Mamici de ianuarie-februarie 2005 (4)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amo2004 spune:

Bine v-am gasit pe toate si multumesc tuturor de urarile de bun venit!

Chiar ca devenim o trupa super :)

Oana, la mine UM e 6 aprilie. DPN-ul sa vedem ce zice dl. doctor maine. Am gasit pe mai multe site-uri calculatoare de DPN, dar unele mi-au returnat 19 ian. iar altele 9 ian, asa ca astept ziua de maine.

Coraly, prima vizita o fac abia maine, deci nu am facut inca nici o analiza de sange. Merg la dl. dr. Cruciat. Nasa mea de cununie a nascut cu el e drept ca cu ceva timp in urma, dar am auzit ca ar fi foarte bun la cezariane. Nu ca as vrea eu cezariana, dar e bine sa stii ca medicul tau e considerat bun si la asa ceva.

Apropo, voi ce varsta si meserii aveti? Eu am 30 de ani (am asteptat ceva pana sa-l am pe micut) si sunt informatician. Job-ul meu poate fi cateodata foarte stresant, iar randamentul pe care il dau acum cam lasa de dorit. Sunt zile in care mi-e foarte greu, poate si din cauza raului ... Am observat si eu ca daca ma chinui sa mamanc, desi nu-mi trebuie si parca-mi sta in gat, starea de rau se atenueaza sau chiar dispare. Asa ca fetelor, mancarea e obligatorie!!!

Va pup pe toate si sper sa pot intra mai tarziu de acasa. Acum am tare mult de lucru.

Mona (Cluj, 8 sapt.)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ingerasu

Bine ai venit Mona printre noi

Cred ca o sa ai o surpriza placuta cand o sa mergi la doctor, o sa-ti vezi bb-ul. Eu i-am vazut si inimioara la inceputul sapt 8.
Daca intri pe adresa mea de sub semnatura la VINE BB ai sa vezi echografia mea de 7 saptamani implinite.
Nu-ti face tu probleme cu greturile ca oricum mai ai putin, max 1 luna si o sa treci de ele.

Coraly, durerile pot fi si de la muschii uterului care se dilata. Daca citesti capitolele anterioare ai sa vezi ca multe din noi am avut asa ceva. Stai linistita ca este normal.

8+ saptamani
ingerasu cu ingerasul mic din burtica
http://photos.yahoo.com/simiongabriela

Ti-am vazut pozele, super burtica :) La mine nu se vede inca, a aparut insa un pic de strat adipos, semn ca incep sa ma ingras. Sper sa-mi faca si mie eco maine. Ce sa iau cu mine, un CD, discheta ca sa le pot salva?

Mona (8 sapt.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Corina, fruntea sus. Intre copiii mei e diferenta si mai mica. Am un baietel de 2 ani si 8 luni, o fetita de un an si acum sunt iar insarcinata, si iar o sa fie diferenta de un an si opt luni ca la primii. Si mie mi s-a parut ca a fost cam repede, dar sa stii ca e o diferenta de varsta foarte buna. Deja te poti intelege cu copiii la varsta asta. Cand eram insarcinata cu al doilea, cel "mare" era foarte incantat, ii povesteam ca e un bebe in burtica si el ma mangaia si ma pupa pe burta, punea biberonul pe burtica sa pape si bebe. Am incercat sa-i povestesc ce frumos o sa fie cu un bebe mic, dar si ce neplaceri or sa apara, ca sa fie pregatit din vreme si sa nu simta prea tare socul. Si a fost foarte bine, ca se iubesc, nu am avut probleme de gelozie, iar acum se joaca impreuna, ceea ce nu stiu daca s-ar fi intamplat daca diferenta era mai mare.

Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Am auzit si eu de dr. Cruciat, ca e bun. Eu am fost la prima consultatie la Todea, dar inca nu sunt decisa pt. ca am auzit tot felul de comentarii legate de Stanca sau Gine 1, de cele mai multe ori contradictorii. Eu am 29 de ani si sunt economist.
Daca UM e 6 aprilie, ai numai 7 saptamani, nu? sau, ma rog, 7 jumate... eu am 8 jumate. Legat de gretuiri, am observat ca pe oricine am intrebat, mi-au spus ca nu am voie sa iau nimic... cred ca sunt ramasi in urma cu ideea asta ca trebuie sa suferi ca un caine... am vazut ca fetele din strainatate iau medicamente speciale pt. gravide. I-am zis doctorului de familie ca am luat un triferment si a strambat din nas... mi se pare aberant...voi ce parere aveti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingerasu spune:

