Antiperspirantele=cancer?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IOANA98 spune:

Fetelor , voi ati gasit explicit cuvantul "aluminiu" in compozitia antiperspirantelor sau exista o alta denumire ?
Multumesc
Camelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allya spune:

CAMELIA uita-te dupa "aluminum" salts (adica diverse denumiri continand ceva cu "aluminum", "aluminate"....), "aluminum chlorohydrate" sigur iti dai tu seama.

Mai fetelor asa-i, sarurile astea de aluminiu din deodorante nu produc cancer de san ci parabenii pot fi unii dintre" vinovati", insa sunt studii care arata ca au legatura cu boala numita Alzenheimer -o forma f grava de senilitate, pierderi mari de memorie, apare in special la batrani, asa pe scurt ca si definitie- (care ar fi mecanismul ce duce la declansarea bolii, de ce si cum nu e clar e in curs de cercetare...) si care intre noi fie vorba, este o boala cu cauze incerte... eu personal inca nu inteleg cum ar fi mecanismul molecular decat daca e vorba tot de o "deteriorare" genetica...
Oricum e bine sa ne ferim... (atentie si fumatul e una din "cauze", atat pt cancer cat si alzenheimer....si multe altele si asta imi suna si mie...)

VIKINGA merci de ideea cu Vichy sper sa ajung sa o pun in aplicare..., acum de cand tot m-am informat pt voi am inceput si eu sa am mai mare grija, caci inainte nu-mi pasa, adica avand in vedere ca fumam, ca lucrez in mediu plin de chimicale si si cu ele, ma resemnasem si imi ziceam ca nu am ce sa fac ca tot acolo sunt... dar uite ca a inceput sa-mi pese...stiu ca nu ma pot feri de toate dar o sa incerc sa fiu mai precauta macar pt copilul meu, daca nu pt mine, atat cu produsele de consum, cat si la locul de munca... de asta va multumesc tuturor

Mergi la inceput

ia uite aicea niste detalii despre Alzenheimer (dementa senila): http://hcd2.bupa.co.uk/fact_sheets/mosby_factsheets/Alzheimers_disease.html in caz ca va intereseaza...

eu legatura cu sarurile de aluminiu o vad in creerea unor proteine anormale in creier... in primul rand.
Acuma si deficitul de acetilcolina (transmitatorul neuronal) cat si deteriorarea "fizica" a neuronilor sunt printre cauze...

ce e interesant e ca alzenheimer se poate preveni si prin activitate f intensa intelectuala... (se creeaza mai multe ramificatii neuronale si sinapse si deci chiar daca ti se distrug o parte daca ai de unde nu-i atat de rau ca si pierdere, nu ne "cresc" neuroni noi, astia sunt celule care nu se inmultesc si se pierd multi pe drumul vietii... insa se ramifica...):
"Some researchers have suggested that people who exercise their brains (for example, doing crosswords and other mental agility exercises) are less likely to develop the disease. And Omega 3 fatty acids, contained in oily fish such as mackerel and salmon may, also help to prevent dementia. But there is no completely solid evidence to show how environmental factors influence the chance of getting Alzheimer’s."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Margot spune:

Urmaresc acest subiect cu mare interes si am devenit obsedata de aluminiu si parabeni.
Mi-am cumparat un antiperspirant de la Amway, renumita firma care se lauda ca are numai produse naturale.Primul ingredient trecut aluminiu!!!!!
Eram la cosmetica si am fost f surprinsa sa constat ca, cremele profesionale de la Academie(renumita firma frantuzeasca) de altfel si f scumpe au parabeni.
Pai ce sa mai cred?Dai o gramada de bani pe un tratament cu produse Academie si te da cu parabeni.
Nu stiu cum e bine, dar observ pe zi ce trece ca aproape orice produs are in componenta substante care ne fac rau.

Numai bine
Margot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

"Anti-perspirantul, asa cum ii indica clar si numele, inhiba transpiratia, impiedicand corpul sa elimine toxinele la subsioara. Aceste toxine nu dispar pur si simplu. Corpul le depoziteaza, in schimb, in nodulii limfatici de sub brat din moment ce nu le poate elimina prin transpiratie. Femeile care aplica anti-perspirantul imediat dupa depilare comporta un risc crescut de cancer la san, deoarece depilarea duce la mici rani, imperceptibile, pe piele, ceea ce constituie o poarta de intrare a chimicalelor in zona subsioarei.Problema este subtanta cu ajutorul careia se face stoparea transpiratiei: aluminiul (el blocheaza glandele sudoripare) -parabenii care au fost gasiti prezenti in tesuturile cancerigene."Am selectat cite ceva din articolul din DC. Deci ce am inteles eu, problema cea mare e STOPAREA TRANSPIRATIEI. Ma gindesc si eu asa, pai parabenii din cremele de corp sau din mai stiu eu ce, nu au ca scop stoparea transpiratiei, nu? Bine in procesul de blocare a transpiratiei aluminiul fiind responsabilul si impreuna cu parabenii coexistenti uite asa dezastrul! Scuzati pt felul meu de a descrie reactiile chimice Allya, ce e cu parabenii astia, pt ce sunt folositi? Pt ca nu cred ca e nociv asa de mult faptul ca un produs contine acesti parabeni ci faptul ca in stickurile respective au ca scop blocarea transpiratiei. Si de aici problema cea mare. Voi cum ati inteles articolul? Nu asa? Deci tre sa ne ferim de stoparea transpiratiei cu ajutorul stickurilor. Tot din articolul din DC:"Anti-perspirantul, asa cum ii indica clar si numele, inhiba transpiratia, impiedicand corpul sa elimine toxinele la subsioara. Aceste toxine nu dispar pur si simplu. Corpul le depoziteaza, in schimb, in nodulii limfatici de sub brat din moment ce nu le poate elimina prin transpiratie."."Problema este subtanta cu ajutorul careia se face stoparea transpiratiei: aluminiul (el blocheaza glandele sudoripare) -parabenii care au fost gasiti prezenti in tesuturile cancerigene." Vikinga& bb Aldo http://community.webshots.com/user/vikinga109

