boala Alzheimer??

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns titisha spune:

Multumesc de raspuns!!!

Bunicu’ nu este diagnosticat cu acesta boala de mult timp, doar de o luna. Dar semnele, dupa ce ne-am informat si am aflat care sunt, le are cam de 6 luni. De aceea, cred ca este intr-o faza initiala si ma bucur ca am descoperit-o din timp.
Cand am fost cu el la medic i s-a facut un test specific bolii si a obtinut un punctaj (vre-o 24 puncte) care era edificator pt. aceasta boala. Ce ne-a determinat sa-l ducem la doctor: uita multe activitati recente, iar anumite activitati vechi de zeci de ani ni le reaminteste continuu. El este un tip care toata viata lui a avut grija maxima de sanatatea lui “organica”, are 78 de ani iar analizele i-au iesit super bune pentru varsta lui. Este chiar habotnic si egoist privind propria lui sanatate. Dar culmea ne confruntam cu problema (cred ca ma repet) de a-l face sa priceapa ca aceasi grija care o are pentru alte organe ale corpului, trebuie sa o aiba si pentru intretinerea memoriei. Aici trebuie lucrat! Daca se mai poate!!!
Referitor la plimbari: voi fi atenta in continuare. Acum nu da semne de ratacire. Cand mergem cu el in masina recunoaste toate strazile din Bucuresti, si ne spune cate o povestioara despre fiecare loc care a insemnat odata ceva in viata lui. Dar uita cati ani are nepotul lui (pe care il vede zilnic) si-l intreba frecvent in ce clasa este si cati ani mai are!!! De varsta nostra sau zilele noastre de nastere sa nu mai spun.
Titisha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amik spune:

boala se numeste Alzheimer.

Alexandra mare si Alexandra mica...

www.jester.ro/alex/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Mariana, multa sananate bunicului tau!! Nu exista vindecare (socru-meu are boala asta,are 80 de ani, e diagnosticat de vreo patru ani si eu il cunosc de vreo doi...). E important sa stii ca, desi nu exista tratament, se incearca stavilirea evolutiei bolii, prin medicamente (Aricept, Exelon), exercitii de stimulare a memoriei (de tip integrame, rebus). Boala are cam tot atitea forme citi bolnavi exista...Acuma e drept ca bolnavul o sa ajunga mai devreme sau mai tirziu dependent de altii, dar nu e musai sa devina si violent...Socru-meu e de vreo doi ani acasa, si abia anul asta a inceput sa regreseze (destul de rapid:( NU e musai sa il internezi imediat, daca e cineva acasa care sa aia grija de el.
Ce e important insa, e sa fie ingrijit de un medic bun si care e la curent cu ultimele cercetari...
Uite si-un link:
http://www.alz.ro/index.php?p=if&l=r&info=p
Mult curaj si mai intreaba-ma cind ai nevoie!

"Viata e ca mersul pe bicicleta: daca vrei sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa avansezi. (A. Einstein)"
Cu bine,
Elena
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titisha spune:

Exista un articol despre boala Alzheimer in Formula AS din saptamana asta. Se dau informatii privind evolutia bolii, manifestarile ei, exemple de persoane care au suferit de acesta boala, si trimiteri la Societatea Romana de Alzheimer si Centrul memoriei din Bucuresti.
P.S. Am popstat cu cateva luni in urma cateva mesaje la acest topic – cam static de altfel – nu le mai gasesc- de ce?? - si speram la ceva raspunsuri sau schimburi de pareri. Precizez ca bunicul este afectat de aceasta boala, si il vad zilnic cum evolueaza.
Titisha

Mergi la inceput