Portretul tanarului tatic roman

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

tati lui Toma , moderatorii sunt normale cu dreptul la opinii. Mi-am spus parerea aici ca si Marina si nu tb sa fie nimeni de acord cu ea sau daca e agreata este pt ca alta persoana e de aceiasi parere cu mine nu pt ca se uita ca langa nume scrie moderator.

Vis a vis de subiect e drept ca Mirela a pus problema dintr-un singur punct de vedere. Poti sa-l combati sau sa fii de acord si gata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

OK !
Iata atunci raspunsurile mele (for the record) !

Despre mine :
Implicat - DA
Macho - NU
Tandru - cred ca DA
Gelos - cred ca NU
Pasional - cred ca DA
Posesiv - cred ca NU
Familist - DA
Lenes - DA

Despre unii tineri tatici romani neimplicati :
- cred ca stiu toti sa schimbe scutece dar ori nu vor, ori le e frica sa umble cu un copil mic,ori nu au timp,ori nu sunt lasati de catre "expertele in cresterea copilului" consoarta/mama/soacra/matusa.
Si cand spun ca stiu sa schimbe scutece ma refer aici de fapt la toate activitatile legate de cresterea unui copil (mai putin alaptatul la san, evident)

Prima intrebare pentru TEST cred ca ar trebui sa fie :
Ati vrut sa fiti TATIC ? Sau de fapt (avind in vedere ca o sa raspunda la test doamnele noastre) " Sotul dvs. a vrut sa fie TATIC ?"
Si ca variante de raspuns :
- el a insistat sa facem un copil
- am discutat si am hotarat impreuna sa facem un copil
- l-am anuntat ca sunt gravida si s-a bucurat
- l-am anuntat ca sunt gravida si in fine a acceptat sa-l nasc
- l-am anuntat ca sunt gravida, al nu a vrut dar e tot l-am facut

vlad
ps. Off the record : eu am schimbat scutece (la propriu) pana intr-o zi (avusesem eu o indigestie/ceva probleme cu bila) cand am simtit ca mor din cauza mirosului emanat de un scaun maiestuos de a lu'Toma. Dupa aceea le-a schimbat doar mama-sa. Nici acum nu ma omor sa-l sterg la fund si sa arunc oala !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

L-am intrebat si eu pe tati al nostru care e el dintre cei enumerati?
Stiti ce mi-a raspuns?
"eu sunt toti la un loc"
" si cartofu?"
"citeodata, da".
Il pupam pe tati chiar daca nu a schimbat niciodata pampersi.
Nadina si Carina-mandarina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

De la inceput as vrea sa spun ca s-ar putea aplica si altor popoare, si la ei sunt asemenea specimene.

Super subiect...precizez ca nu este cazul meu, sotul fiind olandez...dar:

1.tatal meu: exemplu tipic de tata trait in epoca comunista, mama-eroina, trei copii, ea calca rufele, ea spala rufele, curat in casa, gatit, ingrijit copiii, soacra-gura mare si impotriva ei, baiatul-podoaba lor, mostenitorul familiei...mama-subevaluata, caci avea doar liceul pe cand tata-facultate.

2.cumnatul meu: sora mea-judecator, castiga mai bine decat el, numai ea gatit, calcat, curat, jucat cu copilul, cumnatul-functionar la banca, spala rufe, calca rufe, baiat bun, dar cu defecte ....e obosit de la serviciu si devine dupa ora 8 seara direct " chips de canapea"...n-are rabdare cu copilul de 3 ani, sa-i explice sau de exemplu sa nu-i dea ciocolata, prefera sa-l fixeze si pe el la tv, si bineinteles si el este " baiatul mamei" care evident merita ceva mai bun, etc, etc, numai clisee de care stiti si voi!

Parerea mea este ca de multe ori romancele, printre care evident ma numar si eu, refuza sa spuna lucrurilor pe nume de rusine: mi-aduc aminte ca-i reprosam mamei de ce niciodata nu a pus piciorul in prag sa faca urat si sa-l puna pe tata in fatza crudei realitati si stiti ce mi-a raspuns:" de rusine mama ca ar fi iesit scandal si auzeau toti vecinii ca nu suntem o familie perfecta"...No comment!!!

Bineinteles nu toti tatii romani sunt asa...din fericire!

Numai bine, Lena

P.S. chestia cu scutecele inca este adevarata, am auzit-o din gura unui : "intelectual" roman care a afirmat: ea a vrut copil, ea sa aiba grija de el, nu pot sa fac asta, ar fi sub nivelul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anutze spune:

cel din dotarea de 4 ani este cam asa...
Implicat?-da
Macho?-nuuuu
Gelos?..."du"
Pasional?- da
Posesiv? -da
Familist?-da
Lenes?- da
cartof de canapea? - da, dar si eu imi daresc sa fiu cateodata, asa ca...
De ce nu stiu sa schimbe scutecele?- probabil pt ca nu au stat singuri cu copii ca atunci chiar ca nu ar avea ce face...

