Lentile de contact
Dragi forumisti,
M-am hotarat sa renunt la ochelari! Da, m-am saturat pur si simplu desi nu ii port decat de 3 ani... Cum sunt insa pt distanta trebuie sa ii port tot timpul. Am -0.75 (va rog, nu-mi spuneti ca e putin ca realitatea e ca oricum trebuie sa am pe nas dragutul obiect) si tare as dori sa stiu care sunt plusurile si minusurile lentilelor de contact din punctul vostru de vedere.
M-ar interesa mult si pretul din Romania al lentilelor in primul rand precum si al produselor de intretinere pt ca banuiesc ca necesita si asa ceva.
Astept raspunsurile voastre!![]()
"Cauta la cine te pretuieste, cat de curata e inima, nu cat de inalt e gandul."(N.Iorga)
Raspunsuri
maryd spune:
Mare atentie cu lentilele de contact.Eu personal nu am folosit pana acum,dar o colega de facultate si-a pus acum aproximativ 6 ani( poate ca erau mai altfel decat cele de acum)si s-a trezit cu niste leziuni pe globii oculari.A FOST DESTUL DE GRAV dar ia trecut.Si nu le purtase decat 6 luni.Dupa acea intamplare nefericita,mai multe persoane i-au spus ca trebuia sa le shimbe la 6 luni.VERIFICA INFORMATIA si fii atenta cu lentilele de contact!
ralucami spune:
Uite aici a mai fost o discutzie despre lentilele de contact estetice si/sau cu dioptrii. http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=26070&whichpage=1 Sotzul meu a purtat intr-o perioada lentile de contact cu dioptrii, zilnice, dar la un moment a renuntzat pt ca i se par mai comozi ochelarii(si eu l-am mintzit ca arata super sexy cu okelari
), plus ca nu avea suficienta dexteritate si dimineatza dura 10 minute pana si le punea![]()
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
Rhama spune:
Eu port de 3 ani lentile de cont.moi si sint foarte multumita.Daca urmazi sfatul medic.nu ai nici un fel de prob.Chiar sint indicate pentru pers.care sufera de miopie.Ai grija lent.tari (hard)sint foarete jenante si dureroasse.Eu folosesc "Acuvue"-Johnson![]()
cipcipcip spune:
La o miopie asa de mica poti merge linistita fara ochelari sau lentile, asta daca nu te deranjeaza ca nu ai vederea perfecta.
Lentilele sint ok de folosit daca esti atenta cu igiena si nu exagerezi cu purtatul lor (de dimineata pina seara si in fiecare zi).
Cel mai sanatos este sa alternezi lentile cu ochelari (de ex umbli in ochelari in zilele cind stai mai mult pe acasa).
Cele mai bune lentile pentru ochi sint cele de unica folosinta. Sint foarte subtiri si permeabile (lasa ochiul sa respire) si nici nu trebuie curatate. Eu imi cumpar cite o cutie cu 60 de perechi si ma tin o jumate de an, pentru ca nu le port mai mult de o data pe sapt (cind ies in weekend etc).
Yasmine spune:
Eu port lentile de contact de 14 ani, shi nu am nici o problema cu ele, important e sa le scotzi seara, sa nu dormi cu ele in ochi, ca pot leza corneea, apoi sa le pui in solutzia dezinfectatnta, shi cind umblii cu ele, sa fie mainile foarte curate.
Acum exista tot felul de lentile zilnice, lunare, sau anuale, flexibile, sau rigide, depinde care tzi le recomanda medicul.
Corinna, Andreas Noel, Alexandru shi Sven Alexander care s-a dovedit a fi Yasmin in devenire http://www.rhp.ro/Andreasn/
iris77 spune:
buna,
eu am purtat lentile de contact timp de 7 ani si am fost destul de multumita de ele, insa am fost nevoita sa renunt la ele pentru o perioada la recomandarea medicului. ideea este ca daca respecti indicatiile medicului totul este okey. singurul inconvenient il reprezinta lipsa de compatibilitate dintre globul ocular si lentilele de contact.ochiul mai trebuie lasat si liber, sa porti lentile concomitent cu ochelarii, in sensul ca pe parcursul unei zile sa porti lentilele nu mai mult de 8-10 ore.
bafta
bucluc spune:
Mersi pt informatii in primul rand. Am citit si cealalta discutie si sa zicem sa sunt mai putin in ceata decat eram inainte...
