Mamici de Nov-Dec 2004 (7)
Raspunsuri
try spune:
O asteptam pe roserb sa posteze lista din nou, la capat de subiect...
Fulguletz, cand am zis ca nu se face cu aparatura speciala, ma refeream la faptul ca e tot un ecograf, adica nu-i ceva de care n-a auzit omu' pana acum sau care sa nu fie si in Romania. Normal ca ecografele astea sunt si ele pe diferite modele cu mai multe sau mai putine functii (ca la televizoare daca vrei: unele au telecomanda, altele nu, altele au picture in picture, altele au telex etc.). Asa si ecografele sunt unele modele mai performante si altele mai simpliste. In fond operatiunea care o suporta mama e aceeasi, pentru mama e o simpla ecografie, nu e cine stie ce procedura (cum ar fi in cazul amniocentezei spre exemplu). Mai mult la asta m-am referit. Nu trebuie decta o ecografie... cu ce model de aparat faci ecografia, nu stiu si nici nu cred ca are asa mare importanta.
16+ sapt DNP 1 nov.
dama spune:
Si la mine, acum doua zile cand am facut eco din primul trimestru de sarcina, ecograful a masurat cu acelasi aparat (ecograf) ceafa lui BB. Se spune insa ca testul asta este mai important la 20-22 de sapt (luna 5) pt ca poate depista o anomalie a lui BB, mai precis, daca este posibil sa aiba sindromul Down (Domne fereste pe toata lumea!) sau Trisomie 21. Cel putin asa e aici la francezi. Dar din cate mi-a spus acum dr se pare ca BB se inscrie in normele varstei. Insa tot mi-e frica pana peste alte 8 saptamani.
Si inca odata spun, creau si eu sa stiu ce e BB , si nu pot sa cred ca la francezi nu exista aparate sofisticate. De ce nu a vrut sa-mi spuna si mie? Ca piciorusele si manutele si eu le-am vazut si chiar a miscat sin ele in timpul eco...Nu mai pot de nerabdare
14 sapt DPN 21nov.
Anca
gandacelu spune:
fetele, mai are cineva lapte? (ca mine?!:))
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
danette spune:
Raluca, incearca sa bei dimineata pe stomacul gol o lingurita de miere de diluata intr-un pahar cu apa calduta. Pe mine ma ajuta.
Si mananca multe fructe (gen kiwi, pere, capsuni, pepene galben...).
Fa miscare (plimbari).
, Dana DPN 27 nov.
danette spune:
Gandacelu, iti scriu despre vaccinul ala... unchiul meu l-a fact rost din spitalul unde lucreaza el si asadar pe mine nu m-a costa nimic. Mi-a spus ca (de ex. in Cluj) exista farmacii unde poti sa-l comanzi si te duci dupa el in max. 2, 3 zile.
Eu am intrebat in Baia Mare la 2 farmacii mai mari si mi-au spus ca nu pot sa-l comand decat eventual la farmacia spitalului judetean sau l-as putea gasi la SANEPID.
Inca nu am ajuns acolo sa ma interesez.
Daca nu reusesti sa-l gasesti in Bucuresti (desi nu cred), spune-mi si ti-l cumpar eu din Cluj. Oricum ma duc acolo lunar.
Luni (24 mai) merg din nou la dr.
Azi am fost sa-mi ia sange pentru titru de anticorpi. De-abia maine la amiaza imi spune rezultatul.
Sper sa fie in regula, asa cum scriai si tu intr-un post, nici eu nu am auzit de cazuri in care sa cresca...
, Dana DPN 27 Nov.
dama spune:
Desi iti recomand sa te sfatuiesti cu medicul tau generalist, aici la francezi am vazut intr-o revista de maternitate pe care ginecologul meu mi-a dat-o un "tratament" babesc: un compot de prune sau chiar prune uscate (daca gasesti)sau un pahar de suc de portocale foarte rece baut cand te trezesti. Iar este recomandat sa bei cat mai multa apa de cand te trezesti pana seara (cam 1,1/2l). Stiu ca nu e usor, dar...Si mersul pe jos vreo jumatate de ora pe zi, se pare ca ajuta la digestie.
Altii spun sa mananci cat mai multe legume verzi bogate in fibre.
Eu una mananc dimineata un bol de cereale cu lapte (din cele care au si cereale si fructe uscate, stiu ca exista si in Ro). Si apoi fructe proaspete cat mai multe, mai ales mere. Cam atat, daca fetele celelalte mai stiu si alte trucuri, le rugam sa ni le spuna si noua.
14 sapt DPN 21 nov.
Anca
Eliza5 spune:
Raluca, incearca sa mananci multe "fibre": paine neagra, cereale, fructe, legume, etc. Si plimbarile ajuta intr-adevar. Renunta total la painea alba!
Aveti grija cu constipatia, sa nu patiti ca mine (hemoroizi ).
raluca.gabriela spune:
Pai mie de astia imi e frica... Eu mananc painea numai prajita, altfel nu o suport si nici nu pot renunta la ea. In plus, am renuntat la cafea ca nu ii place lui BB, si pe mine ma ajuta mult la digestie...
Intrebare: daca suport bine tocurile pot sa le port? Sau sunt interzise din principiu?... Ca eu am zile in care ma simt foarte greoaie (la 42 de kg :PPP)si umblu in adidasi si zile in care ma simt foarte bine. Ma gandea ca in alea as putea inca sa port tocurile, atata timp cat nu ma doare nimic.
O prostioara: eu mai nou in pungi de avion, cica e mai confortabil
sa cresteti mari! :-)
roserb spune:
Buna dimineata !
Iata-ma si pe mine cu intarziere, am avut 2 zile . Am avut recertificarea ISO si cum eu sunt "sefa bucatelor" in domeniu, am fost in focuri.Dar am scapat cu bine si sper sa urmeze o perioada mai relaxata.
Gandacelu, lapte deja?!?! - nu e cam devreme?Data trecuta parca pe la 7 luni si jumatate erau ceva semne...
Raluca , eu nu am gasit nici la prima sarcina , nici acum remediu pentru constipatie, asa ca m-am consolat cu situatia data...
Uneori cica ajuta si iaurtul Activia consumat zilnic.
Iata si listuta actualizata :
Elyanne ....UM 22 ian....DPN 1 nov
IrinaA ....UM 24 ian....DPN
Camys2000 ....UM 25 ian....DPN 31 octombrie
Ela2001 ....UM 25 ian....DPN 2 nov
Try ....UM 26 ian....DPN 1 nov
Gioni ....UM 28 ian....DPN
Roserb ....UM 14 ian....DPN 8 nov
Moss ....UM 1 feb....DPN
Hannen ....UM 4 feb ....DPN 10 nov
MariamO....UM 5 feb....DPN
Dena....UM....DPN 15 nov