manipularea in arta, cultura, etc

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

eu cred ca problema cu Pretty Woman nu e ca Uite, se mai intampla. Ci ca fii-mea cand se uita se poate gandi ca asta e solutia: romantica si simpla.

Tot asa, din Serendipity invata ca o iubire se asteapta asa, ca o iluminare. Nu trebuie sa o cladesti, trebuie pur si simplu sa fii facut pt pereche pe care o simti ca un magnet. A, si neaparat trebuie sa crezi in chestia cu sufletul pereche:))

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

Era un film, thriller brrr, cu Macaulay Culkin (am uitat titlul) in care era vorba despre un copil (rau!!) care si-a omorat sora mai mica ca n-o suporta... sau ceva de genul asta! Ei? Cum suna asta?
Manipulare??? Pentru cine? Pentru niste nebuni doar! ...
Noua nu ne ramane decat sa triem, asa cum spunea alinah.

~~Adela &Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Independence Day!
Apriga lupta pentru pastrarea vietii pe pamant,se da bineinteles intre nasoii de extraterestrii si vajnicii americani,cei mai destepti,buni si adevarati dintre pamanteni.Datorita lor si numai lor,cei care au gasit solutia salvatoare si care in maarea lor marinimie o dezvaluie si celorlalte natiuni,pamantul este salvat!!!
Bleah!

Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

In general gasim o gramada de clisee in filmele care se fac azi,in reviste,in literatura,in arta in genere.Pe mine ma sperie spalatura asta de creier in masa,stau si ma intreb care vor fi idealurile urmatoarelor generatii..sintem oare ultimii dinozauri,care va fi rezultatul peste ani,ai acestei noi mentalitati care se formeaza in urma cliseelor?
Va redau o discutie intre mine si un baietel de 8 ani,cu care am vazut Harry Potter:
Eu-ti-a placut filmul?
El-da,pacat ca nu a fost cu impuscaturi

Elena si pisicutza Amelie
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/rayuela12000/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

Ce parere aveti despre Sex and the city?Apropos de manipulare,clisee si stereotipuri..a fi o "Carrie",o "Samantha"..etc??Nu propune tot un fel de "modele" de femei,care au in comun faptul ca sint single si strong?Sau poate faptul ca sint single le face sa fie strong?Stiu si eu?Daca aberez,opriti-ma..parul in cap.pliz
P.S.-recunosc cu mina pe inima mea de soim al patriei ca nu pierd nici un episod,ma amuza si ma deconecteaza.Basca sint innebunita dupa hainele si pantofii lor!!

Elena si pisicutza Amelie
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/rayuela12000/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

pe mine ma ingrijoreaza aceasta manipulare doar in cazul copiilor, pentru adulti n-am mare intelegere, ar trebui sa poata sa discearna totusi diferenta dintre film si realitate.

problema e cum reusim sa le insuflam copiilor detasarea fata de "realitatea" filmelor? eu zic ccc ca atunci cand sunt foarte mici putem alege pentru ei si le putem explica pe-ndelete ce-a vrut filmul respectiv sa arate, sa-i facem sa priceapa ca totusi e vorba de entertainment/divertisment, atat si nimic mai mult. asta cere o mai mare implicare in viata lor poate, in masura posibilitatilor- petrecut cat mai mult timp cu ei si mai ales asumarea in totalitate a educatiei lor, fara sa ne bazam pe ce primesc de la scoala sau din partea prietenilor sau familiei - bunici,unchi , matusi, etc.

tin minte cand era baiatul meu mic, se uita la serialul "lassie" si plangea de mila nu stiu carui pui de cuc pe care-l furase un vultur, mi-a trebuit ceva timp sa-l conving ca nu era cum intelesese el. la fel, cand a vazut "terminator2", l-a impresionat puterea lui arnie dar era disperat la sfarsit cand isi dadea drumul sa se topeasca in otel incins, cred ca a dar replay de zeci de ori in speranta ca nu se poate, trebuie sa scape, doar e terminatoru' pe care nu-l termina nimeni! minti necoapte si impresionabile, deh. lasate in pace, au toate sansele sa fie manipulate de toti si toate cele.
intreba cineva cum stim ca suntem manipulati. eu cred ca nu stim, dar daca ne intrebam deja, avem toate sansele sa nu fim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Mi se pare ca exagerati!

Daca e asa, putem gasi o mica manipulare in orice... Dupa exemplul Pretty Woman putem acuza de manipulare mitul Zburatorului sau cam tot ce inseamna poveste romantica de dragoste... Daca e sa rācāim, gasim tot ce vrem.. timp sa avem :)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Lauraa

Mi se pare ca exagerati!
Daca e asa, putem gasi o mica manipulare in orice... Dupa exemplul Pretty Woman putem acuza de manipulare mitul Zburatorului sau cam tot ce inseamna poveste romantica de dragoste... Daca e sa rācāim, gasim tot ce vrem.. timp sa avem :)))

ai si argumente in afara de figurile astea de stil? :))

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Nu e arta, nu e cultura, e reclama, deci e ... etc. Scopul declarat al reclamei (sub toate formele ei "comerciale") este manipularea. Spotul TV, de ex., iti baga-n cap din 20 in 20 de minute cel putin, ca produsul X e cel mai bun, cel mai tare, ca fara el nu poti trai si ca atare, trebuie musai sa-l cumperi. Interesant e ca si reclama e "manipulata", adica se foloseste la rindul ei, de niste clisee vizuale, lingvstice sau de alta natura, intens si anterior promovate. Concret..."ia-ti crema de corp cutarica, unge-te peste tot cu ea si in curind, o sa arati ca modelul asta: inalta, slaba, tuciurie, cu parul lung si pielea fiiiiiiiiina". Ei, iti cumperi crema??? Daca iti mai garanteaza ca pina si celulita dispare sigur ti-o iei. Asta e reclama clasica. Am vazut ce-i drept si una atipica, la crema Dove. Se pare ca firma producatoare nu a ramas indiferenta la protestele publicului consumator (in majoritate femei care nu sint nici tocmai inalte, nici tocmai slabe, nici cu parul lung, dar care mai gindesc) si care a cerut, el publicul, ca daca tot e sa fie reclama, pai sa fie una "adevarata". Asa se face ca in ultima vreme crema Dove este promovata in revistele ptr. femei prin intermediul unei machete in care apar 4 femei obisnuite, imbracate destul de sumar dar decent, si despre care se spune ca folosesc Dove. Una are burta, alta coapse mai pline, alta n-are talie, nu sint deloc inalte si n-au nici picioare lungi. Sint curioasa acum, care va fi efectul acestui tip de promovare...vor creste vinzarile la crema respectiva???Voi ce spuneti???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

quote:
Originally posted by conchita

quote:
Originally posted by Lauraa

Mi se pare ca exagerati!

ai si argumente in afara de figurile astea de stil? :))

Authority Zero

Am. Timp n-am,ca sa filozofam ne pricepem toti. Si sa manipulam.

“Ramonel :)))

Mergi la inceput