Cetatenia copiilor nascuti in strainatate

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi_edi spune:

Emilly, ar fi trebuit sa spun Ontario in loc de Canada. Vad ca in alte provincii sunt mai expeditivi. Aici cind se naste copilul trebuie sa dai o declaratie si sa o trimiti la guvern, apoi dupa vreo 5 luni iti trimit o hirtie cum ca s-a inregistrat nasterea si ca poti face cerere sa obtii certificatul, dupa care astepti minimum 18 saptamini (asa scrie si pe site-ul oficial!!). Daca vrei "urgent" ti-l da in... 10 zile, da' iti trebuie dovada ca ai nevoie de el (bilet de avion, certificat medical...). In plus ca sa-ti dea certificatul trebuie sa gasesti o persoana care sa garanteze pentru tine si sa semneze cererea, ca te cunoaste de cel putin 2 ani si stie si de bebe, iar persoana respectiva musai sa fie ori medic, ori asistent, contabil, avocat si nu-mi mai aduc aminte acum ce mai era pe lista.
Fetelor care nu sunteti din Ontario, la voi cit de repede a mers?
Pupici!
Adi si bebe Edi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lolipop Lady spune:

Violetzyka,

Ce prevede legea irlandeza referitor la cetatenia copilului intr-un caz ca al vostru?

In UK de exemplu, bebelusul nascut aici din parinti non-britanici primeste cetatenie britanica daca la data nasterii parintii au rezidenta permaneta de cel putin 1 an sau daca au dobandit deja cetatenia britanica. mentionez ca rezidenta permanenta aici o obtii dupa 4 ani de sedere continua si contract de munca non-stop (adica trebuie sa fii angajat tot timpul) iar cetatenie dupa 5 ani de la data sosirii iar conditiile sunt in mare aceleasi la care se mai adauga cateva. tehnic vorbind, chiar daca sotul meu are work permit si chiar am si eu drept de lucru, daca am avea un copil acum, ar fi tot cetatean roman. In Irlanda nu e asa?

Probabil ca masura asta de a nu acorda cetatenie britanica oricarui copil nascut aici este o metoga de precautie impotriva imigrantilor ilegali care ar vedea nasterea copiilor lor pe pamant britanic ca o solutie de a ramane aici definitiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soma spune:

Daca stie cineva; pentru copii nascuti in Japonia din parinti romani cu rezidenta temporara exist posibiliate de a ...alege mai tarziu? Au cetatenia romana si cred ca nu au nici un drept zis-a-vis de cetatenia japoneza, asa este?

merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

Draga soma,bine ai venit pe si sper sa iti placa si sa ramai alturi de noi!
Uite acest link duce la subiectul de Japonia:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=27411
Acolo vei gasi toate fete;e comunitatii care locuiesc acolo si sigur ele stiu mai multe despre cetatenia japoneza!
Numai bine!

Theodora, Alexandros, Yannis
POZELE NOASTRE: web3 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=4480" target="_blank">Povestea-nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Eu de asta am ales sa nasc in Ro, nu aveam nici un avantaj cu cetatenia in uk...asa ca daca ne stabilim definitiv aici (eu inca mai am nostalgii), va putea el sa beneficieze de cetatenie cand va fi indeajus de copt la minte sa poate alege!
Si mari avanteje nu prea are fiind cetatean ca si asa nu poate sa voteze a 16 luni!!!
Sinzi si DAvid

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

quote:
Originally posted by soma

Daca stie cineva; pentru copii nascuti in Japonia din parinti romani cu rezidenta temporara exist posibiliate de a ...alege mai tarziu? Au cetatenia romana si cred ca nu au nici un drept zis-a-vis de cetatenia japoneza, asa este?

merci

Copilul nascut in Japonia nu poate primi decat cetatenia pe care o au parintii (japoneza doar daca unul dintre parinti este cu cetatenie japoneza, sau daca AMBII parinti NU AU cetatenie). Poate avea dubla cetatenie pana la implinirea varstei de 21 de ani cand este obligat sa (aleaga) renunte la cea japoneza sau la cealalta. (Japonia nu permite dubla cetatenie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria2 spune:

