CIC plátit "altfel"?

CIC plátit "altfel"? | Autor: Girasol

Link direct la acest mesaj

Salut, am si eu (din nou) o întrebare. Am intrat în CIC de o luná cu "drepturi depline" - adicá cu cei 6.500.000 lei.
Problema este cá patronul má tot amâná cu plata "vino peste o sáptámâná, vino peste alte 3 zile cá n-am bani acum etc."
As vrea sá stiu dacá e vreo altá modalitate de a primi banii (pe card, de ex.) si ce proceduri trebuie urmate.
Vá multumesc frumos.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Daca persista in a nu iti da indemnizatia, ai putea sa faci presiuni, spunand ca exista o numita procedura la care poti apela, gen: plangere la Inspectoratul Teritorial de Munca, la Casa de pensii.
Totusi, eu sper sa se rezolve fara asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Girasol spune:

Ultima oará mi-au spus cá nu stiu când vor putea pláti pentru cá cei de la CAS nu au bani (!) Este posibil?
Multumesc încá o datá pentru tot ajutorul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu este posibil. Cati angajati sunt la patronul asta? 1-2-100?

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Girasol

Ultima oará mi-au spus cá nu stiu când vor putea pláti pentru cá cei de la CAS nu au bani (!) Este posibil?
Multumesc încá o datá pentru tot ajutorul.

Nu prezinta relevanta daca cei de la Casa de pensii au sau nu bani. Ti trebuie sa primesti indemnizatia de la angajator, care va deduce suma respectiva din contributia pe care o datoreaza bugetului asigurarilor sociale de stat. Dupa cum a spus si Marius, ar putea sa aiba o justificare daca firma unde lucrezi are putini angajati.

Mergi la inceput

Firma (din cate stiu eu) are aprox. 10 angajati cu salariul minim pe economie. Este posibil ca in cazul acesta salariul meu sa fie mai mare decat suma contributiilor la CAS, si daca este asa, atunci intrebarea mea este: ce trebuie sa faca ei ca sa recupereze necesarul de bani?
Va multumesc.

Mergi la inceput

Face o solicitare la Casa de pensii teritoriala.

Mergi la inceput

Va multumesc mult pt. raspunsuri.

Mergi la inceput

Am fost astazi la serviciu si am vazut ca pe stat figureaza numai 7 angajati (sunt ei mai multi dar asta este alta problema).
Eu am primit indemnizatia incepand cu luna Martie (aveam 10 zile de concediu de maternitate respectiv 14 de indemnizatie).
Astazi patroana mi-a spus ca ea nu poate sa-mi dea indemnizatia pe luna aprilie deoarece nu si-a recuperat diferenta de bani pe luna Martie.
Acum eu ma intreb cat am de asteptat pana o sa-mi primesc banii?
Asa o sa se intample in fiecare luna?
Daca trece luna si ea (firma) nu si-a recuperat banii ce se intampla cu ei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cghitescumd spune:

Nasoala treaba, si eu lucrez la o firma cu 3 carti de munca, fiecare cu salariul minim pe economie, am intrat in prenatal pe 1 mai , am nascut alaltaieri pe 25 mai si acum astept sa vad ce-o sa se intimple cu mirificele indemnizatii de maternitate si de ingrijire a copilului pina la 2 ani. Probabil ca dupa 42 de zile de postnatal o sa intru o zi "la munca", o sa o termin in ziua respectiva cu firma, dupa care am sa-mi solicit indemnizatia de crestere a copilului la casa de pensii. Va trebui sa ma interesez insa cum sa o fac pentru ca sa nu cumva sa ma trezesc ca imi pierd drepturile.
Oricum, firma nu poate face dispozitie de incasare catre Casa daca nu are platite toate angaralele, dupa dispozitia de plata trebuie sa astepte pina ii vireaza banii casa in cont, dupa aia trebuie sa astepti tu pina se satura patronul sa-ti ruleze banii pe care ii primeste in profitul lui,.......s.a.m.d.
Asa ca fapt divers, du-te la seful corpului de control al inspectiei muncii de la Camera de munca si stai de vorba cu el. Cred ca cei de la corpul de control sunt singurii care pot presa in vreo directie, deoarece ei au interes sa cistige din ciubucurile pe care le primesc de la firme atunci cind le gasesc in neregula. Daca te duci la vreunul din corpul de control, imediat o sa-i sticleasca ochisorii cind va afla ca are cu ce sa-l agate pe patronul tau.
O alta modalitate este sa te duci la "amicii" tai de la serviciu cu un avocat de mina, dar asta e precum cutia Pandorei, stii cind si cum o deschizi, dar nu stii ce iese din ea.
Oooooooooff!!!!

Mirela & sotul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Varianta cu trecerea in custodia directa a Casei mi se pare mai tangibila. Ei nu au cum sa refuze platile asiguratilor aflati in custodia lor. Ca si procedura insa nu cred ca este mai simplu. Pe de alta parte insa din informatia ca lucreaza 10 iar oficial 7 inseamna ca firma nu e OK. Va eviat orice fel de control sau complicatii ce ar rezulat in urma unui control (amenzile sunt foarte mari). Poti sa si spui ca "tie personal nu iti pasa cand anume ii va plati Casa de asigurari indemnizatia, ca ai fost acolo si nu exista sa nu se vireze banii daca totul e Ok cu firma, si daca nu iti incasezi banii vor veni ei in control ca sa vada exact de ce pentru ca din punctul lor de vedere totul e Ok, numai firma sa fie Ok.". Ei?

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput