Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (6)
Raspunsuri - Pagina 2
raluca.gabriela spune:
Cine n-are somn, sa vina la mine... :D. Eu duminica am dormit cam toata ziua, cu pauze de cam doua ore maxim intre reprizele de nani. Luni nu am reusit sa ajung la serv, ca mi-a fost rau, asa ca iar am dormit ca beata pana seara cand m-am trezit sa mananc/vars ceva. As dormi non stop, asta e singurul lucru pe care stiu sa il fac cel mai bine in perioada asta. Sotul meu, saracul, se intretine cu mama acasa. Unde mai pui ca mai si munceste la apartamentul in care tot speram sa ne mutam cat mai repede, si tot cu ai mei face echipa. Aseara am mers si eu "sa ajut" dar am gasit repede un patut si... Macar atata consolare sa am si eu, la greturile cu care ma chinui. Stire de ultima ora: mi-am carat prajitorul de paine la birou, ca sunt singura si painea prajita e singura pe care o suport :P
sa cresteti mari! :-)
misticgirl spune:
Buna tuturor burticilor !
Au trecut cateva zile de cand nu am mai postat pe forum,desi eu v-am citit mesajele si ieri.Ce ma bucur ca in sfarsit am putin timp sa mai vorbesc cu voi .
Vreau si eu sa urez bun venit noilor burtici..sa aveti sarcini usoare si bebelusi sanatosi.
Eu sunt binisor,dupa cum stiti sunt una dintre burticile care nu . In schimb inca mai am stari de greata, mananc numai legume, fructe si mancaruri usoare (piure,supa sau ciorbita). Burtica mea nu se vede decat daca esti atent,insa blugii nu ii mai imbrac deloc pt ca ma strang ingrozitor de burtica si imi provoaca greata. Inca nu mi-am luat haine de graviduta,o sa-mi iau cand o sa am si eu o burtica mai mare.Insa sunt foarte hotarata sa nu port haine largi (lalai cum spun prietenele mele),ci haine cat mai sexy,pt ca eu consider ca o femeie insarcinata este extrem de sexy daca isi pune in valoare burtica si acea "frumusete a gravidei".Prin haine sexy inteleg pantaloni,rochite, fustite dragute,in nici un caz largi de sus pana jos. Insa vreau sa va spun ceva...macar o salopeta,fie ea de blugi sau orice alt material, o sa-mi cumpar,pt ca voi avea nevoie si de haine super lejere pt plimbarile pe care preconizez sa le fac vara si toamna asta.
Oh,si acum legat de somn...mai,fetelor,am un somn in mine de vreo luna .As dormi non-stop.Plus ca imi lipseste somnul meu linistit. Toata noaptea ma foiesc in pat,nu imi gasesc locul, ma trezesc de cateva ori pe noapte si visez in continuu.Eu care ma culcam pe o parte si tot pe aia ma trezeam dimineata,plus ca eu de obicei nu visam mai deloc.
Dar imi place ceea ce simt...voi fi mamica.
Astazi ma duc la un control la dr. ginecolog pt ca ma cheama din 3 in 3 sapt. Stiu ca totul este bine,simt eu asta,dar ma duc ca sa fiu si mai sigura. Maine va spun ce am facut la dr.
Va pup pe toate si va urez o zi buna!
Claudia ~11 sapt de la UM
Ela2001 spune:
Try hai ca m-ai speriat.Tu doar 1 kg ai luat? Pai eu ma apropii de 4.Ti-am vazut pozele cu burtica si credeam ca ai luat mai multe kg.
Doamne oare la cite kg o sa ajung?
De gretzuri am parte rar,dar cu oboseala ma lupt din greu la servici.
Cind vin de la servici maninc si apoi direct in pat aterizez.Si dooorm cite 2 ore.
Dar noaptea ma trezesc cel putin o data.
