Cuptorul cu microunde - prieten sau dusman ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

si noi il folosim doar pt incalzit mancarea. Nu toata lumea are posibilitatea sa stea mult si bine langa aragaz!

Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002http://community.webshots.com/user/gabibarta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titisha spune:

Prieten, fara dar si poate.
Copilul, care sta singur cea mai mare parte a zilei, isi incalzeste pana cand si laptele din bolul pentru cereale, iar de portia de mancare sa nu mai spun. Asta imi ofera liniste, siguranta si chiar confort. Mancarea se incalzeste mai repede, si nu se mai lipeste pe fundul craticioarei. Era foarte periculos sa umble la aragaz de trei ori pe zi, inca de pe la sapte ani cand s-a dus singur la scoala. Si recunosc este bine si pentru mine: seara tarziu imi incalzesc portia de mancare direct in farfurie, iar dupa ce o termin de mancat, direct cu ea in masina de vase.
Dar compensez sambata si duminica, cand uneori nu imi mai ajung focurile de la aragaz, iar cuptorul de la aragaz este neincapator pentru cata mancare gatesc….
Titisha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Cum adica sa stau sa-mi fac floricelele in ceaun si sa-mi fie frica ca se lipesc?????????

Si noi incalzim in el pentru ca este simplu sa pun doar un pic de mincare direct in castron si sa-l incalzesc decit sa pun in alta oala si du aia in castron. Urasc spalatul vaselor (ca si datul cu aspiratorul si stersul prafului - indeletnicirile sotului) asa ca .....cu cit mai putine vase cu atit mai bine.

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex3.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick3.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubbles spune:

Tocmai am intrebat o colega rusoaica despre aceasta poveste. A fost uimita sa vada ca lumea poate sa vorbeasca despre asa ceva. Cuptoarele cu microunde sunt intilnite in foarte multe bucatarii rusesti, nici vorba de interzicerea lor!

Si noi il folosim zilnic, la tot ce incalzim (si nu numai). Si daca e "un rau", e unul necesar si asta este.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Cuptorul cu microunde, ca toate instrumentele omului modern are avantajele si dezavantajele lui! Important este sa putem gandi si face diferenta cat de benefic sau cat de nociv este pentru persoana respectiva! Este o chestie de optiune personala de a se expune mai mult sau mai putin decat o fac , fortat de imprejurari , in fiecare zi, datorita societatii in care traiesc! Daca sta in putere mea sa ma radiez mai putin vorbind la telefon sau incalzind la cuptorul cu microunde , mancand un mar cu ceva gauri de viermi decat unul umflat cu mii de hormoni sau consumand un lapte sau o branza de la o vacuta hranita pe pajiste decat un lapte Brenac sau Dorna cu nu stiu cate HTT uri, este o chestie de optiune personala si tine de modul in care fiecare isi construieste viata! Eu personal il gasesc inutil din mai multe puncte de vedere si faptul ca a fost demonstrat stiintific ca ajungerea brusca la supertemperaturi este mai mult decat nociva, plus faptul ca numarul crescut al bolilor de sange si cancerului de datoreaza stresului si alimentatiei nesanatoase, ne face sa mai meditam atunci cand cumparam ceva pentru degradarea sanatatii! Si asa ne hranim cu alimente a caror provenienta o cunoastem foarte putin, o mai si prelucram termic, iar valoarea nutritiva a cazut cu 50% ,o mai si incalzim brusc si cu unde electromagnetice ! Produsul: un aliment vai de el! Deci daca putem sa ne facem viata mai sanatoasa , haideti sa o facem noi pentru ca si asa ceea ce este bun ni se ofera la microscop!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Asa danunatoare sunt si aparatele de aer conditionat!!! si multe altele, chiar si computerul in fata cariua ne aflam. Sunt riscuri pe care ni le asumam sa ne facem viata mai usoara!!! Iar ziua de azi e mereu aglomerata si timpul e foarte pretios!!!
Sinzi si David]
http://community.webshots.com/user/sinzi_ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

eu am obektu' doar de vreo doua luni,e plin de programe si optiuni,dar nu prea stiu retete ,asa ca doar incalzesc cate ceva sau dezghet carne,eventual,cand nu am chef sa gatesc,fac cutii de semipreparate si ies chiar bunute.
e buna ideea sa-l foloseasca copii de 6-7 ani,eu si acum uit aragazul aprins

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Mie imi este priete... cand nu am timp incalzesc mancarea in el, dar niciodata nu am gatit in el.

Gabbriela & Julian web

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Noi am incercat sa gatim cu ajutorul lui la inceput, cand l-am cumparat, n-am reusit mare lucru asa ca am renuntat. Apoi la dezghetat nu-mi placea cum iesea carnea pe suprafata, am observat ca lichidele nu le incalzea asa bine daca erau in cana si am inceput sa folosim din nou aragazul. Incet, incet vom renunta la el.....

Mergi la inceput