Tatal copiilor mei face "aproape ca destule"
- NUMAI el ii schimba si ii spala de "treaba nr 2" ( asta ref la scutece) si daca stau sa fac o lista chiar face destule.
Problema este alta, daca eu sunt acasa trebuie sa-i spun (chiar daca repet aceleasi lucruri in fiecare seara) ce anume si cand trebuie sa faca...
Chestia cu implicarea in cresterea copiilor... eu cred ca tine de fiecare Tata in parte .. unii vor copii dar nu-si inchipuie ca viata apoi se schimba, altii mai copilaresc, altii nu se impaca bine cu responsabilitatile, altii muncesc pana noaptea tarziu ca sa fie bine familiei si nu au timp (probabil ca nici putere) sa mai se gandeasca la ce nevasta deja a hotarat. Eu cred ca daca invatam sa le cerem parerea si ajutorul va fi mai bine..Sunt multe femei care spun : vai ce greu imi este, deloc nu m-ajuta in cresterea copiilor dar hotararile sunt luate deja de ele (si puse in aplicare).
Nu toti facem lucrurile la fel, uni fac "ceva" mai bine decat altii, totul este sa-i lasam sa incerce!

Si mai cred ceva : depinde de educatie, de felul in care lucrurile s-au petrecut in familia fiecaruia - asa ca mame de baieti aveti grija cum ii cresteti!

Am scris ceva cam mult... poate trebuia sa raspund punctual .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

La mine sta cam asa treaba:
Implicat? - da
Macho? - nu
Gelos? - nu
Pasional? - da
Posesiv? - nu
Familist? - da (convins)
Lenes? - da
cartof de canapea? - da, din cand in cand

Dana si Diana-Maria
http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

quote:
Originally posted by mihiasiro

quote:
Originally posted by casandra

------------------

Eu nu am impresia ca in Romania, aceeasi munca, prestata cu aceesi calitate, este retribuita diferentiat pe sexe. Oricum, nu cred ca un barbat castiga mai mult doar pentru ca e barbat.

Nu stiu cum e in Ro dar in Franta e recunoscut oficial la nivel national ca la un post si pregatire identica, un barbat cistiga cu 15 pina la 25% mai mult decit o femeie. Numai pentru faptul ca e barbat ! oricit de aberant ar parea, e o realitate.

If you want to win you have to learn to be a master of the game.

Ei bine, in Romania, aceeasi munca prestata la acelasi nivel calitativ este mai bine remunerata barbatilor. Un barbat primeste in medie cu 1/3 mai mult decat o femeie pentru exact aceeasi pregatire, munca si program de lucru. Si nu de putine ori femeia munceste de 2x mai mult, fiindca societatea machista considera ca e o "biata femeie".
Dar nu asta era subiectul topicului
Ei bine, va spun experienta mea: castig de 4 ori mai mult decat prietenul meu; l-am intrebat direct daca, in cazul in care avem un copil, este dispus sa-si ia el concediu pentru cresterea copilului, dat fiind faptul ca pierderea financiara ar fi incomparabil mai mare daca as sta eu acasa cu cei 6,5 mil pe luna cei 2 ani.
Desi este un barbat tanar, pana in 30 de ani, desi lucreaza in domeniul IT si ar putea face bani si de acasa, cu un program mai flexibil, desi e destul de "open minded", la intrebarea mea a inghetat. Dupa o lunga pauza de gandire a reusit sa ingaime doar "iti dai seama ca toata lumea ar rade de mine ca stau acasa la cratita si sa schimb scutece?"
L-am privit si eu luuung si i-am raspuns sa ma bucur sa aflu in timp util ca pentru el e mai importanta gura lumii decat copilul lui si siguranta finaciara a familiei, fiindca profesional nu l-ar afecta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianamaria spune:

quote:

- Barbatul din societatea moderna are o tendinta de a prelua sarcini(atribute) ale femeii?
- Femeia din societatea contemporana are tendinta de a prelua sarcini care altadata erau considerate ale barbatului?
- Se schimba structura psihologica sociala in societatea actuala?

-Da;
-Da;
-Da,
in ceea ce ne priveste pe noi ca familie, pentru ca muncim amandoi aproape la fel de mult (avem firma noastra), acasa, cand ajungem, este normal sa ne "intrajutoram" pentru ca " daca nu noi, atunci cine", bunicii mai mult ne incurca, menajere am schimbat numai 3 pana acum...
Revenind la subiectul sotul meu/tati lui Tibi:
-implicat DA
-macho ?!
-tandru DA
-gelos DA
-pasional DA
-posesiv da
-familist DA
-lenes cateodata, ca doar nimeni nu-i perfect da' nu ajunge pana in stadiul de cartof. Si mie mi-e bine asa cum este.
Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

Despre taticul lui Andrei: implicat, tandru si familist.
A fost alaturi de mine in cresterea celui mic de cind eram ... gravida. Adica, am mers impreuna la cursurile prenatale, a fost primul care a vazut bebeul dupa nastere. A facut si el nopti albe in perioada colicilor, desi mergea la serviciu dimineata (zombi...)
Dar ce e cel mai important: de la 1 an si 3 luni a intrat in concediu pentru cresterea copilului si are grija de Andrei! Stie sa se poarte cu cel mic, stie sa-i schimbe pampersii, stie cind are febra sau probleme la stomac.
Suntem, cum s-ar zice, egali in meseria de mama. Copilul e la fel de atasat de amindoi si cred ca asta e un lucru bun.
Pentru sotul meu, toata admiratia mea!

Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Tati a lui Cristina se implica impins de la spate. Asta, poate si unde vazandu-ne pe mine si mama mea pe langa Cristina, crede ca el poate sta deoparte, lenevind pe canapea. Scutece nu a schimbat decat o singura data, de nevoie, cand a ramas singur cu micuta acasa. Pozeaza in macho dar este tandru, pasional si familist.

Nina & Nina-Cristina (2 ani in ianuarie)
http://www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina

Mergi la inceput