Ela2001 - 16 saptamini de la UM
fulguletz spune:
fetele!
pai si eu somn de bufnitza noaptea. ma invart pe toate partile (adica numai pe stanga si pe dreapta , ca pe spate oricum nu pot sa dorm. Apropos, voi nu aveti sensatia ca va "tine " burta, cand va intindeti pe spate?
in schimb, dorm la si nu apuc sa citesc mai mult de trei pagini dintr-o carte (cu atat mai mult daca e in germana).
ma trezesc noaptea sa merg la toaleta de 2 -3 ori. In plus, am o senzatie de pipi dubioasa (as zice eu), chiar daca nu am ce sa fac ; senzatia e puternica , dar scurta. Sper sa nu am o infectie...Tre sa vorbesc cu despre asta.
mai nou, imi sangereaza gingiile
10 saptamani
danette spune:
Gandacelu, fratele tatalui meu este medic anestezist in Cluj si practic el a facut rost de vaccin (imonoglobulina). Dar, o sa intreb cat costa si de unde la procurat. Iti transmit eu detalii, cum aflu. Stiam ca se invarte intre 2 mil si 3 mil., dar nu stiu f.exact.
Fulguletz, ar fi fost super sa ne dam intalnire in Austria....dar eu stau doar pana prin 10 iulie.
Unde vreti sa mergeti in Elvetia?? in partea germana? E am fost acolo in munti ( de vreo 3 ori) si mi-e foarte dor de peisajele de-acolo.
Noua de place muntele mai mult decat marea, cu toate ca locuim langa munti...tot nu ne-am saturat de ei..
Si sotul meu este super pasionat de ciclism montan... ii plac traseele accidentate. De obicei caram si bicicletele dupa noi in concedii, numai ca eu nu prea cred ca o sa ma risc prin luna 5-a sa ma catar cu bicicleta cine stie pe unde... o sa facem doar trasee de dificultate mica.(si pe jos).
Eu am deja 3 kg in plus si doar 2 perechi de pantaloni care imi erau mai largi ma mai incap... sunt destul de deprimata din cauza asta..
Ieri am fost la o croitoreasa care stie sa faca haine pt. gravidutze si deci o sa-mi fac prima pereche de pantaloni cu burtica.
In curand va trebui sa-mi fac si cateva bluzite. Deocamdata burtica mea nu a urcat in sus, si cu o camasa mai larga nici nu se observa.
Cu somnul o duc inca bine, atata ca ma mai trezesc pe la 4 dimineata sa merg la baie..
Dana11 sapt si 5 zile
Ela2001 spune:
quote:
Originally posted by fulguletz
Apropos, voi nu aveti sensatia ca va "tine " burta, cand va intindeti pe spate?
in schimb, dorm la si nu apuc sa citesc mai mult de trei pagini dintr-o carte (cu atat mai mult daca e in germana).
10 saptamani
si eu am senzatia ca ma tine burta cind stau pe spate.
La tv adorm imediat.
Ela2001 - 16 saptamini de la UM
roserb spune:
Danette, nici nu stii cat va invidiez ca puteti iesi din tara anul asta. Noi din pacate , suntem "consemnati" la concediu aici, pentru ca Bianca are abia 2 ani si jumatate si inca nu ma incumet sa o duc peste mari si tari. In plus, vreau s-o las si pe mama sa mai respire , sa le dau si alor mei posibilitatea sa plece in concediu inainte sa apara bebe 2! Peste 1 an - doi sper sa putem relua si noi plecarile pe alte meleaguri , daca suntem sanatosi si voiosi .
Ieri am inceput sa-mi imbogatesc garderoba, am gasit un magazin cu niste chestii destul de dragute , inclusiv pentru gravidute in stadii oarecum incipiente (ca noi). Asa ca am luat un sarafan din doc subtire care se poate purta bine-mersi si acum si peste cateva luni, avand un sistem de largire treptat si vreo 2 bluzite nostime.
