in excursie cu gradinita

in excursie cu gradinita | Autor: alexa

Link direct la acest mesaj

Pe 1 iunie Alex va pleca in excursie la Brasov. Am o retinere, imi este teama nu a mai plecat fara noi asa departe. Voi ii lasati in excursie la 5 - 6 ani???
Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alma spune:

Prima excursie a fost si la noi la 6 ani. M-am impacat greu cu gandul, dar mi-am luat inima in dinti si am lasat-o. Am dat un telefon mobil educatoarei si am sunat de 2 ori (as fi sunat mai des, dar as fi parut paranoica).
Au ajuns mai devreme decat ora stabilita, erau deja in gradinita, uzi pana la piele (cand au iesit din Peles i-a prins ploaia, iar autocarul era parcat mai departe).
A mers si in clasa I, iar acum vor merge iar, in imprejurimi si din nou o sa dau telefoane sa vad ce face .
In tabara n-am fost de acord s-o las, consider ca e prea mica si 7 zile sunt deja prea multe...

http://community.webshots.com/user/freediaro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geut spune:

Eu am lasat-o pe Mara anul trecut in tabara (5 zile) la munte, desi avea doar 5 ani. Am sunat-o pe educatoare doar in prima zi, cu Mara n-am vorbit, pentru ca mi-era teama ca o apuca dorul si face urat. A fost super, i-a placut, s-a distrat, numai ca a venit cu mari figuri, vazand ca se poate descurca si singura. A durat vreo doua saptamani pana cand am reusit sa ne intelegem iar bine.
Parintii mei nu m-au lasat in tabere, sa nu patesc ceva. Si n-a fost bine deloc. Lasati copiii sa plece, daca aveti incredere in ei si in persoanele cu care pleaca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns furni spune:

Si la gradi la noi pe 12.06 (intr-o sambata) se face excursie la Sinaia, dar nici nu ma gandesc sa-l las si asta din mai multe motive:
1. Nu am incredere in educatoare (cel mai important);
2. Nu am incredere ca fi-miu isi poate poate purta singur de grija mai ales in anturajul altor copii (este un tip influentabil, mai ales la prostii);
3. Noi avem o casa de vacanta la Sinaia unde mergem aproape in fiecare week-end iar el sta aproape toata vara acolo asa ca este satul de Sinaia.
Daca iti poti da raspunsuri satisfacatoare la acest gen de intrebari trimite-l; daca nu...mai gandeste-te, decat Doamne fereste. Ideal ar fi sa-l lasi si sa mergi si tu. Al meu are 6 ani 1/2.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Si Irina (5 ani) merge in excursie la Sinaia cu gradi pe 2 iunie pentru prima data. Eu o las sa mearga pentru ca e o experienta deseobita pentru un copil, insa nu o las singura pentru ca stiu ca nu s-ar duce fara cineva din familie. Pentru ca eu nu cred ca voi putea merge o sa mearga bunica ei cu ea.
Cred ca totusi sint micuti ca sa mearga singuri la virsta asta si nu cred ca educatoarea poate sa aiba grija de atita copii intr-o excursie. Am fost si eu intr-o excursie cu o clasa de copii mai mari acum citiva ani si nu e asa usor. Cind va fi mai mare o sa o las singura in tabere pentru ca eu am fost in multe tabere si a fost minunat.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simona73 spune:

Baietelul meu a fost in exursie cu gradinita la 4 ani.Este adevarat ca mi-am dat acordul dupa luuuungi discutii cu educatoarea dar a meritat.Andrei a fost foarte mandru ca am incredere in el.Urmatoarele iesiri au fost la fel de stresante(pentru mine)dar pentru Andrei raman amintiri placute.
Si astazi este intr-o excursie si eu stau ca pe ac dar asta este...Mie nu mi-au dat voie parintii sa merg in nici o excursie si stiu ce inseamna sa suferi pentru ca parintii tai sunt exagerat de grijulii!

SIMONA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Master Draciel spune:

Si eu am trecut prin aceleasi " focuri" in luna mai, cu baiatul meu de 6 ani si 4 luni, care a plecat pentru o perioada de 5 zile in asazisa clasa"natura".organizata de primarie si subventionata la jumatate tot de onor primaria, copii din clasa mare de maternelle pleaca in diverse centre pentru descoperirea naturii.Al meu a avut sansa sa plece la un domeniu ecvestru, unde timp de 5 zile s-au ocupat de ponei, au calarit, au curatat grajduri, etc.Se pare ca s-au distrat pe cinste si au venit acasa cu tone de amintiri frumoase.Dar nu va spun ce a fost in sufletul meu, mai ales ca era pentru prima oara cind pleca singur, pentru prima oara cind dormea fara mine, pentru prima oara cind nu puteam sa vorbesc cu el timp de 5 zile ( telefoanele fiind interzise, neexistind decit o cutie vocala, cu mesaje inregistrate in fiecare zi, unde puteam afla noutati despre odraslele noastre).Deja traseul cu autocarul ma inspaiminta ( ptr ca pe autoruta sint multe surprize neplacute!!) si s-a mai intimplat ca, in aceiasi perioada in care el era plecat, la un alt centru, sa dispara un copil de 11 ani, in pijama, descult;a disparut pur si simplu in miezul noptii din dormitor ( acum, din pacate l-au regasit, dar.......nu in viata!Eu m-am jurat ca nu-l mai trimit in viata mea nicaieri fara mine!Stiu ca e o prostie dar......).Imi aduc aminte ca ultima noapte, inainte sa vina acasa, am dormit ca pe ghimpi.
Daca este o excursie de o singura zi, mai treaca ,mearga,dar in rest....fiecare face cum ii dicteaza inimaEventual, te propui ca parinte acompaniator si asa se rezolva toate grijile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

Alexa, l-ai lasat? :) Daca da, sa stai linistita si sa te bucuri de un program lejer. Sa nu te agiti cu o mie de telefoane pe zi :)

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela68 spune:

Dupa ce v-am citit, am hotarit si noi sa o lasam pe Andrada in excursie, simbata -5 iunie- la Brasov- Castelul Bran.
Ea este in clasa I si este prima excursie in care pleaca fara noi .
Am emotii de pe-acuma...

Mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Apostol Mariana spune:

Si eu as vrea sa-l las, pentru ca se simte bine cu copiii, si isi si doreste foarte mult, insa dat fiind faptul ca excursia se face cu atocarul si Andrei are rau de masina, nu pot sa-l las! De altfel, si educatoarea a fost retinuta in cazul lui! Insa noroc ca copilul a inteles, dar ma pistoneaza cu intrebarea " de ce nu se merge cu trenul!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

Mariana, eu imi amintesc ca veneau in excursii colegii care aveau rau de masina. Luau o punga cu ei si autocarul oprea cand era nevoie. Sunt si ceva pastilute care mai 'taie' din senzatia de rau. Iar in autocar se mai iau cu joaca si mai uita. Mie mi se pare mai mai sanatos pentru copil sa mearga, decat sa ramana cu sentimentul are un handicap. Educatoarei ii e mai bine asa, ei ii convine sa nu il lasi.

o vesnic carcotasa :)

D.

Mergi la inceput