Aveti fobii?
Raspunsuri - Pagina 5
qsar spune:
Eu sunt o fricoasa. Nu prea am treaba cu vietatile... ganganiile chiar imi plac (mai putin gandacii daca sunt "musafiri" in bucatarie); as fi in stare sa ma uit si-un ceas la o gaza in iarba. Nu ma atrag nici reptilele, dar nici nu ma ingrozesc; in copilarie ma jucam cu tot felul de batracieni - broscute, mormoloci, tritoni, salamandre. Mi-e teama de soricei. Am stat odata cocotzata pe masa in mijlocul casei, cu telefonul langa mine, implorandu-l pe "mnealui sa vina rapid acasa sa prinda "monstrul". Dar astea nu-s fobii.
In schimb agorafobia... pfuuu... de multe ori este un chin sa ies din casa. Ahhh, si intinderile nesfarsite imi provoaca stari de neliniste; am facut odata un atac de panica in Baragan. Si nu pot suporta sa privesc nici suprafete mari de apa; marea linistita este un cosmar. Dar cel mai tare ma chinuie frica de vant puternic, daca se anunta vant la buletinul meteo, nu ies din casa orice-ar fi (decat insotita).
Q
Samsara7 spune:
Il sun eu pe sotul meu acum cateva zile (sambata ) si il intreb de unde pot sa fac rost de un arici? El credea ca am innebunit. "Pai la ce iti trebuie? Sunt plini de paduchi!" Eu nu, si nu, ca vreau sa adoptez unul. Pana la urma a trebuit sa ii explic!
M-am dus in gradina sa intind rufele si am vazut un celofan auncat chiar langa zidul care inconjoara casa.Se intampla ca trecatorii sa mai arunce cate o "amintire" in curtea noastra. Culeg ambalajul injurand in gand ticalosul care mi-a facut-o cadou. Cand privesc mai bine, sar in sus ca, vorba ceea....muscata de sarpe! Era o piele de sarpe,fiind perioada cand naparlesc iar eu am realizat apoi ca locul unde am gasit-o era intre doua pietre mari. Nu va spun ca in doua secunde am fost cocotata la etajul intai. Am coborat cu fetita mea dupa o perioada, si saream amandoua ca arse (cu tipetele de rigoare) la fiecare adiere a vantului, iar cand pisicuta noastra a aprut si ea curioasa in spatele noastru era sa fac un infarct.
Ei, da! Asta e fobia mea de cand aveam 7 ani! Un baietel a gasit un sarpe mort, a pus urātenia pe un bat si a inceput sa urmareasca toti copiii din parc. Si "uite sarpele, nu e sarpele" la un moment dat am incetat sa mai alerg ca zabauca! Exact ce nu trebuia, caci baietelul tocmai se gandise ca va provoca mai mare panica daca va arunca un pic sarpele in aer! Asa ca m-a gasit pe mine ca teren de aterizare si mi s-a incolacit pe brat. Brat pe care am refuzat sa il mai folosesc la orice activitate cat de mica ar fi fost cateva zile la rand, stand cu mana departata binisor de corp! Adultii, la lacrimile mele arzatoare si la dorinta de razbunare pe care o aveam impotriva prichindelului terorist, au raspuns dand din umeri: "Ei, si? Un sarpe mort!" . Dar senzatia solzilor aceia reci pe pielea mea m-a urmarit multa vreme. Si faceam cosmaruri cu dragoni ; desi inca nu citisem povesti cu balauri , nici nu aveam televizor, dar cred ca imaginatia mea a desenat o creatura uriasa, ruda cu sarpele mort.
De atunci nu ma pot bucura cand sunt in mijlocul naturii. Privesc cu incapatanare iarba de la picioare si fiecare ramurica de pe carare o iau drept taratoarea blestemata. In schimb, in ciuda repulsiei, sunt foarte interesata de tot ceea ce trateaza subiectul serpilor; privesc cu atentie documentarele, fotografiile si orice imi incape in mana pe tema aceasta, e ca o dorinta de exorcizare.
Sambata am cautat in enciclopedie tot ce se putea pe seama serpilor de casa! Sotul meu spune ca sunt inofensivi dar ce am gasit eu in articole nu e chiar asa (chiar daca stiu ca nu sutn veninosi, pot sa muste)! In plus in zona aceasta a Mediteranei sunt si vipere.
Dar frumosul a venit duminica, invitati fiind la niste prieteni la Antibes! Nici nu dau bine buna ziua, ca gazda imi spune cum dimineata, pe la 11 s-a trezit cu un sarpe considerabil de lung in fata frigiderului. Ei locuiesc intr-o vila si au in apropiere o cariera de piatra.
Ieri, am mai gasit o piele de sarpe si cred ca am descoperit si gaura.
In schimb arici nu am de unde sa cumpar, iar sansa de a da peste unul orfelin e mica! De ce aricii? Pentru ca sunt strasnici vanatori de serpi! Si in plus organismul lor dezvolta un anticorp impotriva veninului de sarpe.
Imi inchipui cu greu ca as putea fi vindecata de aceasta fobie, si ma intreb si acum daca povestea asta din copilarie m-a marcat efectiv; sau poate ca as fi avut oricum aceasta frica intensa de reptile?
Michaela
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by qsar
Eu sunt o fricoasa. Nu prea am treaba cu vietatile... ganganiile chiar imi plac (mai putin gandacii daca sunt "musafiri" in bucatarie); as fi in stare sa ma uit si-un ceas la o gaza in iarba. Nu ma atrag nici reptilele, dar nici nu ma ingrozesc; in copilarie ma jucam cu tot felul de batracieni - broscute, mormoloci, tritoni, salamandre. Mi-e teama de soricei. Am stat odata cocotzata pe masa in mijlocul casei, cu telefonul langa mine, implorandu-l pe "mnealui sa vina rapid acasa sa prinda "monstrul". Dar astea nu-s fobii.
In schimb agorafobia... pfuuu... de multe ori este un chin sa ies din casa. Ahhh, si intinderile nesfarsite imi provoaca stari de neliniste; am facut odata un atac de panica in Baragan. Si nu pot suporta sa privesc nici suprafete mari de apa; marea linistita este un cosmar. Dar cel mai tare ma chinuie frica de vant puternic, daca se anunta vant la buletinul meteo, nu ies din casa orice-ar fi (decat insotita).
Q
mai, agorafobie s-o chema si cand iesi pe strada si te-apuca panica, ca io de asta sufar, am impresia ca se uita toti la mine (nu ca nu s-ar uita, chiar se uita, dar eu NU SUPORT!!!
NU SUPORT SA SE UITE BARBATII DUPA MINE PE STRADA! imi vine sa ma fac mica de tot, nu stiu cum sa ajung mai repede unde am de ajuns... io-s caz patologic, ce mai! freudianism curat! am zis ca in canada scap de chestia asta hahaha ca aici sunt legi f aspre cu hartuirea sexuala, nu ai voie sa te uiti ca barbat dupa femei pe strada, darmite sa le mai zici si ceva... de unde! tot se uita! ptiu! ma intorc in romania! gata!
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
gandacelu spune:
am meditat, cred ca se cheama... mizantropie!!! hahaha
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by elara
Si el nu se da niciodata in invartitorile alea mecanice, de pe la mare. Eu ma urc in TOATE. Si mereu am mir ca doar sofeaza de 9 ani! Si se angajeaza deseori in manevre destul de periculoase (zic eu) dar el e foarte sigur pe el (si ce-i drept nici nu a avut neplaceri din cauza asta) dar in chestiile alea nu pune niciodata piciorul. Si e frustrant rau uneori cand eu as vrea sa ma dau si nu am cu cine, ca singura nu prea are acelasi farmec. Pai eu la cine si cu cine tip si rad? !
aoleu, numai cand aud de invartitori mi se invarte capul! pe bune! uuu! uuu! uite-asa simt! si-mi urca stomacu-n gat! cred ca are legatura intr-adevar cu raul de inaltime, ca si eu sufar de amandoua!
(s-ar putea sa fie cava mai simplu, o afectiune a urechii care e responsabila cu echilibrul, cu otolitele, bate-le vina!)
debby spune:
La mine sunt gazele de marime mare si mijlocie... Am vorbit si pe situatii caraghioase de orele petrecute in baie pana la aparitia "salvatorului", dar multe sunt pataniile si frica e enorma.
In rest putina claustrofobie, dar nu prea grav, adica liftul il iau, dar cele de aici si in nici un caz cele din blocurile turn din Romania. De multe ori ma apuca in masina si ne oprim 5 min