Azi deja l-am imbracat si ma simt si eu lejer, dupa toate taioarele si pantalonii cambrati care ma cam chinuiau in ultima vreme
Cu somnul n-am probleme, as tot dormi daca m-ar si lasa cineva , dar din pacate nu e cazul.Si in cazul meu televizorul functioneaza perfect pe post de somnifer.Cat despre vise ...o gramada si care mai de care mai ciudate, inclusiv. Hormonii, bata-i vina!
Roxana - 14+ saptamani
Julia Dream spune:
Buna! Cum va mai simtiti? Eu va doresc sa va fie bine!!!
Pe mine nu ma tine burtica, dar cind stau prea mult pe scaun si am mincat ceva mai mult simt ca ma dor coastele.
Asa cum am promis ieri, iata lista de preturi pt analizele pe care le-am facut eu la Cantacuzino pe 31 martie:
Recoltare singe - 25.000
CMV Igg, IGM si inca un IGG - cite 350.000 de fiecare, deci total 1.050.000
HIV1 - HIV2 - 300.000
Toxo Igg, IGM - 360.000 fiecare, deci 720.000
Ac List (cred ca e listeria) - 85.000
Chlamydia - Igg, Igm si Igm - 360.000 fiecare, deci 1.080.000
Hepatita B - 300.000
Astea ar fi preturile la cele mai scumpe. Am mai facut si citeva din analizele "uzuale" acolo:
uree - 50.000
creatinina - 50.000
acid uric - 50.000
ALT si AST (probe pt ficat) - 50.000*2, deci 100.000
colesterol - 50.000
calciu total seric- 50.000
calciu ionic - 70.000
AC. TREP. (asta nu mai stiu ce este - 100.000
TOTAL 4.120.000
(si mai trebuia sa fac vreo doua sau trei din secretii vaginale, dar nu le-am facut inca).
Julia Dream spune:
Roserb, ne spui si noua unde e magazinul acela? Si eu mi-am pus pantalonii reglabili de graviduta si ma simt foarte bine in ei
fulguletz spune:
quote:
Originally posted by danette
Fulguletz, ar fi fost super sa ne dam intalnire in Austria....dar eu stau doar pana prin 10 iulie.
Unde vreti sa mergeti in Elvetia?? in partea germana? E am fost acolo in munti ( de vreo 3 ori) si mi-e foarte dor de peisajele de-acolo.
Noua de place muntele mai mult decat marea, cu toate ca locuim langa munti...tot nu ne-am saturat de ei..
Si sotul meu este super pasionat de ciclism montan... ii plac traseele accidentate. De obicei caram si bicicletele dupa noi in concedii, numai ca eu nu prea cred ca o sa ma risc prin luna 5-a sa ma catar cu bicicleta cine stie pe unde... o sa facem doar trasee de dificultate mica.(si pe jos).
Inca nu ne-am hotarat exact in ce zona mergem , dar la cat este Elvetia de mica, cred ca in cateva zile vom trece prin toate zonele. Si eu am mai fost de 2 ori in Elvetia, odata am stat 2 saptamani si m-am indragostit de tara asta! Mai iubesc si Norvegia, dar Elvetia ramane prima mea dragoste .
Si cand te gandesti ca n-am mai fost cu adevarat la munte de 2 ani, din Fagaras (adica cu cort si tot tacamul, plouati 10 zile din 14...) Na ca m-a apucat un dor de munte!
Si al meu e innebunit sa se catere peste tot cu bicicleta. In zona in care stau eu acum, adica langa Nürnberg , e zona de deal asa ca are pe unde sa se tot catzere. Dar, se limiteaza la trasee normale (sau cel utin asa imi zice el mie) si nici nu are echipament. Eu nu am bicicleta ca nu stiu sa merg bine si mi-e si frica .
Apropo de “ trasee mici“, eu tot ma mai plimb cu al meu sot pe aici , dar crede-ma ca nu pot sa mai urc (deja). Dupa cativa pasi , respir ca o locomotiva…Si nici tinerica si sprintena ca o caprioara neagra nu mai sunt, ce sa mai! Trebuie sa recunosc!
10 saptamani