Lentile de contact
Raspunsuri - Pagina 2
LYADA spune:
Si eu mi-am cumparat acum o saptamana lentile Freshlook pentru o luna, impreuna cu solutia 1.530.000 lei. Nu am intrebat exact ce tip sint insa cred ca moi. Eu m-am acomodat foarte bine, devin suparatoare cam dupa 7-8 ore de purtat, mai ales daca stau mult cu ochii in calculator.
Insa nu imi amintesc sa fi fost de mult atat de incantata de o achizitie.
voljena spune:
eu port lentile de contact de 15 ani, moi, am inceput cu anuale, apoi lunare, acum port zilnice - mi se par cele mai comode si sigure, lentile noi in fiecare zi = pericol minim de infectii si alte complicatii.
fie-mea poarta si ea de la 8 ani, deci de 5 ani.
din romania mi-am luat o singura data lentile, acum 10 ani si m-au fraierit ca mi-au vandut lunare pe post de anuale si la 2 luni mi s-a rupt una din ele.
avem colorate de lunga folosinta dar le purtam rar, sunt mult mai groase si suparatoare decat cele incolore.
minusuri le gaseam pe vremea cand purtam anuale sau lunare ca seara nu prea aveam chef de spalatul lor dar trebuia!
trebuiau deproteinizate regulat ca se incarcau si incepeau sa ma jeneze si nici nu vedeam cumsecade. 
cu cele zilnice nu vad decat plusuri: le smulg seara din ochi si le arunc unde se nimereste, vara pot purta ochelari de soare, iarna nu mi se mai abureste bicicleta cand intru in magazine, ma machiez fara sa mai trebuiasca sa tin cont de ochelari, ma imbrac fara sa ma gandesc ca nu se potrivesc culorile ramei de ochelari cu tinuta aleasa, lentilele sunt grozave la inot ca nu ma ciocnesc cu altii in bazin si la scuba diving ca nu ma ciocnesc cu rechinul, la gym cand transpir nu-mi mai aluneca nimic in josul nasului...
deseori zic sa-i dea Dumnezeu sanatate aluia de a inventat lentilele de contact! chiar asa... o mai trai? cine o fi el si cand s-au inventat? oricum - si familiei lui tot multa sanatate!
Kara spune:
[font=Arial]
Am incercat sa-mi pun lentile de contact acum 10 ani. M-am dus la primul doctor oftalmolog, m-a consultat si mi-a zis sa vin intr-o saptamana sa le iau. Nu-mi venea sa cred ca nu voi mai purta ochelari de vedere! Eram atat de entuziasmata! \:D/ A sosit si ziua mult asteptata. Doctorul m-a rugat sa ma asez si sa tin ochii deschisi. Mi-a tinut pleoapa cu degetul aratator si mi-a asezat cu miscari bruste lentila. Am avut un adevarat soc, eu avand doar 13 ani si nestiind cum arata lentilele de contact. @-) Am lesinat si am renuntat definitiv la lentilele de contact. De curand am aflat ca doctorul respectiv vindea lentile de contact second hand (nu stiam ca exista si la lentile notiunea aceasta).
Acum m-am hotarat sa-mi infrang teama si sa mai incerc o data. Numai ca imi este groaza de momentul in care trebuie sa-mi scot lentila din ochi. [-o< Imi transpira palmele numai cand ma gandesc. Stiu de unde mi se trage :(
Voua v-a fost teama la inceput, cand trebuia sa va puneti si sa va scoateti lentilele? [-o<
LYADA spune:
Kara,
eu le-am cumparat de la mag Sover de la Unirea. Doamna de acolo mi le-a pus atat de bland incat nici nu am simtit.
Mie nu imi este teama sa le scot, as spune ca le scot mult mai usor decat le pun. Cred ca depinde si de cat de mult iti doresti sa le porti. Ale mele sint intr-adevar mai groase decat alt tip (pt un an) pe care il incercasem. Cred ca daca ai dioptrii e bine sa incerci toate firmele inainte de a te hotari.
Eu m-am obisnuit cu astea (Fresh Look) dar urmatoarea runda vreau sa incerc si alta firma. In Romania pt mai putin de o luna am gasit Johnson doar la mag de la Unirea dar cele colorate erau prea decolorate pt ochii mei. Zilnice chiar nu am intalnit. m vazut ca in afara sint si contra radiatiilor monitorului.
Succes cu lentilele!
Yin spune:
Am urmarit mesajele voastre postate si m-ati pus oarecum pe ganduri... Eu port lentile de contact de o luna, le-am luat de la Optinova in cutie de cate 6 lentile pt fiecare ochi. Mi s-a zis ca ma ajung aprox. un an si ca le schimb o data la doua luni. Din mesajele voastre am inteles de existenta lentilelor care se schimba zilnic, lunar etc, dar nu si la doua luni... Ale mele sunt Soft Lens de la Bausch and Lomb (le-am luat de la Optinova). Cu tot cu condult si solutie pt dezinfectare m-a ajuns aproape 3.500.000. Am mai facut o prostie si sper ca nu e una prea mare... am adormit cu ele pe ochi in timpul amiezii.. invatat pt admitere si ma fura somnul cam o ora, maxim doua... Ideea e ca mi se parea nasol sa le scot si sa le pun de doua ori pe zi... Mi-a luat o saptamana sa ma acomodez cu ele, dar si acum uneori am senzatia ca ma deranjeaza. Ale mele se pot purta maxim 18 ore si au o concetratie de 62%apa... uneori imi simt ochii uscati totusi... Sper sa mai gasesc mesaje postate cu acest subiect, caci orice sfat imi este de ajutor!
V-am pupat!
Sanca spune:
Si eu am purtat lentile de contact mai mult de 10 ani si nu am avut nici o problema. Yin, daca numai ai dormit cateva ore cu ele nu-ti face probleme. Nu se recomanda sa dormi peste noapte pentru ca nu se aereaza ochiul asa de bine. Daca te deranjeaza cand te trezesti, foloseste picaturi de ochi speciale pentru lentile de contact.
De fapt picaturile de ochi se folosesc de cate ori simti ca ai lentila de contact...
Lentilele de contact sant de nenumarate feluri. Sant lentile pentru o singura zi - le pui dimineata si le arunci seara, sant lentile care dureaza 2 saptamani, si unele pentru o luna. Toate modelele sant soft lens, nici nu cred ca mai sant doctori oftalmologi care sa prescire altele.
Cand purtam lentile de contact mergeam la examen oftalmologic la 6 luni.