HTML...
Raspunsuri - Pagina 2
marius spune:
Cum se interpreteaza linia marcata de mine cu verde in scriptul de mai sus?
Mai exact partea a doua a inmultirii a doua paranteza. Ce inseamna semnul ? ce rol are. Toata paranteza a doua cum se interpreteaza?
Marius (www.desprecopii.com)
Comi spune:
var rata_fara_tva = (valoare - valoare_avans_fara_tva) * (nr_rate == 12 ? coef12 : coef18) / 100;
se declara o noua variabila "rata_fara_tva" care ia valoarea expresiei din dreapta [EVIDENT]. acuma ce inseamna parantezele din dreapta:
- prima returneaza diferenta dintre valoarea variabilei "valoare" si valoarea variabilei "valoare_avans_fara_tva";
- a doua este de fapt un "if": daca valoarea "nr_date" este egala cu 12 atunci paranteza a doua va avea valoarea variabilei "coef12" daca cele doua sunt diferite paranteza va avea valoarea lui "coef18".
rezultatul este produsul celor doua paranteze impartit la 100 .. ![]()
spor in continuare ![]()
http://80.96.96.18/~cosmin
marius spune:
si daca vreau sa am 3 variabile coef12 coef18 si coef24 sa zicem, cum s-ar scrie acest if in if?
Daca "nr_rate"=12 atunci...A, daca "nr_rate"=18 atunci "B", iar daca "nr_rate"=24 atunci "Z". Daca daca valoarea "nr_rate" nu vreau sa fie fixa ci sa fie introdusa de utilizator deci sa se miste pe un interval (a->b)? si deci inclusiv varabilele de tip "coef" sa devina o variabile ...cum sa spun dinamice nu fixe?
Defapt asta ar trebui sa caut eu....sursele mi le-ai dat. Dar daca stii un raspuns rapid fac economie de timp.
Comi spune:
Ca sa iti zic sincer, io nu sunt cu JavaScript... dar poti incerca ceva de genul:
{
if (nr_rate==12) {final=A}
if (nr_rate==13) {final=B}
if (nr_rate==14) {final=C}
}
sau poti incerca cu "case" vezi in documentatie... [daca nu ai aflat deja]
http://80.96.96.18/~cosmin
marius spune:
Gata am rezolvat. In principiu ideea folosita a fost to de utilizare a trei "if" dar este o idee particulara ca rezolvare. Ramane pt mine in picioare declararea unei variabile dinamice (eu asa am botezat-o) "coef" care sa preia o valoare introdusa de user pe un interval dat si apoi in functie de valoarea introdusa sa se calculeze un algoritm anume. Merci pt sprijin.