Cipcipcip, nu as suporta sa nu port nici ochelari nici lentile pt ca vad in ceata si unele chestii mai indepartate isi dubleaza conturul. Din motivul asta am trecut de la cateva ore de purtat ochelarii (in general seara) la non stop. Citesc mult, stau in fata calculatorului ore intregi, asa ca... Fara ei ma simt total pierduta!
Am inteles ca lentilelor le creste "calitatea" odata cu scaderea perioadei lor de folosire, insa nu stiu cum functioneaza cele de o zi de ex. Cele care pot fi purtate zi si noapte timp de o luna imi trag de-a dreptul cu ochiul...
Nu stie nimeni preturile din Ro? Sau macar din SUA?
Multa sanatate tuturor!
"Cauta la cine te pretuieste, cat de curata e inima, nu cat de inalt e gandul."(N.Iorga)
Samsara7 spune:
Eu port lentile de contact din 1993. Am purtat pana acum doi ani lentile moi. Am fost foarte multumita de ele, dexteritatea vine cu timpul si foarte rapid! Eram capabila sa le scot pe intuneric la un moment dat si sa le pun tot asa. De doi ani port lentile de contact rigide, care au avantajul de a corija astigmatismul mult mai bine decat celelalte lentile. Iar eu am dioptrii foarte mari, care cresteau de la an la an. De cand am lentilele rigide dioptriile au ramas aceleasi.
Ma gandesc sa ma operez in Romania cand voi avea bani ca sa mai diminuez numarul dioptriilor si sa port doar lentile moi de contact, care sunt mai usor de intrebuintat (desi mult mai fragile).
In ce priveste pretul, nu as stii sa te orientez. Eu le comandam in Romania la Optimed, care erau undeva pe langa Bd Dacia, si aveau preturile la jumatate decat Optinova (parca asa se numea). Adica ma costau cam 100 DM acum 5-6 ani. Dar stiu ca se pot comanda pe Internet. Preturile gasite (tocmai ma interesasem deoarece trebuie sa comand) sunt la juamtate decat la opticieni. Dar la mine costa mai mult din pricina dioptriilor . Trebuie sa ai o reteta de la oftalmolog si sa scrii online detaliile pt fiecare ochi. Ca sa ai o idee (preturi lentile si produse de intretinere) fa o vizita aici:
http://www.freenetlens.com/
Michaela
LYADA spune:
Sora mea si-a cumparat acum o luna lentile de contact (tot cu -0.75) albastre de la Optinova. Sint lentile moi si au ca termen de valabilitate 2 ani, purtare zilica. Costul consulatiei, al lentilelor si solutiei de intretinere-aprox. 120 euro (5 milioane). Solutia este 500.000 lei
Pentru ca le-am probat si eu si am devenit brusc un fan inrait am inceput un studiu de piata. Exista lentilele Fresh Look unde sint seturi pentru 30 purtari (purtate deci zilnic ar fi o luna)la 1.100.000 lei si 200.000 lei solutia.
Colega mea de birou poarte de ani de zile lentile de la German Optic (cam asa, nu sint sigura) tot pt doi ani, cred ca un pic mai scumpe decat cele de la Optinova.
Sper sa te fi ajutat putin. Voi continua sa caut pentru ca sint hotarata sa-mi cumpar. Daca imi reamintesti pe pm intr-o saptamana voi avea noutati.
ruana spune:
m-am hotarat sa imi cumpar lentile si fiindca am dioptrii destul de mari(-3 si -3,5 astigmatism) mi-am cumparat lentile tari.si le port de o saptamana insa doar cateva ore pe zi pana mi se obisnuiesc ochii.
e destul de incomod dar
.....scap de ochelari.de care m-am saturat ....
.si sper ca voi reusi sa ma descurc cu ele.cine are cateva sfaturi pentru mine sunt binevenite.multumesc.