Mona, la mine se vede pt ca deja sunt in saptamana 9 de sarcina si atunci cam trebuie sa inceapa putin cate putin sa creasca burtica.
La echo, mie mi-a dat doctorul o poza pe care ulterior a scanat-o dar acum depinde si de aparat, de performanta lui. O poza poti sa-i ceri. Bafta multa pt ca o sa ai surprize placute la prima echo :-))

Crinuta, mama, ai inceput sa ne scrii mai rar, ce este cu tine? Chiar asa de rau iti este? Ai vazut poza cu echografia mea, ca ma intrebai cam cum arata?

Bun venit si corineig . De ce esti tu "amarata" corina pt ca este bine ca diferenta dintre copii sa fie cat mai mica. Ai vazut adita ce mama eroina este, e la a 3a sarcina? Ai sa vezi ca cu timpul o sa-ti placa ideea de a avea 2 copii de varste apropiate.

8+ saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingerasu spune:

Ingerasu........UM 26.03
Crinuta.........UM 26.03
Oana Cretu......UM 26.03
Adana...........UM 27.03
Coraly..........UM 28.03
Lali............UM 03.04
Bal Mascat......UM 09.04
Andutza.........UM 10.04
BDana...........UM 12.04
Adita...........UM 12.04
Galaxy..........UM 17.04
Alina Maria.....UM 18.04
Mona(amo2004) ..UM
Corinag ....... UM

8+ saptamani

Mergi la inceput

Coraly,mai bine nu risca cu medicamentele. Pot fi foarte periculoase pt bebe. Poate in strainatate au medicamente speciale, care au fost testate si care nu dauneaza copilului, dar la noi nu prea gasesti asa ceva. Nu-i de joaca. eu una as prefera sa sufar "ca un caine", dar sa stiu ca nu risc sanatatatea copilului

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ingerasu

Ai vazut adita ce mama eroina este, e la a 3a sarcina?

Asta inca nu-i nimic, mai grav e ca parca n-as vrea sa ma opresc la 3

Ingerasu, vezi ca Amo are UM pe 6 aprilie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Adita, iti dai seama ca nici eu nu as risca sanatatea copilului, dar sunt medicamente care nu sunt chiar medicamente. Am auzit pe una dintre voi ca a luat No spa... Eu am citit prospectul la triferment, atunci cand am luat, si scria in mod expres ca nu este contraindicat in timpul sarcinii (contine numai enzime pancreatice). Oricum, de atunci nu am mai luat nimic, dar ziceam asa ca idee, ca pentru cele cu greturi mari ar trebui sa fie ceva leac, macar ceaiuri, sau ceva de genul asta... pe mine ma deranja mai mult atitudinea unora care considerau ca daca esti insarcinata, atunci trebuie sa suferi.

Ce stiti despre temperatura normala in primul trimestru? Aseara am simtit ca mi-e frig, si aveam 37,12. E normal?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by coraly

Am auzit si eu de dr. Cruciat, ca e bun. Eu am fost la prima consultatie la Todea, dar inca nu sunt decisa pt. ca am auzit tot felul de comentarii legate de Stanca sau Gine 1, de cele mai multe ori contradictorii. Eu am 29 de ani si sunt economist.
Daca UM e 6 aprilie, ai numai 7 saptamani, nu? sau, ma rog, 7 jumate... eu am 8 jumate. Legat de gretuiri, am observat ca pe oricine am intrebat, mi-au spus ca nu am voie sa iau nimic... cred ca sunt ramasi in urma cu ideea asta ca trebuie sa suferi ca un caine... am vazut ca fetele din strainatate iau medicamente speciale pt. gravide. I-am zis doctorului de familie ca am luat un triferment si a strambat din nas... mi se pare aberant...voi ce parere aveti?

Eu am socotit ca ieri s-au incheiat cele 7 sapt. asa ca am intrat intr-a 8-a. Sa stii ca am dat si eu un search pe net dupa medicamente care ar putea ameliora raul. Am sa-l intreb pe dr. Cruciat maine sa vedem ce zice. Imi notez si numele medicamentului pe care il ia Crinuta, poate exista ceva asemanator si la noi. Din cate stiu, la noi se dau dar numai pentru cazurile grave, cu vomat foarte des si puternic.

Mergi la inceput