actuala are deja 5 arcuri rupte si urme de bere, sunteti la a 8-a telecomanda si aveti burta.
Va doriti de ziua dv. un mini-frigider.
intre 741 si 1000 de puncte - nu orice cartof ajunge chips - mai aveti de lucru la cateva aspecte, cum ar fi imunizarea la mirosurile pampersilor si reglarea auditiva pe frecventa tv-ului. Aveti un inceput de burta si ochelari. Va doriti de ziua dv. o lada de bere.
intre 121 si 740 de puncte - in dv. exista o lupta interioara intre datorie si dorinta. Aceasta dilema va perturba viata de zi cu zi si va face sa pierdeti emisiunile preferate, sa dati lapticul in foc si sa uitati pampersii cu kk sub pat. Aveti chelie si sunteti foarte slab. Va doriti de ziua dv. sa plecati de acasa.
intre 0 si 120 de puncte - sunteti taticul ideal - castigati mai putin decat sotia, e posibil chiar sa fii intrat in concediu de ingrijre a copilului, faceti cumparaturi, gatiti, spalati, calcati si nu va uitati la tv. Aveti parul lung si ingrijit si sunteti atent la silueta. Va doriti de ziua dv. sa mai faceti un copil.
sub 0 puncte - sunteti mamica ideala, ba chiar aveti grija si de copiii vecinilor, plus 2-3 catei din fata blocului. Nu aveti televizor, nici canapea sau fotoliu si nu ati mancat niciodata derivate din cartofi. Aveti un ten perfect, va epilati in fiecare zi si casa e plina de oglinzi. Va doriti de ziua dv. o operatie de schimbare de sex.
Solanum tuberosum
zi-le de_de, zi-le, zi-le!
suuuuper testu`!
~~Adela &
Julia
descintec spune:
un fragment dintr-un interviu - publicat in revista Cultura din saptamana asta - cu Chiara si Catalin, el roman din Pascani, ea englezo-belgianca :)(nascuta in Anglia, crescuta in Belgia). "O poveste departe de orice cliseu vanturat de mass-media sau din filmele de duzina."
Chiara a ajuns in Ro in 1998, cu un ajutor umanitar. Pe Catalin l-a cunoscut cand s-a reintors aici, in 2000, anul in care terminase liceul. Poveste de dragoste, incearca sa plece amandoi la o universitate din Anglia, nu reusesc. In octombrie 2002 fata obtine transferul de la o universitate din Londra la una din Iasi, in decembrie 2002 sunt casatoriti. Primele trei luni, un calvar, au fost crescuti atat de diferit.
Chiara povesteste:
"Acum e bine, dar in primele trei luni am plans in fiecare zi. Aveam obiceiuri foarte diferite...Eu am fost crescuta foarte punctuala si responsabila. Cand plecam din casa trebuia sa spun mamei: <<mama, eu ma duc acum in x loc si ma intorc la ora y>>, dar nu sa-i spun acum ca voi pleca peste o ora... cum ii spuneam trebuia sa si ies. Cand intram trebuia sa o anunt ca m-am intors. Intarzierile nu erau admise. Catalin pleca, de exemplu, la fotbal cu baietii. Cand vii? il intrebam eu. Nu stiu, zicea el. Cum sa nu stii?...Sau zicea ca vine la sapte si venea la zece sau la unspe. Si asta fara sa ii para rau, sa-si ceara scuze sau sa se simta vinovat. Iar eu, la sapte fara cinci aveam masa gata, frumos aranjata, cu mancarea calda. Il asteptam pana se racea mancarea si apoi o bagam in frigider. El venea vesel, ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. Nu puteam intelege deloc ce se petrece. Doar daca imi spunea dinainte ca se intoarece la zece nu ar fi fost nici o problema."
Chiara povesteste calma, cu naturalete, fara ranchiura. Vocea degaja un sentiment de maturitate si echilibru.
"Am fost crescuti diferit, simte Catalin nevoia sa intervina. Noi am fost cinci frati, tata era mereu la munca, mama nu-si vedea capul de treburi. Am crescut foarte liberi. Nu prea am fost invatati sa dam socoteala cuiva, cel putin in privinta plecarilor si venirilor. Spuneam Pa! si plecam."
"El poate se purta normal pentru aici, dar eu nu-mi dadeam seama si plangeam. Apoi nu puteam intelege cum poate dormi la pranz. Eu n-am dormit niciodata la pranz, nici cand eram mica. Mi se parea caraghios ca ditamai galiganu sa faca nani ca un bebelus. Nu termina ce treaba are de facut, ca se si intindea pentru odihna."
"Dar nici ca Chiara nu se poate. Ea nu sta degeaba. Sa stai pur si simplu. Sa stai cu mainile sub cap si sa te uiti in tavan. Ea nu poate sa faca asta."