Theodora, situatia sta asa:de cate ori avem nevoie de ceva de la Consulatul Roman cei de aici spun sa mergem in tara ca e mai simplu ceea ce nu este normal pentru ca in alte tari ambasadele Romaniei se ocupa si de acte.Nu, sotul meu nu este grec. Bunicii au fost greci dar ne este imposibil acum sa pierdem timpul cautand acte prin primariile din Romania. Acum el lucreaza aici cu contract pe perioada nedeterminata si isi face doctoratul in Thesalonic. Eu sunt angajata in Romania dar am concediu pentru Alexandru pana face 2 ani.

mp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yael spune:

Chiar daca subiectul s-a invechit.... Scriu si eu ca Yael a mea s-a nascut aici si are certificat de nastere israelian, cetatenie, drepturi (si noi avem cetatenie israeliana.. deci dubla cetatenie).

Vreau sa o 'inscriu' si ca romanca, deci probabil tb. sa ma duc la Ambasada Romaniei, nu?

Acum ne gandim sa plecam prin USA sau CANADA... Asa ca atunci cand si daca vom primi o a treia cetatenie, va trebui sa renuntam totusi la cea israeliana sau romana, nu? Nu ai voie mai mult de 2 cetatenii....
Nici nu stim cum sa plecam.. Ca romani sau ca israelieni...? Are cineva vreo idee cum e mai bine, mai usor??? Un sfat? Poate de la admin. sa ma transfere unde crede ca cineva m-ar putea ajuta? Poate e deja un specific subiect....

Multumim

Izzy @Yael (8 LUNI sambata...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

quote:
Originally posted by polux

Ortansa sau Dodo, va rog dati-mi si mie amanunte despre obtinerea codului numeric personal la sectorul unu, Bucuresti:
- ce acte v-au trebuit?
-taxe? (mai putin important)
-cat a durat ?
-ati avut deja certificat de nastere romanesc, dar fara cod numeric?
-trebuie sa fie ambii parinti?
-dar copilul trebuie sa fie cu voi?

Multumesc mult de tot.
Liliana

Liliana,
Nu stiu daca fetele ti-au raspuns, dar eu stiu ca o prietenea de a mea, a trimis un e-mail la primaria sect. 1 Bucuresti, in care intreba despre formalitati si cei de acolo au fost draguti si i-ai trimis tot prin e-mai un formulat cu codul numeric gata complectat, formular cu care a mers la Consulatul Roman din Chicago si i s-a eliberat certificatul de nastere romanesc. a fost simplu. Despre taxe nu stiu ce a platit, probabil eva la consulat. Daca vrei informatii mai exacte o sa o intreb pe prietena mea mai multe amanunte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

quote:
Originally posted by Yael

Chiar daca subiectul s-a invechit.... Scriu si eu ca Yael a mea s-a nascut aici si are certificat de nastere israelian, cetatenie, drepturi (si noi avem cetatenie israeliana.. deci dubla cetatenie).

Vreau sa o 'inscriu' si ca romanca, deci probabil tb. sa ma duc la Ambasada Romaniei, nu?

Acum ne gandim sa plecam prin USA sau CANADA... Asa ca atunci cand si daca vom primi o a treia cetatenie, va trebui sa renuntam totusi la cea israeliana sau romana, nu? Nu ai voie mai mult de 2 cetatenii....
Nici nu stim cum sa plecam.. Ca romani sau ca israelieni...? Are cineva vreo idee cum e mai bine, mai usor??? Un sfat? Poate de la admin. sa ma transfere unde crede ca cineva m-ar putea ajuta? Poate e deja un specific subiect....

Multumim

Izzy @Yael (8 LUNI sambata...)

In USA cred ca este mai usor sa ajungi cu cetatenia israeleana. Parerea mea. In orice caz, daca nu vii cu o viza de rezidenta permanenta v-a dura ceva timp pana ve-i avea de ales intre 3 cetatenii. Abia dupa ce ai Green Cardul in mana, trebuie sa treaca 5 ani stati in USA pentru a putea aplica pentru cetatenia americana. si oricum ei iti recomanda sa renunti la cetatenia ta dar nu te obliga, sau sa te constranga cu ceva.
Succes.

Mergi la inceput