cele mai proaste carti!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Ai tu dreptate, da' daca nu-mi placu cum sa zic ca-mi placu?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Ah, chestia cu placutul e altceva, nici eu nu ma dau in vant dupa Celine, de exemplu, iar Camil Petrescu mi s-a parut revoltator pe alocuri, dar o carte care mi-a produs sentimente - fie ele de admiratie sau de revolta - nu o consider proasta :)
Subscriu la ideea Milenei - cartile care ne plac sunt poate cele pe care am fi dorit sa le scriem... Desi, personal, mi-as fi dorit sa pot scrie si precum Celine. Nici eu nu ma mai inteleg :P

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Sincer consider "Colectionarul" o carte proasta, "Strainul" lui Camus e mult mai reusit (pt ca in mintea mea cumva seamana).
Iar "Ciuma" definitely as fi vrut s-o scriu. Definitely.
PS. e mult mai misto sa vorbim despre carti care ne plac, decat despre carti care nu ne plac; nici nu mai stiu acuma ce carti nu mai imi plac:p

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by Julie

Poate ca "gunoi" e personajul din cartea lui Fowles, dupa cum "gunoi" este considerat (de unii ;) personajul masculin din Lolita.
Dar cartea (Colectionarul), hai, mey, e una extraordinara, chiar daca lasa un gust amar :)

Julie

Subscriu!

Si, Milenadinu, pe Dostoievski il ador si eu, "Idiotul" e cartea mea de suflet.

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa spune:

Poti sa intelegi ce vrei, nu am invatat niciodata de placere matematica ci doar ca trebuia. In schimb am fost atrasa de stiintele naturii, am invatat cu mare placere anatomia si biologia.

quote:
Originally posted by descintec

quote:
Originally posted by alexa

Culegerile de algebra, fizica si chimie

pot sa spun ca nu va inteleg..eu am devorat tot ce se gasea la momentul respectiv pe piata

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

By the way....ca tot vorbim de carti "criminale", care v-a placut mai mult (devenim off topic, nu?)"Colectionarul" sau "Parfumul"??? Ambele personaje sint niste "gunoaie" dar cita sensibilitate in jurul lor!!! Sa bag in aceeasi categorie si "orasul si ciinii" a lui Vargas Llosa??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Colectionarul :P. Tot off topic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns milenadinu spune:

Si mie tot "Idiotul " mi-a placut cel mai mult !! Citeam pe vremea facultatii un studiu comparativ intre Hamlet , Don Quijote si printul Miskin, un fel de axa a "nebuniei", absolut minunat, din pacate tipmul a trecut si am uitat numele autoarei,era o carte de la Biblioteca Nationala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Revin...de data asta "la subiect" M-a dezamagit foarte tare "Alchimistul" pentru lipsa de originalitate. A luat Coelho doua rosii, un castravete, trei ardei si-o ceapa si le-a aruncat in salatiera.... a uitat insa de "sos". Asa ca tot "Diavolul si domnisoara Prym" ramine cartea lui care mi-a placut cel mai mult!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Exista, bag sama, carti proaste-proaste si carti bune-proaste. Cum vine asta? Cartile proaste-proaste, despre care toata lumea stie/spune ca-s "vai mama lor, ce mai carti!"; fara pretentii, fara complicatii... ca romanele de amor, d'un paregzamplu. Unele romane de amor, nu toate. Cartile bune-proaste sunt cele cu greutate, cu ifos si despre care o parte a cititorilor ar spune ca-s bune-bune. Ce mai, complicata treaba! Dar uneori, cand ma ia cu arsura la lingurica de prea multa greutate si prea mult ifos... dau fugutza, mai pe furis, asa, la un raft cu carti proaste-proaste, dulcege si simple si adooorm linistita. Somn usor!

Q

Mergi la inceput