"Nu, ce-i drept nu pot. Aaaa, sa nu uit. Nu pricepeam deloc cum poate manca intre mese. De cate ori intra in bucatarie mai baga ceva in gura. Ma simteam prost, ca si cum nu i-as fi dat destul amancare. In plus, manca singur. Or, masa e pentru noi unul din cele mai bune prilejuri de a fi impreuna. La noi e cu totul altfel. Mesele sunt la ore fixe si, de regula, se iau cu toata familia. Nu toata ziua buna ziua catrobai prin frigider. La 7.30 e micul dejun, la 10 o ciocolata sau un biscuit cu o cana, doua de ceai (un singur biscuit daca e mare, doi daca sunt mai mici; doar ceaiul e la discretie), la amiaza se manca pe la doispe jumate-unu, la ora patru mai iei un biscuite cu o cana de ceai, iar la cinci jumatate-sase se ia cina."
"Acum s-a mai reglat asta, mai spre.. romaneste", zambeste mucalit Catalin.
"Pai da, chiar daca nu e sanatos, vin si eu sa mananc cu el intre mese, macar sa fim impreuna...Sau alta chestie care ma innebuneste: nici nu termina farfuria de paste si vrea altceva de mancare. Se plictiseste de aceeasi mancare in timp ce o mananca."
"S-o luam pe rand, spune Catalin. Asa cum am spus, eram multi copii. Cum facea mama o oala de bors, cum se termina. Mancam pe apucate si ne tinea putin. Peste o ora doua, ne era foame din nou. Dadeam o raita pe a bucatarie si arestam tot ce gaseam. Pe de alta parte, neajungand aceeasi mancare pentru toata lumea, se manca foarte divers. Mereu se incropea ceva pentru a satura pe toata lumea."
"Partea buna e ca, ajutand la bucatarie, Catalin a invatat sa gateasca. Face mancare delicioasa. Chiar si prajituri. Eu, acasa in Belgia, nu am invatat sa gatesc. Nici mama nu ma incuraja. Mereu imi spunea: stii sa citesti? atunci stii sa gatesti. Adica dupa cartea de bucate. Dar numai dupa cele englezesti, unde ti se poate recomanda sa adaugi treizeci si patru de grame de faina si sa dai focul la saizeci si doua de grade. O carte romaneasca iti spune sa adaugi faina cat cupinde, la un foc potrivit. Daca nu stii sa gatesti habar nu ai ce sa faci."
La treburile casei acum se inteleg. Doar cu punctualitatea e mai greu pentru Catalin. Totusi, ce a fermecat-o la el?
"Vorbea incontinuu. Aflasem totul despre familia si prietenii lui. Mai inainte avusesem un prieten care era taciturn si ma enerva la culme. Trebuia sa ii smulg cuvintele cu forta."
D.
descintec spune:
farmecul barbatilor romani
..trebuie sa recunoasteti ca-l au..
Ce fel de tatic ar fi devenit Catalin casatorit fiind cu o romanca fata de Catalin casatorit cu Chiara? Mie mi se par destul de evidente diferentele. Imi plac la nebunie copiii din interviu. Catalin e ceea ce suntem noi, un copil fermecator, inteligent, sensibil, crescut in vremuri nefiresti, anormale. In Chiara se vede linistea unei societati asezate, in care exista loc pentru ordine si responsabilitate. Oameni care au avut timp sa isi creasca copiii, oameni care nu au avut timp sa-si creasca copiii.
D.
tina75 spune:
Buna dimineata oameni buni,
Saptamana asta am citit o carte foarte interesanta: Barbara & Allan Pease " De ce barbatii nu asculta si femeile parcheaza masina prost", pe engleza a iesit sub titlul "Why Men Don't Listen & Women Can't Read Maps"....
O carte foarte buna, am aflat multe lucruri despre conditionarea biologica a ambelor sexuri. Un barbat normal nu poate si nu intelege sa schimbe scutecele, fetelor, este absolut normal, este rezultatul evolutiei, barbatii au fost la vanatoare si au facut rost de mancare, femeile au ramas acasa si au crescut copii, asta este viata!
Iar daca mai sunt barbati care fac chestii femeiesti, numai pentru ca in burtica la mama nu au primit destul testosteron la 6-8 saptamani dupa conceptie, a ajuns sa-i faca genitaliile dar creierul este partial feminin (nu ma bateti, barbati, dar este dovedita teza). Iar femeile care fac cariera, sau inginere, sau lucreaza in alte meserii "masculine" au un pic de testosteron, dar nu a ajuns sa devine si sexual barbati....
Serios, e o carte minunata, cititi-o, noi (si barbatu-miu) ne-am recunoscut in ea!
Numai bine, Tina
P.S. Si cea mai buna stire din carte, in caz ca nu stiti inca: la inceput a fost EVA, nu Adam
Pana la 6-8 saptamani dupa conceptie sunt toti bebelusii fetite, de abia dupa aceea (si numai daca exista testosteron) suficient se fac baieti 
Tina cu Lukas & Alexander(20.01.2003)
Tempora mutantur nos et mutamur in illis.

Dede