Indemnizatie pre si post natal- clarificare

Indemnizatie pre si post natal- clarificare | Autor: Clara Maria

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,

Va rog frumos sa-mi clarificati daca, fiind asigurata din anul 2001, indemnizatia pre si post natala se calculeaza avand ca baza 10 luni inaintea nasterii copilului sau 6 luni.
Si va rog frumos sa-mi spuneti si baza legala, unde se mentioneaza acest lucru.

Multumesc frumos.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Indemnizatia de maternitate se calculeaza pe baza mediei veniturilor obtinute in ultimele 6 luni anterioare primei zile de concediu medical inscrise pe certificatul medical.
Baza legala este Legea 19/2000.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clara Maria spune:

Multumesc pentru raspuns, dar nu s-au adus modificari la Legea 19/2000? Tocmai in ideea ca s-au adus modificari la lege am intrebat.

Mergi la inceput

Ba da, dar modificarile nu se refera la concediul de maternitate ci la cel de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani (CIC).
La acesta te referi? Daca da, atunci stagiul necesar este de 10 luni anterioare datei nasterii copilului, iar indemnizatia e fixa, fara legatura cu veniturile obtinute anterior (brut = 85% din salariul mediu brut pe economie, care este de 7.682.000 lei pt 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catuta spune:

ROZI
sa inteleg ca pe anul 2004, CIC este de 7.682.000 lei
Eu am sa nasc cam pe 08.008.2004..
asta inseamna ca dupa cele 42 de zile de posnatal , in CIC voi lua suma amintita de tine

multam

Catalina
DPN - 8/august/2004 - THEODORA

Mergi la inceput

nu s-a inteles bine din ce-am scris
Catalina, in CIC vei lua 85% * 7.682.000 = 6.530.000 brut. Intr-adevar, asta cel mai devreme dupa 42 de zile de la nastere.

Mergi la inceput