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

quote:
Originally posted by vikinga

Readuc in discutie acest subiect, pt ca tocmai am gasit in farmacie un produs pe care il consider foarte putin nociv si m-am gindit sa va informez si pe voi. Deci incercati stickul de la VICHY pentru piele sensibila si epilata. Nu are aluminiu, nu are alcool, nu are parfum. Este doar DEODORANT, asigura protectie 24 de ore. L-am incercat si sunt multumita si mai ales impacata cu mine insami.M-am conversat si cu sefa farmaciei despre aluminiu, parabeni si alte alea si a fost surprinsa foarte placut ca mai sunt si femei informate. Si ea mi l-a recomandat. Asa ca fetelor, incercati-l si voi!

Intr-adevar, deodorantul de la Vichy e hipoalergic si e bun. Totusi, pentru cine e foarte sensibil tot trebuie sa se urmareasca, de exemplu eu am facut hidrosadenita si de la el.

Mergi la inceput

ATENTIE!!!
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=19888
aicea am explicat ce sunt PARABENII si cum m-am gandit eu ca pot actiona asupra ADN-ului.

singura diferenta fata de acel mesaj este ca acum imi pasa si mie si am devenit mai atenta, nu exagerez dar am cautat totusi un deodorant fara parabeni...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda spune:

Demachiantul (L'Oreal), rujul (Rimmel), rimelul (Astor), balsamul de par (Nivea), crema de fata (Nivea), crema anticelulitica (Avon)... toate contin parabeni ...firme renumite cu produse "pline" de parabeni
Ma machiez foarte rar, deci nu ar fi o problema cu rujul, rimelul, dar crema de fata o folosesc zilnic. Oare aceste produse cosmetice au acelasi efect nociv asupra organismului la fel ca si antiperspirantele ce contin parabeni? Sau doar acestea din urma sunt controversate avand in vedere faptul ca se aplica intr-o zona destul de delicata si sensibila?

Dragostea e intotdeauna gata sa ierte, sa aiba incredere, sa spere si...sa indure orice urmeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

In servetelele umede PAMPERS am gasit vreo 4 parabeni...

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Mai eu am inteles ca faptul ca sub brat sunt rani de la ras, epilat si este zona bogata in ganglioni ar fi un loc pe unde administrarea de parabeni devine nociva.... deci mergand pe ideea asta cremele sunt mai putin nocive oricum...

Eu cred ca nu e cazul sa intram chiar asa in panica ... nici de la deodorant (antiperspirant) nu stim ce cand cum si cat e necesar ca sa fie nociv si cancerul de san e una si cel de piele sau de creier de ex., alta, chiar daca la momentul cand e metastaza e dezastru si apar tumori peste tot e altceva.... nu e cazul de fata...si sa nu uitam ca, cancerul e favorizat si de un fond ereditar....deci merge si in familie... Si in plus un mutagen trebuie sa treaca de sistemul natural de protectie si corectare al mutatiilor...ca sa se ajunga la cancer (adica mutagenul sa devina cancerigen). Eu stiu ca se poate din punct de vedere pur chimic, molecular (parabenii sunt mutageni si deci pot deveni si cancerigeni), dar in ce conditii, inca nu se stie exact...

Daca insa vream sa fim sigure 100% ca nu suntem expuse la nici cel mai mic risc...cautam produse fara parabeni de exemplu (astia sunt niste substante care acum au fost scoase in evidenta ca sunt posibil nocive, cate multe altele mai sunt in compozitiile cosmeticelor si numai care mai pot fi...) se gasesc si creme si servetele umede pt bebelusi de exemplu si apoi pe bebelus cand avem ocazia e bine sa-l spalam nu sa-l stergem numai cu servetele. Eu am produse cosmetice Johnson's pt bebelusi si nu au parabeni pe eticheta.

Deci eu zic sa nu exageram si sa ne protejam daca vrem, cu masura, dar nu vom putea dupa cum am mai zis sa ne ascundem sub un clopot sau sa mergem sa revenim in totalitate la natura, chit ca asta ar fi ideal....
Daca ati stii ce este in ape, in aer, in alimente nu stiu ce ati face, parabenii is o parte micuta de tot.... e poluat totul in jur....

Mergi la inceput