ana maria spune:
Am fobie de oamenii beti, soareci si sobolani. Mersul cu masina mi-a fost tare neplacut multa vreme dar aqm reusit sa ma simt mai bine.
Cu oamenii beti e mai grea treaba. Ultima data era unul in fata blocului si m-am plimbat 3 ore in miez de noapte prin oras ca sa plece ala din fata blocului. Am crezut ca sotul meu chiar ma ia la bataie. Pentru treaba asta am facut si terapie pentru ca mi-e rau de la stomac cand vad un om beat (ma supara miscarile necontrolate cioca am mania controlului)
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!
cipcipcip spune:
Eu am fobie la injectii si seringi. Nu pot sa vad un ac de seringa intrind in piele (nici macar la TV) ca m-apuca toate dandanalele. O data am zis sa ma uit ca poate imi trece. Nu va zic ca m-a luat cu lesin de la stomac si m-a tinut starea asta citeva ore.
Cind imi face injectie la doctor pling cu lacrimi de crocodil, de mi-e si rusine, ditamai femeia!![]()
debby spune:
quote:
Originally posted by cipcipcip
Eu am fobie la injectii si seringi. Nu pot sa vad un ac de seringa intrind in piele ca m-apuca toate dandanalele. O data am zis sa ma uit ca poate imi trece. Nu va zic ca m-a luat cu lesin de la stomac si m-a tinut starea asta citeva ore.
Cind imi face injectie la doctor pling cu lacrimi de crocodil, de mi-e si rusine, ditamai femeia!
Si mie mi-e tare teama de injectii. Acum o luna am facut analize si dupa am reusit sa ajung si la urgente de doua ori si inca de doua ori analize

Eu le-am spus ca mi-e frica si gata. Am vorbit non stop de frica de nu mai terminam cu franceza mea super accentuata. Si tocmai stand pe patutul ala de la urgente ma uitam la suportul de perfuzii si mi-am spus ca eu nu voi face niciodata, cand intra doctorita si-mi spune ca o sa-mi dea niste calmante intravenoase. Durerea a batut si am fost obligata sa accept

Frica a mai scazut sa stii dupa cinci intepaturi( una era mai inainte in Romania), dar tot cu sufletul la gura sunt cand ma gandesc...ihhhhh... si acum parca ma mananca toata pielea cand ma gandesc

mariaangeli_que spune:
Pe mine ma deranjeaza f.tare daca din greseala calc pe vreo insecta, cand aud ca imi plesneste sub picior ,mi se intorce stomacul pe dos ,mi-e rau,vars si sufletul din mine,iar noaptea visez urat